En dag för världens barn

Det har varit en solig, varm och skön sommarlördag och det passade ju bra, för idag har det varit En dag för världens barn i Klintehamn. Jag hade stämt träff på förmiddagen med Kerstin och Hassine på marknadsplatsen, så jag gick hemifrån vid halvelva-tiden.

Utanför Klintegården var det musik och på andra sidan gatan hade Klinte Kläder hängt ut ett stort sortiment av reakläder. För 175:- fick man en kasse och sen fick man stoppa den full med varor och det verkade vara riktigt populärt.

På marknadsplatsen var det loppis, men de hade stor konkurrens, för det var loppis lite varstans i samhället. Här på Odvalds hade ett gäng lägenhetsinnehavare slagit sig samman och ställt upp flera loppisstånd där man sålde allt tänkbart och det var åtminstone en tre-fyra loppisar till i närheten och så var ju Kupan öppen förstås.

Man kunde få beundra en rad stora vackra amerikanare och från scenen auktionerades prylar ut. Det var en väldigt trevlig auktionist, så även om vi inte funderade på att köpa något blev vi stående där ett bra tag bara för att lyssna på honom. Senare skulle det bli musikunderhållning, men då hade vi redan åkt därifrån.

Den som var liten och nätt kunde få ta sig en ridtur och även det var populärt. Sen var det kaninhoppning att titta på, man kunde köpa varmkorv och kaffe och Boy Larsson sålde blommor. Röda Korset sålde lotter och hade fiskdamm och Lions hade också ett lotteristånd. Jag köpte några lotter i Röda Korsets stånd, men vann ingenting. Kerstin hade bättre tur och gick därifrån med ett paket servetter.

När det närmade sig lunchtid åkte vi till Sicklings där Kerstin bjöd på en god lunch. Efter maten satt vi ute i solen en stund och sedan åkte vi upp till Stenstugu och hälsade på familjen Foti och tittade på hästarna.

Mr Faraway, Edoardo och Kerstin och i bakgrunden står Lykke

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hästarna, Klintehamn, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

16 svar på En dag för världens barn

 1. Geddfish skriver:

  Vilken trevlig dag!
  Så kul när det är mycket på gång. Jag var framme på torgmarknaden idag. Många turister. Solen sken.
  Ha det fint. Kram, Gerd

 2. Lollo skriver:

  Ser ut som att du haft en riktigt trevlig dag. 😀
  Önskar dig en fortsatt trevlig helg …
  Kram

 3. Vilken trevlig dag och vilken tur med vädret! Vilken skillnad det hade blivit om regnet öst ner…
  Och att skänka pengar till världens barn är ju verkligen behjärtansvärt!
  ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite” är ett bra uttryck! Vi har sedan snart 10 år ett fadderbarn, en flicka i Zambia, som vi skänker pengar till varje månad. Det brukar jag freda mitt samvete med när det är insamlingar…
  Ha det gott, kram, Monica

 4. Znogge skriver:

  Vilken härlig och fin sommardag! Solen sken dessutom på er vilket det varit lite si och så med här. Men jag ska inte klaga. Mysigt att ha systern din med make på besök.

  Kram

 5. Skogsnuvan skriver:

  Såg ut som en riktigt trevlig dag och fint väder också. Det är roligt med marknader men jag kommer nog inte på någon iår. Jag ska ju ha min loppis och så är min bil trasig igen så det är bäst att hålla sig hemma. Idag hänger regnet i luften och det ser ut att bli regn.

 6. Corina skriver:

  Vilken härlig dag det verkar ha varit ! Själv inne på slutspurten mot semestern nu. En vecka kvar att jobba. Har bytt blogg också eftersom bloggplatsen strulat länge nu. Välkommen till min nya blogg 🙂 Kram

 7. Bosse Lidén skriver:

  Vad mycket det händer hos dig. Hoppas kunderna räckte till alla loppisar. Vad jag saknar Gotland när jag tittar in på din fina blogg.
  Julikramar från Bosse

 8. Kicki skriver:

  Jösses vad med loppisar.
  Få se om det finns nåt sånt kvar när vi kommer i början av augusti den här gången. För i slutet är ju nästan allt stängt för säsongen.
  Gjorde ni några fynd?
  Kram/Kicki
  PS
  Hälsa från oss till Kerstin och Hassine!

  • Ingrid skriver:

   Nu är det förfärligt loppistätt. Det vore verkligen något för dig.
   Kerstin hittade en liten söt ljusstaken i svart smide format som en stol. 5:- fick hon ge för den och det var allt vi köpte.
   Jag ska framföra din hälsning!
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *