En dag i slöhetens tecken

Jag vaknade tidigt i morse, för solen går upp redan kvart över sex nu och den där rullgardinen som jag planerade har det inte blivit av att skaffa. Vår lokale möbelhandlare hade inte sådana längre och därmed la jag ner projektet. Jag får väl ta och sätta upp de mörka bomullsgardiner jag köpte i fjol vår. De hjälper lite i alla fall.

Det har varit en riktigt solig och fin dag och jag gick här och donade lite med mina blommor och annat på förmiddagen och sen gick jag ut en sväng på samhället. Jag hade några brev för SPF:s räkning jag skulle runt med i brevlådorna och halv tolv hade jag träff med en vampyr på VC. Eftersom jag äter det blodförtunnande medlet Pradaxa vill de kolla mina njurvärden en gång varje halvår och nu var det dags igen. Det var en väldigt trevlig vampyr och hon var dessutom mycket lätt på handen, så det kändes absolut ingenting.

Efter lunch provade jag att sitta ute ett tag, men det var lite för svalt och blåsigt för att det skulle vara behagligt, så då laddade jag ner Jojo Moyes bok Sophies historia och den har jag suttit och läst i ett tag. Det är kul att blanda deckare och kriminalhistorier med lite vanliga romaner.

Nu är frågan om jag ska göra det enkelt för mig och äta bruna bönor och bacon till middag, eller om jag ska göra någonting mera avancerat?
Jag har fin nötfärs i frysen, så det skulle kunna bli pannbiffar också.
Eller också skulle jag kunna steka mig några pannkakor. Pannkakor med salmbärssylt är gott! Fast slänga upp dem i luften när de ska vändas, som den lilla kockan på bilden gör, klarar jag inte.

Ha en trevlig onsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, SPF. Bokmärk permalänken.

24 svar på En dag i slöhetens tecken

 1. Viola skriver:

  Krokus – då är det väl vår?
  Det där att bestämma vad man skall äta kan var knivigt
  Jag levde ensam i fem år och jag tyckte det var så jobbigt att bestämma vad jag skulle äta.
  Då jobbade jag och försökte göra matlådor till mig. Det blev dyrt att äta ute.
  Men ibland bara glömde jag det här med planering.
  Att vänd pannkakor i luften gör man nog inte utan övning.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  • Ingrid skriver:

   När man är ensam och kan äta precis vad man vill borde det ju vara enkelt, men det är det inte. Och inte är det roligt att äta ensam heller när man väl fått till något.
   Kram

 2. Skogsnuvan skriver:

  Jag klarar inte heller att kasta upp pannkakor och få dom att vända i luften. Steka dom kan jag i alla fall. Så fina vårblommor du har. Jag har varit ute på sjön idag tillsammans med Kinabror och Lille Jack. Det blåste inte och solen värmde så man får passa på att vara ute nu. Man vet inte hur många dagar det blir fint. Det har stormat rent förfärlgit i flera veckor annars.

 3. Ja nog är det konstigt hur tidigt solen är uppe nu… men men… efter midsommaren blir det åter mörkare tider 🙂 Vi bara inte tänker på det så ofta nu, att den finaste tiden – den ljusaste – är på G.
  Skojigt annars att du hittat min ”gamla” lärare Ordodlaren och hennes blogg. Hjälpte henne att starta den, tycker hon skriver fyndigt!

 4. Laila Östergren skriver:

  Vår dag gick inte i lathetens tecken mer än att lunchen avåts på Hamncaféet. Det var första gången vi var där sen det blev nybyggt. På förmiddagen blev vi klara med själva tapetseringen av hallen. Resultatet är väl inte perfekt men vi är ju amatörer och vi blev nöjda i alla fall. En promenad hann jag med medan längdskidorna pågick.
  Kram

 5. Anna Olsson skriver:

  Hej Ingrid!
  Det låter som om du har haft en mysig dag.
  Det är så härligt nu på våren att se hur alla blommor väcks till liv igen. Idag hittade jag några primulor under en lövhög och jag har sett att det har kommit upp sådana där pestskråp som du frågade om namnet på förra året, har de vaknat till liv hos dig på Gotland med?

  • Ingrid skriver:

   Hej Anna!
   Kommer du ihåg att jag frågade om pestskråp. Jag har faktiskt inte tittat ner i ån där de växer, men jag ska kolla nästa gång jag går förbi.

 6. Lisbeth M skriver:

  Hallå! Va blev de för mat?Visst är de skönt att slöa,läsa och inte göra nåt.Själv har jag haft världens arbetslust i det fina vädret,med fönsterputsningen som skulle gjorts i förra veckan,tvättat och fått allt torrt ute,samt lunch hos gamla arbetskamrater.Skönt att känna sig nöjd med sin dag.
  Skall nog försöka ta ihåll med mina pelargoner som fört en tynande tillvaro i garaget,återstår att se om de kommer att lyckats.
  Ha en fin vecka,med många promenader (jag har börjat gå hälften mot vad jag brukar) Man saknar de verkligen när man är så van att gå.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det blev bruna bönor. Fönsterputsning är av behovet här också och jag hade tänkt ta ett tag idag, men så ringde Kattis från Kupan och ville att jag skulle jobba i eftermiddag, så nu har jag tvättat håret och ska föna till det lite så att jag vågar visa mig för folk.
   Kram

 7. Znogge skriver:

  Hoppas att det blev något gott till middag. Jag nöjde mig med en äggsmörgås eftersom jag ätit i saltgruvan. Ibland får man göra det lätt för sig 😀

  Kram och god morgon!

 8. Ölandsvindar skriver:

  Jag kan bli fruktansvärt sugen på pannkaka ibland fast det egentligen inte är nyttigt på något vis. När barnen var små försökte jag blanda i allt möjligt i smeten, från torkade nässlor och rivna morötter till rågmjöl. Jag ska försöka städa undan lite i växthuset idag för snart vågar jag nog sätta på frostvakten och börja så i alla lådor och pytsar. Härliga tider!
  Kram /Kerstin

  • Ingrid skriver:

   Visst är pannkakor gott! Fast när man tänker på vad de innehåller så inser man att lite frukt behövs nog också.
   I natt har vi haft riktigt kallt och ännu vid 10-tiden låg frosten kvar i gräset på skuggsidan.
   Kram

 9. Kicki skriver:

  Pannbiff blev det här. Jag vet inte vad du beslutade dig för.
  Hoppas din njurvärden var OK.
  Vi ska just iväg till VC nu och Berra ska provtas, eller vad man kan kalla det. Hans njurvärden kollas också (var tredje månad), men även flera andra värden som kollas p.g.a. myelomet.
  Hoppas du slipper hosta allt för länge efter din förkylning. Jag har hört flera som hållit på och hostat i flera veckor.
  Kram/Kicki

 10. Kraka skriver:

  Det är underbart med alla vårbommorna som kommer nu. Men snart åker jag tillbaka till vintern. Men det ska väl hinna bli vår där medan jag är kvar, det ligger inte så långt upp. Nuuk ligger på samma breddgrad som Skelefteå.

  Ha en fin torsdag!
  Kram

 11. Lambergsfrua skriver:

  Visst är det en härlig tid nu med alla vårtecken. Så fina dina krokusar är.
  Skönt att din vampyr av den trevliga sorten. Alla vampyrer är inte det 😉
  Jag ahr också lite svårt att sova, när det blir ljust i rummet på morgnarna. Jag har en ögonbindelm som jag drar på mig framåt efternatten och sen sover jag så gott. Klart billigare än en rullgardin.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 12. Tove Olberg skriver:

  Vampyr hör ihop med bacon och bruna bönor tror jag! Härliga dagar du har nu 😀
  kram

Kommentarer inaktiverade.