Egentligen….

…ska det här gröna plaströret som jag satt på stuprännan ligga ute på gräsmattan, men jag har petat in det bland växterna i rabatten.

Det är ju synd att låta regnvattnet gå till spillo och i dagvattenavloppet gör det ingen större nytta. Det har regnat idag, så jag fick anledning att utvärdera den här lösningen och det verkar funka rätt bra. I morse sa de på väderleksrapporten att det låg ett område med åskskurar söder om Gotland, men jag kollade på SMHI för en stund sedan och det är tydligen upplöst, för nu var det bara lätt regn på sina ställen och här är det nästan uppehållsväder just nu.

Jag har varit och fyllt på förråden lite nu på förmiddagen och så på återvinningen med några trasiga grejor och om en stund ska jag ge mig iväg till Sicklings, för Kerstin och Hassine bjuder på lunch.

Ha en skön torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Väder. Bokmärk permalänken.

23 svar på Egentligen….

 1. Skatan skriver:

  Det var ju en jättefin idé med det gröna plaströret till blommorna i rabatten istället för till dagvattnet. Vi har också en sån där slang på landet. Så nu har jag också fått en idé. Av dig, alltså.

  Här är det grått, grått, grått men det regnar inte och jag ska sannerligen inte klaga så fint som vi har haft det en lång tid nu. Eftersom jag är ”ensam på torpet” blir det en innesittardag för mig idag: jag målar 🙂 … och det är jättekul.

  Ha en fin dag och en god lunch!

  Kram!

 2. Hejsan Ingrid !

  Så fiffigt uträknat.
  Skulle vilja ha en tunna som fångar in regnet från taket,
  för någon stupränna finns inte.
  Satte på radion, så bra tack ! Inte har jag gjort mycket än.
  Men det viktigast.
  Utfodrat Prinsen.
  Blev erbjuden en honkatt, som en dam inte kunde ta med, dit hon
  flyttar. Det finns ju en hona redan,(jag) det räcker.Hon stavade
  Prinzen m.zäta.Det är hon som fångar katterna.

  Härligt att få bli bjuden på lunch.

  Må så gott och ha en förträfflig dag,

  Kram Majsan Mi

  • Ingrid skriver:

   Det måste väl räcka bra med Prinsen, inte kan de väl begära att du ska ta emot en katt till?
   Visst är det trevligt att bli bjuden på lunch!
   Kram

   • Nej, det är så konstigt, för när jag skrev att honom tar jag hand om skrev hon tillbaka. Nej Mi det klarar Du inte av, så fort det var en katt som skulle omplaceras. Tre ggr. skrev jag så och hon Irina lika tillbaka.
    Sedan skaffade jag Prinsen, men det var inte genom henne. Det var Djurskyddet i Mariefred, Eva Söderberg som tog hand om två av de små jag matade sommaren 2011.

    Ska bjuda mig själv på lunch någon dag, för jag har en check på femtio kronor jag fick av Madeleine.
    Men det får bli på stan.Får nog slanta lite för det kostar mer än det.
    Kram

 3. Anne-Lie skriver:

  Ett bra sätt att ta hand om regnvattnet.

 4. Vi har långa utkast vi sätter på stuprören, men den här ”torra” säsongen så tar jag bort dom på framsidan – dom hänger nämligen i vägen för mig när jag ska klippa gräset. Dom övriga räcker däremot inte ut i gräsmattan, så dom får vara kvar. 🙂
  Just nu håller gubben min att leta efter slutrör till stuprören. Dom som byggde huset satt nämligen dit vita – på svarta rör! 🙄
  Rolle har därför målat dom svarta nästan varje år, men nu har han tröttnat. Men vi har naturligtvis inte standarddimensioner så det vete katten om han hittar några! 🙁 Och specialbeställa är inte att tänka på ekonomiskt….!! 👿

 5. Viola skriver:

  Vad är det man säger – bättre brödlös än rådlös – fin idé med rören.
  Jag blir alldeles till mig när jag ser dina rosor i Visby – underbara.
  Det är många städer jag besökt på min resa- och visst är det mycket intressant men vi har mycket fint i vårt avlånga land också – Visby t.ex..
  Ha en trevlig och fin helg.
  Kram Viola

 6. Karin skriver:

  De flesta har kommenterat plaströret, men jag såg genast en annan grej, den stora blomman i krukan BAKOM de andra. Fiffig anordning!
  Har läst tillbaka lite, och sett att du har fått borrelia. Önskar dig god bättring, och att även magen håller sig lugn, för antibiotika behövs.
  Kramar Karin 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag har satt dahlior i krukor och två trädgårdspallar med pelargonior och lobelia i dräneringsgrusen bakom rabatten. Det ser riktigt trevligt ut. 😉
   Nu har jag klarat av antibiotikakuren och det känns bra. Hoppas nu att alla elaka basselusker är borta.
   Kram

 7. Znogge skriver:

  Smart tänkt! Lika bra att låta vattnet göra nytta där det behövs i stället för att det ska gå till spillo. Det påminde mig om att jag måste vattna här nu!

  Kram

 8. Gunnar skriver:

  Smart ide! Vi är dåliga på att ta tillvara regnvatten. Kanske beroende på att vi har behövt vattna väldigt lite de senaste somrarna.

 9. Kicki skriver:

  Vilken smart idé att ta vara på regnvattnet.
  Det blir nog ingen gotlandsresa för oss i år, trots att jag gärna skulle vilja. Det finns mycket jag skulle vilja se på din vackra ö.
  Kram/Kicki

 10. Jah Hollis skriver:

  Jag såg några svarta löpsedlar när jag var och handlade i dag, om gigantiska åskväder som skulle drabba Östersjön (lite ospecificerat var) och man kunde tro att undergången är nära. I vanlig ordning verkade det inte vara mycket substans bakom krigsrubrikerna. 8)
  Ha en fin helg på Gotland! /Jah Hollis (Åke)

 11. Ann-charlott skriver:

  Hej min vän. Bra ide det där med gröna plast röret. Min mormor hade en tunna som hon kunde ta ur när det var dags att vattna. Men röret är nog en bra ide. I morse trodde jag inte vi skulle få sol men nu är det gott och varmt. Ha nu en underbar helg. Kram Ac

Kommentarer inaktiverade.