Ekstakusten och flundror

Solen svek oss inte idag heller och det har varit en strålande varm och vacker sommardag. Jag vaknade ganska tidigt och gick ut och vattnade blommorna som står i krukor. Tomatplantan, som jag tyckte att jag vattnade ordentligt igår, såg hur ledsen ut som helst och var väldigt tacksam över att få törsten släckt. Nu när det är så varmt och soligt måste man nästan vattna två gånger om dagen.

När vi hade ätit lunch bjöd Hassine på en biltur och först var vi på Fröjel kyrkogård och sedan åkte vi längs med Sveriges vackraste kuststräcka – Ekstakusten, som var Åkes förtjusning.

På vägen upp från stranden passerade vi en äng där det gick kor och kalvar och där låg den här muskelknutten och vilade sig.

Kvällens middag – nystekta flundror

Det var en av grannarna här på Odvalds, som varit och fiskat och kom och frågade om vi ville ha några och det tackade jag minsann inte nej till. Rensade och fina var de, det var bara att flå dem och lägga dem i stekpannan. Vi älskar flundror, men förra sommaren var det omöjligt att få tag i några. Åke körde till hamnen både i Klinte och Eksta och ringde och terroriserade fritidsfiskarna, men det fanns inga bra flundror. De få de fick gick till rökning eller också var de så magra att de nästan inte gick att äta.

Så det var med Åke i åtanke som vi åt de här tjocka fina flundrorna, som smakade väldigt gott.

Han skulle varit med oss idag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Åke, Gäster, Sorg, Utflykter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Ekstakusten och flundror

 1. Raija skriver:

  Så vackra bilder och vyer, även om muskelknutten inte var lika fin. Såg väldigt gott ut med stekt flundra och det riktigt vattnas i munnen när jag ser bilden :D.

 2. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  En riktigt fin dag har ni haft ser jag. Härliga foton och så roligt för din syster&svåger att vädret sköter sig. Flundrorna ser delikata ut och vilka härliga grannar du har som delar med sig 🙂
  Åke känner säkert doften och är med er på sitt lilla sätt.
  Nattiskram, Agneta

 3. Kicki skriver:

  Jag hoppas att ni inte gick genom hagen med den bamsetjuren i.
  Åh så himla gott med färska flundror, att tankarna gick till Åke mer än en gång den dan förstår jag.
  Kram/Kicki

 4. Ooo, så vacker Ekstakusten är! Verkligen en pärla man borde komma för att titta på!
  Var i Sverige ligger den?
  Och läckra ser flundrorna också ut – namnam!

 5. Göran skriver:

  Snålvattnet rinnar när jag ser di läckre flundrarna.
  Hälsa till Kerstin och Hassine!

 6. Lambergsfrua skriver:

  Vilken tur ni har med vädret! Jag visste inte att just Ekstakusten har blivit utsedd till Sveriges vackraste men det är både välförtjänt och förståeligt.
  De där flundrorna får det att vattnas i munnen – och Ingrid, din käre Åke VAR med på hela resan och njöt av allt det vackra och goda.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 7. Eleonora skriver:

  Efter ett så långt liv tillsammans förstår jag att dina tankar allt som oftast går till Åke. Tänk vad han skulle ha älskat att få vara med att äta dessa fina flundror. Så fint att du kan se tillbaka med minnen och glädje.

  Hoppas du får en trevlig helg. Kram från Eleonora

 8. Gun skriver:

  Sommardag här i dag igen, så välkommen. Stekta flundror är ju bara så gott, ni hade en riktig festmåltid fylld med minnen.

 9. Ann-charlott skriver:

  Hej min vän. Å vad vackra bilder på havet. Tur att ni fick lite sol så ni kan göra sådan här utflyckter. Gud vad gott det såg ut med flundrorna, dom hade jag inte sagt nej till.hihi.. Gott med fisk, det är något jag äter ofta och det är bra också för kroppen. Önskar dig en fin helg och ta väl hand om dig. Kram i massor / Ac

 10. Hejsan Ingrid !

  Ja det blev lite snyftigt,när jag tänkte på Din Åke som inte fick uppleva en sommar till med Dig och på nya stället.Hans krafter var slut.
  Vilken härlig strand och vilken härlig ö.Att bo där året om, måste vara en fröjd, ja det vet ju vi som läser Din blogg. Det är som att vara där och njuta av allt Du visar oss.

  Finns nog inget så gott som stekta flundror.Det åt jag mycket förr på hotellet.Åt mycket annat lyxigt med förståss.

  kram Majsan

 11. Skatan skriver:

  Vad vackert du alltid skriver och så … så rakt. Och dina härliga bilder därtill! Det kommer nog många dagar framöver där du kan säga … ”Han skulle varit med oss idag”. Jag känner igen det så väl … men det betyder ju att han ännu finns där så levande bredvid och med dig.

  Kram!

 12. Bettan skriver:

  Vilken härlig dag vi har haft. Hellre för varmt än regn. Men lite svalare får det gärna vara så man orkar att vara ute. Men nu bor jag ju i ett rahus som har en atriumgård. Å då e det klart mera vindstilla här. Men kommer man ut till havet osv så kan man ju njuta av det goda.

  Härlig måltid fick ni ju också =) Å jag är säker på att Åke var med er idag å avnjöt varje tugga du tog. Kram på dig vännen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *