En fullmatad söndag

Påskfesten blev riktigt trevlig, med ett fyrtiotal deltagare, mycket gott att äta, musikunderhållning av Erling Lindvall och lotterier. Att jag vann en ask Aladdin gjorde ju inte det hela sämre. Nu har jag godis till påsken, om chokladasken nu räcker så länge. Jag har redan brutit förpackningen. 😉

Här har det just bjudits till bords och det fanns en hel del att välja på: tre olika sorters sill och potatis, gravad lax, ägghalvor, silltårta, hembakad limpa och ost, Janssons frestelse och köttbullar.

Jag var hemma igen vid fem-tiden och strax för sju gav jag mig iväg igen, den här gången till Rondo, för att se filmen Små citroner gula. Jag har ju läst boken och tyckte den var bra och jag har hört talas om att filmen är sevärd och den var verkligen trevlig. Den kan jag rekommendera om man vill ha en stunds mysig underhållning.

Kvart i nio var jag hemma igen och hann precis se slutet av Mästarnas mästare och sedan Brottet, den danska serien som är så spännande. Ska Sara Lund och Borch hitta Emili Zeuthen vid liv eller inte?? Det här var sjunde avsnittet av tio, så ännu lär vi få sväva i ovisshet några veckor till.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Film, Påsk, SPF, TV och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på En fullmatad söndag

 1. Ann-Marie skriver:

  Godkväll Ingrid! Små citronerna såg vi när dottern var hemma sist, vi gillade den alla tre.
  Idag fick jag plötsligt se att en av mina favoritfilmer visades på den ny SF kanalen.
  Det var vägen ut, jag tycker den har allt, den är bitvis så rolig eller så sorglig eller är så varm.
  Efter den så visades under solen den gillar jag också och jag har sett den måånga gånger.
  Den där kanalen kan ju få en att hamna i TV-stolen alldeles för mycket.
  Nu är det förberedelser inför påsken som gäller, barn o barnbarn kommer och firar med oss.
  Idag har jag fått 5 maskiner tvätt torr ute på vindan, det doftar härligt.
  Kram till Dig. PS Du är otroligt aktiv, bra jobbat, Du fångar verkligen dagen.DS

  • Ingrid skriver:

   SF-kanalen har jag normalt inte, men nu har ju Canal Digital släppt filmkanalerna några dagar. Hoppas att det kommer någon bra film som jag kan se.
   Så härligt att få hänga ut tvätten. Härligare doft finns inte!
   Kram och trevlig helg när ni nu samlas för att fira påsk. 😀

 2. Kicki skriver:

  Oj vilken fullmatad dag (i dubbel bemärkelse). Jag reagerade på kvinnan närmast kameran på din bild, man brukar väl ta av sig yttterkläderna innan man tar för sig av maten, men hon kanske var så hungrig att hon inte hann 😕
  När jag läste Små citroner gula, så tyckte jag inte att den var så märkvärdig, men när jag nyligen lyssnade på den som ljudbok (flera år senare än när jag läste den) så tyckte jag att den var riktigt trevlig, så om tillffälle bjuds så kanse jag ser filmen också.
  Som vanligt hade du tur med lotterna, men jag tvivlar på att chokladen är kvar över påsk om du redan tullat på innehållet 😀
  Mästarnas mästare kollade jag bara med ett halvt öga. Brottet hoppade jag av efter 2-3 avsnitt, jag tyckte den var rörig, till skillnad mot den danska Dicte som jag följer.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Det var så fruktansvärt kallt i lokalen, så vi blev tvungna att sitta med ytterkläderna på. Det kom en serviceman fram på eftermiddagen och konstaterade att pannan slagit ifrån. 🙁
   Brottet gillar jag, just för att kopplingen mellan politikerna och det som hänt verkligen börjar bli intressant. 😉
   Kram

 3. Lambergsfrua skriver:

  Vilken trevlig påskfest det ser ut att ha varit – och mycket gott på bordet. Grattis till vinsten också! Det var ju lite otur att det var fel på värmen just då ni hade festen, men det tycks inte ha påverkat humöret på gästerna i alla fall.
  Små citroner gula har jag läst, men inte sett filmen. Vi hade besök i går kväll så vi har sett reprisen av Landet runt och Mästarnas Mästare idag. Om möjligt ser vi helst repriserna på svenska program för då finns text att tillgå. Det fungerar inte på de program vi spelar in.
  Ha en fin dag!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det blev lite otrivsamt ett tag och en aning irriterat, men det var ju bara att försöka acceptera att det var som det var. 😉

   Jag har SVTr och kan se nästan alla SVT:s program när jag vill. Det ingår i Telias ordinarie utbud och kostar ingenting extra.
   Kram!

 4. Kraft,n skriver:

  Även du tycks ha tur med lotterier, men jag skulle aldrig våga bryta förpackningen
  om jag hade tänkt ha kvar till påsk. Köpte en liten påse lösgodis i fredag och tänkte
  jag skulle ha lite påskgodis, den var slut i går !/Kram Anders

Kommentarer inaktiverade.