En amiral i Vallekvior

Det blev heldagsmulet idag, men jag trilskades och la mig i solstolen i alla fall efter lunch och lyssnade på Annika Hagström och hon var jättebra. Det blev dock lite kallt, så jag fick gå in efter en stund.

När jag druckit kaffe gick jag ut på en promenad och hamnade nere i Donnerska parken där jag satt och tittade på trafiken och njöt av alla vackra blommor.
Det är verkligen en tät trafik i korsningen och stopplikten är det många som inte tar på allvar. Jag såg flera som saktade in och sedan bara körde rakt ut, utan att stanna. Undrar om det måste ske ännu fler dödsolyckor innan man gör något åt den korsningen. En rondell där vore inte helt fel.

Rudbeckia är väldigt vackert och i parken finns det fina exemplar av den.

Jag gick hem genom skogen och där, mitt på skogsstigen, låg det ett vackert äpple, ett sommarastrakan tror jag. Alldeles där stigen börjar vid Djurgårdslundsvägen finns det ett stort astrakanträd och jag misstänker att det är därifrån äpplet kommit. Jag tänkte plocka upp det och ta ett bett, men fick se att någon hunnit före mig. Någon som tydligen inte gillade äpplet, för det blev bara ett bett. 😉

Kerstin med bloggen Ölandsvindar rapporterade att amiralerna anlänt och jag beklagade mig över att jag inte sett någon i år, men när jag var nästan hemma fick jag se en i Vallekvior. Tyvärr fladdrade den iväg så kvickt, så jag fick inget foto av den. Tur att man har sitt bildarkiv 😉 Visst är de vackra!

Nu ska jag gå och tvätta håret och snygga till mig lite, för i kväll väntar ett styrelsemöte.

Ha en skön kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Nyhetskommentar, Promenader och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

22 svar på En amiral i Vallekvior

 1. Inger Johansson skriver:

  Här skiner solen och det väldigt varmt och skönt!

  Jag lyssnade på Annika Hagström i efterskott också och tyckte hon var väldigt bra.

  Kram och hoppas Du får sol imorgon 😆
  Inger

 2. Kraka skriver:

  Mmm…. Astrakaner är underbara äpplen.

  Kram

 3. När jag läser din blogg börjar jag längta till pensionsåren 🙂 Du promenerar, doftar på blommor, fotograferar, njuter av livet, träffar vänner, äter gott.
  Men visst, jag vet att allt inte är en dans på rosor. Man mister nära och kära, man kanske inte har bästa hälsan då man äntligen når pensionsåren.
  Så man ska njuta NU av det man har.
  Men ändå – jag vill bli pensionär 😀

  • Ingrid skriver:

   Jag försöker verkligen leva ett aktivt liv, men håller nog med en släkting som brukade säga: ”När livet är som bäst är det arbete och möda.” 😉

 4. Gerd skriver:

  Vi pensionärer försöker så gott vi kan!
  Många gånger tänkte jag, då jag jobbade, att pensionärer alltid hade så brått, varför det? De har ju gott om tid!
  Det är just det man inte har. Tiden rinner iväg, så man måste skynda för att få ut mesta möjliga!
  Men, visst är det härligt att vara friherrinna!
  Kvallskram, Gerd♥

 5. Birgitta skriver:

  Låter som om du haft en skön dag. Men den där solstolen…. det verkar som om det är dags att ställa in den i förrådet? Kanske har den gjort sitt för den här sommaren? Å andra sidan sägs det att september kommer bli fin, men om den blir sommarfin vet jag inte.

  Här har varken träd eller löv blivit gula så jag hoppas mina björkar nere på gården fortsätter vara gröna länge länge till. För så länge de är gröna så är det fortfarande sommar.

  Kramis och ha det gott!

 6. Annika skriver:

  Det låter så härligt att kunna ta dagen lite som den kommer. Du verkar verkligen kunna njuta av din ledighet. Ha nu en fortsatt fin vecka. Kram på dig.

 7. Bosse Lidén skriver:

  Du bjuder på fina bilder idag. Det är intressant att fingranska trafiken. Samtidigt så uppenbart att så många gör fel. Medvetna fel. Det är konstigt att det inte händer mer dödsolyckor än det gör. Ibland ser man så som du skrev hur det ”enkelt” skulle kunna göra något åt vissa risker. De som bestämmer borde lyssna mer på vanliga människors åsikter. Jag vet. Det handlar om pengar och pengar. Ha en fin onsdag.

  • Ingrid skriver:

   Jag och många med mig vill ha en rondell i den där korsningen, för där har varit flera olyckor och senast nu i sommar en dödsolycka.
   Vi får väl se hur det blir.
   Hoppas du haft en fin dag!

 8. wiolettan skriver:

  Fina bilder av en fin dag, kan jag tänka mig.
  Visst är det mysigt att bara sitta och titta på naturen eller vandra i naturen, det finns så mycket vackert att se.
  Amiralfjärilen är verkligen tjusig, men kanske inte lätt att hinna fota.
  Hoppas att styrelsemötet gick bra igår.
  Ha en bra dag och varm kram till dig.

 9. Kicki skriver:

  Och vi som hade högsommarvärme från klarblå himmel. Det är lika idag, så nu ska jag ut och rensa ogräs innan det blir för varmt.
  Kram/Kicki

 10. Znogge skriver:

  Jag förstår inte hur ,an vågar strunta i stopplikten men på tok för många gör som de vill i trafiken. Därför händer också ”onödiga” olyckor som aldrig hade behövt inträffa. Sorgligt men sant… Inte för att några är nödvöndiga.

  Kram

 11. Suss skriver:

  Nu säger jag TACK, för nu tror jag nästan säkert att vårt enda, stackars äppelträd är en Sommarastrakan. Jag får blogga om våra äpplen imorgon, liten skörd, men väldigt fin och då kanske jag får svaret.
  Rudbeckia ska jag skriva upp, det vill jag ha nästa är. Är de perenna? Du får vara min trädgårdskonsult, för du kan så mycket! Tack för det! KRAM!

Kommentarer inaktiverade.