En dåres sånger

Igår kväll var vi på Hemsegården och fick uppleva den fantastiska förställningen med Sven Wollter som Riksteatern turnerar med nu.

Sven Wollter var verkligen magnifik som den galne och försupne Gustav Fröding, som ju var en ganska sorglig gestalt, men pjäsen var trots det väldigt roligt och det blev många glada skratt.

Det var massor av folk som stod och köade när det var dags för insläpp och innan man öppnade dörrarna till salongen gick en representant för teatersällskapet runt och uppmanade alla att stänga av sina mobiltelefoner och talade samtidigt om att fotografering inte var tillåtet.

Trots detta, så började plötsligt en mobil ringa mitt under föreställningen, en Ericssonmobil, för den hade i alla fall den signalen. Sven Wollter, som stod nästan framme vid scenrampen och var mitt uppe i en monolog, tystnade och väntade. Mobilen fortsatte ringa och hela salongen lyssnade spänt. Då satte Sven Wollter upp handen mot örat och gjorde ”telefontecknet” och fortsatte sedan sin monolog.

Ringsignalerna tystnade, men i stället började ett plippande ljud att höras. Uppenbarligen satt människan och SMS-ade med knappljud på! Man slutar aldrig att förvånas…..

Gott kaffe kunde man köpa i pausen och det var många som passade på att göra det. Vi pratade med några bekanta som satt i bakre delen av lokalen och de klagade över att de hörde dåligt, men vi satt ganska långt framme, så det var inga problem för vår del. Förmodligen är akustiken på Hemsegården inte helt bra.

Jag rekommenderar den som inte sett den här pjäsen att gå och göra det, för den är mer än sevärd!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Teater och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till En dåres sånger

 1. skogsnuvan skriver:

  Sven W har sommarstuga här i närheten och spelar på Döda Fallet iår också i ” En midsommarnattsdröm”. Såg den ifjol. Han är en av mina favoriter. Skrattade gott när han var tomten på julafton och pratade med barnen. En härlig och helt fantastisk skådespelare och människa.

 2. Hej !
  Ja det är han, en underbar skådis.Har sett många filmer av honom, men aldrig en teater, IRL.

  Ska kolla när han kommer till Södertälje.

  Kram Majsan, det kan jag acceptera, men inte My som Anki envisas att kalla mig. Mi med litet i annars blir det romerska siffror.

  Ska kanske kalla mig Ingeborg, det gör Dennis ibland, det heter jag också efter Mormor och Marianne efter Mamma men inte My, nej fy.

 3. Sofia skriver:

  Kul att ni hade en trevlig kväll! …men tråkigt att den förstördes av en idiot. 🙁 Önskar nästan att man suttit bredvid vederbörande; kan klura ut många roliga (hehehe – ser du hornen?) saker att göra med den mobben…

  Kram och trevlig Valborgshelg!

 4. Margaretha skriver:

  Undrar om han kommer i närheten av Stockholm. Jag gillar också verkligen Sven Wollter.

  … och man slutar aldrig att förvånas över korkade människor. En del är bra självupptagna. Personenn borde verkligen bett om ursäkt …

 5. Znogge skriver:

  Men vilken dålig stil! Har folk ingen känsla för vad som passar?

  Önskar en trevlig fredagskväll!
  Kram

 6. Ailas skriver:

  Det är riktigt oförskämt att låta bli att stänga av telefonen, när det dessutom har uppmanats att så ska göras! Hoppas att människan hade åtminstone vett att skämmas, men jag undrar just.
  På min dansföreställning var det en man som började snarka, men det passade bra till musiken, haha. Jag hittade ett klipp efter ditt besök, om du vill lyssna på musiken.
  Sitter här i ”finkläder”, på väg ut… så passar på att önska att även ni får en trevlig kväll!
  Kram!

 7. Åsa! skriver:

  Så roligt att ni tyckte om föreställningen. Det är roligt att vi kan få se så kända artister i lilla Hemse!

 8. Ann-charlott skriver:

  Hejsan min vän. Hoppas du har lika gott väder som jag har här. Hoppas det bara fortsätter för jag gillar värmen. Å vad jag blir avis när du varit och kollat på Sven Wollter. Tråkigt att dom inte lyssnar om mobil förbud. Kan tänka mig att det måste vara störande för Sven. Hoppas du får en underbar helg. Kram

 9. Skatan skriver:

  Han är härlig, Sven Wollter men jag har inte heller sett honom ”live” … Vad roligt att föreställningen var så bra trots att ni blev så störda. Fattar inte hur många människor fungerar idag. De verkar inte tänka på något annat än sig själva 🙁

  Ha en fin Valborg!

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det är ju faktiskt en helt annan sak att se en sån här föreställning live än på TV.

   Jag tror aldrig att jag suttit i två timmar och sett pjäsen om den gått på TV, men nu flög tiden iväg och jag kände att jag satt med ett leende på läpparna nästan hela tiden.

   Ha en fin Valborg själv!
   Kram

 10. elisabet skriver:

  I Hemsegården hade vi morgonsamling varje morgon när jag gick i realen

 11. Ia skriver:

  Vi var med om precis samma sak på Västerås teater förra året….en mer än vuxen man satt och smsade hej vilt under slutet av föreställningen…mycket störande!!!

  Teater är verkligen något man borde gå på oftare för det är verkligen underhållning….måste nog kolla om det går något spännande just nu 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *