En av året 33 olycksdagar

Tisdagen den 18 september 2007
Idag måste man beväpna sig med regnrock och paraply om man ska ut, temperatur 12 grader.

Jag läser i dagens GA att den 18 september är en av årets 33 dagar då man enligt den gamla Bondepraktikan ska ta sig i akt:

  • Den som är född den här dagen lever inte länge.
  • Att gifta sig innebär ett olyckligt äktenskap.
  • Den som ger sig ut på en resa får en jobbig färd och kommer sällan hem igen.
  • Den som flyttar den här dagen kommer alltid att vara bedrövad.
  • Och man ska definitivt inte låta sig åderlåtas den 18 september.

Undrar om man ska tro på det här? Jag ska absolut inte låta någon åderlåta mig idag i alla fall och så får man väl ligga lite lågt för säkerhets skull.

Mamma skulle ha fyllt 94 år idag om hon fått leva. Hon har varit borta nu i 5 år, så i hennes fall stämde i alla fall inte Bondepraktikans påstående när det gäller livslängd på de som är födda den här dagen.

Den här doftrankan ärvde jag efter mamma. Doftranka var hennes älsklingskrukväxt och den här blommar nästan året runt, men just nu till hennes årsdag blommar den alldeles extra mycket. Hoppas att hon sitter där uppe i sin himmel och kan se den.

Tur var det kanske också att jag bokade vår Sicilienresa igår. Då kan det väl inte hända något illa med den åtmistone. Det skulle säkert ha gått att få den billigare om jag haft is i magen ett tag till,
men eftersom vi har ett datum att passa, så fick det bli så. Nu ska vi bara bestämma hur vi tar oss till fastlandet, men det blir nog med båt. Billigaste anslutningsflyg kostar 4.000:- för oss två och det är i mesta laget.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.