En bedrövelsen dag

Det regnar idag, ett välbehövligt regn, som blomman för dagen säkert uppskattar, men givetvis ingen höjdare för ”turistar”. Jag var och handlade lite på förmiddagen och sen lämnade jag den lille Golfen ute, så att den skulle få sig en välbehövlig dusch. Man får ju passa på nu när man inte får tvätta bilen på grund av vattenbristen vi har här på ön.

Men vädret är verkligen en bagatell den här dagen då man möttes av nyheten om ännu ett terrordåd i Nice i Frankrike. Hela dagen har tv och radio rapporterat om den fruktansvärda händelsen då 84 människor, som var ute och firade sin nationaldag, mejades ner av en lastbil och siffran 84 kommer säkert att stiga under dagen. Man känner vanmakt, sorg och skräck över de här nidingsdåden! Vart är vi på väg? Det känns som om man snart inte vågar lämna hemmets trygga vrå. 👿

Igår var jag och jobbade på Kupan i Klintehamn och när vi stängde åkte jag direkt till Valbyte i Sanda/Västergarn, där SPF hade årets sedvanliga grillkväll. Det var rätt många som var med, ca ett 30-tal. Det var en härlig kväll, Erling Lindvall hade dragspelet med och spelade en rad Evert Taube-låtar, vi hade en frågesport på gotländska sockennamn och det var lite olika lekar.

Kvällen avslutades med ett parti kubb

Kerstin o Hassine har varit här på lunch idag och sedan tog vi en liten biltur. Nu är de hemma på Sicklings och ”vilar middag”, men kommer tillbaka hit i kväll.

Ha en skön fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar, Röda Korset, Sorg, SPF. Bokmärk permalänken.

12 svar på En bedrövelsen dag

 1. Ja man får sig en tankeställare om det här med att resa! 😈 Nu ska ju vi bara resa på fastlandet och inte bo inne i några stora städer, så jag tror inte att det är någon risk. Men man vet ju inte med alla galningar som finns….. 🙄
  Rolle brukar säga till mig att han är inget förvånad över att det finns såna här fruktansvärt knäppa och hemska människor (för djur vill jag inte kalla dom, det är att nedvärdera djur) med tanke på hur komplicerad en hjärna är. 😐
  Det måste dock vara fruktansvärt att råka ut för en fanatisk terrorist – oavsett bakgrundsskäl hos dom – och jag tänker också på alla anhöriga till dom skadade och döda. Här räcker inte orden till….. 😥
  Vi har dock haft det lugnt och skönt idag, med massor av regn. Underbart! 😀 Jag tror att det är uppåt en 14 mm och nu börjar solen komma fram. Det blir nog bra tills i morgon då vi ska vara med på jippot i Djupvik. Vi ska sälja lite grejor på loppisen (hoppas jag)! 😉
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   De där självmordsbombarna och andra som inte fruktar för sina egna liv går det aldrig att skydda sig ifrån. De kan dyka upp precis var som helst. Hemsk är det!
   Det är mycket på gång nu. Loppis på Stenhuse i Sanda lockar också i morgon.
   Kram

 2. Lambergsfrua skriver:

  Dådet i Nice är totalt ofattbart och hjärtskärande sorgligt. Firande glada människor mejas ner av en stolle i lastbil, som orsakar sorg, förvirring och förtvivlan. Hur kan en organisation sedan ”ta på sig”, alltså erkänna och acceptera MORD? Det stöter mig , det stör mig och det övergår helt mitt förstånd.

  Vad trevligt med grillkvällen! Du är allt med i en bra och aktiv SPF-förening. Hos oss har det skedd en föryngring av styrelsen och det har bara varit positivt vad gäller utflykter och aktiviteter.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Ja, nog är det alldeles förfärligt det som hänt i Frankrike.
   Vår förening är nog väldigt aktiv och vi håller igång hela sommaren också. Inget sommarlov där inte 😉
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Visst är det rena mardrömmen och jag kan inte förstå hur vissa människor helt saknar respekten för andra människors liv.

  Kram

 4. Inger Johansson skriver:

  Hemska dåd 🙁 Maken och jag trodde de skulle slå till på finalen i fotboll när det var mycket folk.
  Det var väl för stor bevakning.
  Det är som Du säjer att dessa själmordskandidater kan man aldrig skydda sej mot.
  Kram Inger

  • Ingrid skriver:

   Sonen var i Paris och såg en match och han var lite oroligt inför vad som väntade, men allt gick bra. Det är inte självklart som det ser ut i världen med alla terrordåd just nu.
   Kram

 5. Ja, usch, så hemska saker, som händer i vår värld! Man kan inte fatta vad det är för mening?
  Och ikväll handlar alla nyheter om en statskupp i Turkiet. Var ska detta sluta? Man börjar känna en stor rädsla för vad som kan hända i framtiden.Vågar man resa?
  Vi har varit i Turkiet ganska många gånger, på olika ställen och alltid mötts av vänliga, trevliga människor!
  Ha en trevlig helg trots allt!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag har också varit i Turkiet, men bara en gång och det räckte för mig, så jag har aldrig haft funderingar på att åka tillbaka dit, men det är annars ett populärt resmål för gotlänningar eftersom det går direktflyg från Visby dit några gånger varje år.
   Kram

 6. Bosse Lidén skriver:

  Smart sätt av dig att tvätta bilen. Tar du på schampo först? 🙂
  Den där ondskan är mycket svår att skydda sig emot. 🙁
  Jag hade varit chanslös på frågesporten. Det lät som en trevlig stund. Vi spelar kubb ibland på sommaren på hemmaplan.
  Kram Bosse

Kommentarer inaktiverade.