En dag för barn i världen

Det regnar lite smått idag, men inte ihållande och det är ju tur, för idag är det ”En dag för barn i världen” i Klintehamn.

Traditionellt har Lions brukat ha loppmarknad i Klintehamn den första lördagen i juli, men i år avstod man från det och i stället har eldsjälarna bakom C.O.S (Children of Santo Nino) tillsammans med Lions, Röda Korset, Rädda Barnen m fl ordnat en festlig dag med loppis, uppträdanden av olika slag och tävlingar och nettot går till Världens barn.

Afrikanska trummor och en duktig eldjonglör samlade en hel del publik….

…och det gjorde kaninhoppningen också. Just när jag var där vilade kaninerna, men det var många som stod och väntade på nästa uppträdande.

Klockan tolv var det hattparad och i täten tågar Anna Ulmstedt. Sedan skulle man rösta på bästa hatten och vinnaren utses. Anna bär alltid hatt, så hon ingick inte i tävlingen.

På scenen trollade Odd Magnusson iklädd sin fina guldkavaj. Han är duktig, men populärast var det ju när barnen fick komma upp och hjälpa till.

Vädret var sisådär, det kom en liten dusch då och då, men de flesta stod kvar ändå. När klockan var halvtvå gick jag hem, för då var jag hungrig och lagom jag kom in kom det en ordentlig skur.

Nu ska vi se om jag kan uppdatera det här, för jag har något krångel med bredbandet idag, så jag använder mobilen som router. I min klädkammare sitter det ett skåp med en massa grejor som hör till teletrafiken, tv och bredband och där finns en box där det ska lysa 6 lampor. Den boxen fungerar inte. Jag har testat att byta säkring, men det hjälper inte, så på måndag får jag väl ringa en elektriker. 🙁

Ha en fin lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Klintehamn och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på En dag för barn i världen

 1. Kicki skriver:

  Synd att du missade kaninhoppningen, dom brukar vara duktiga fast dom är små.
  Kan det vara åskvädret som ställt till det med din bredbandsuppkoppling? Tur att det fungerar genom mobilen.
  Här väntar vi på dagens regn, som börjar vilket ögonbliick som helst, det är kolsvart på himlen 🙁 Kram!

 2. Lambergsfrua skriver:

  Vad bra när flera organisationer kan samverka för ett gott ändamål! Jag hoppas att överskottet från evenemanget blir stort. Annas hatt var vacker, men hela hon är klart sevärd. Skönt med folk som vågar sticka ut lite.
  Trist med bredbandstrassel, men du lyckades ändå koppla upp dig via mobilen. Tur att du skaffade den;)
  Önskar deg en fin fortsättning på dagen.
  Kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Anna är en otrolig människa, så glad och positiv och en stor tillgång hon guidar turister här på Gotland och guidar oss gotlänningar när vi åker på bussturer.

   Jag gillar verkligen min smartphone 😀

 3. Hejsan Ingrid !

  Nu var Du ute på galej igen.
  Jag tog mig till Maxi idag för lite iör det kan jag handla på Netto.
  Onödigt släpa på det ända därifrån.
  Träffa trevlig Halländska som rymt från ”lågboendet”i Lina Hage.,
  där hon bott en månad.
  Här regnar titt som tätt.Men jag har klarat mig från det.
  Åskvädret igår var inte av denna världen. Trodde det dragit undan.
  Tydligen inte

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Idag har det regnat i omgångar och gör det fortfarande. Nu kan det gärna få hålla på så att vi slipper vattna. Men åska har vi sluppit i alla fall.
   Kram

   • Ja det är ju en fördel, den lilla jorden som vi fick ta utav var lerjord, så den kräver mycket vatten, så tung och ingen gödsel, det måste jag tigga av någon, såg Sune hade.Dennis har också vet jag. Kanske det räcker med blomsternäring.

 4. Anita Brehlin skriver:

  Här pågår stora jäkten så till den milda grad att jag fick huvudvärk något som jag sällan får. Nu har jag en liten stund då jag faktiskt är ensam i huset en liten stund och kan passa på att läsa ikapp. Här regnar det och dess emellan kan det komma en skur så nu börjar det bli jobbigt när alla måste vara inomhus i dagar.

 5. Gun skriver:

  Tyvärr är det många tillställningar som regnar bort denna sommar. I dag har vi haft solsken å varmt, så vi har njutit med lillkillen utomhus i dag.

 6. Rigmor skriver:

  Så trevligt att det anordnas lite gemensamt över gränserna för världens barn, kan aldrig bli tillräckligt uppmärksammat. Har faktiskt pratat just om barn i världen nu i veckan på jobbet, en av sjuksköterskorna ska gå i pension några år före nu, och just jobba åt läkare utan gränser bl.a. Jag beundrar detta folk som vågar bryta upp från det trygga livet och fara ut i världen.
  Det här med dagen elektronik…det ska bara fungera, jag blir skogstokig när det inte gör det och jag inget begriper varför. Hoppas det är snabbt avhjälpt för din del.
  Ha det gott i ruskvädret!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Vår pensionärsförening har haft representanter för Läkare utan gränser på besök och de som åker ut och arbetar på det sätt de gör är värda all aktning.

   Visst kan man bli skogstokig när tekniken sviker, men jag klara mig rätt bra ändå. Det enda som ju inte alls fungerar nu är den fasta telefonen, men jag har ju min kära mobil 😉

 7. Jag är glad att så många kom till Klintehamn den här lördan. Det var en hel del jobb som låg bakom och speciellt som vi är lite ovana att arrangera evenemang såsom detta. Vi kommer igen nästa år och då blir det ännu bättre 😀
  Vi i C.O.S fick in 27500 kronor och slog därmed rekord. Alla som var där ställde upp ideellt. Keges och Hassela Gotland sponsrade med allt ätbart och vad gäller loppisprylar så är det ju som alltid ni, fantastiska medmänniskor som så generöst skänker dom till oss.
  När jag fick min ide om att bygga ett barnhem på Filippinerna, så talade jag om det för folket i byn Bohol där huset står. Jag sa att när jag kommer hem till Sverige och berättar om detta, kommer svenskarna att hjälpa mig för svenskar är ett folk som bryr sig om de som har det svårt.
  Ingen trodde på mig. Nu gör dom det och det vill jag tacka er och alla andra för.

  Kenneth Bergstedt
  grundare av C.O.S

  • Ingrid skriver:

   Det var så intressant när du och Gunnel var och berättade för oss SPF-are om ert arbete. Ni är verkligen fantastiska som lägger ner så mycket engagemang för de fattiga barnen i Bohol. 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *