En gammal kärlek

Det ringde i eftermiddag och det var ett okänt telefonnummer. Jaha, en telefonförsäljare, tänkte jag, men svarade i alla fall. Och det var ju tur, för det var inte alls någon försäljare utan en gammal skolkamrat, en kille som jag var ganska förtjust i när vi gick i skolan. Han hade hittat mig på nätet och kommit på att han skulle ringa och prata en stund.

Det var verkligen roligt att prata med honom efter alla år som gått och samtalet blev långt, för vi hade mycket att diskutera. Han erkände förresten att han varit förtjust inte bara i mig, utan i min yngre syster också. 😉

Säga vad man vill om internet, men nog bygger det broar mellan människor.

På TV delas guldbaggar ut i rasande fart, med Babben som programledare och jag tycker att hon sköter sig strålande. Att hedersbaggen gick till Hans Alfredsson tycker jag var väldigt roligt. Den är han verkligen värd, så många härliga, roliga och spännande stunder han har gett oss. Det är bara några veckor sedan jag såg honom i ”Att angöra en brygga”.

Ha en skön kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, TV och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

34 svar på En gammal kärlek

 1. Lena skriver:

  Såå roligt med detta överraskande telefonsamtal! Ungdomsminnen behöver man hjälp med att minnas. 😆

 2. Elisabeth skriver:

  Visst är det härligt med nya och gamla kontakter via internet!! Jag har också kollat Guldbaggegalan och gillar Babben! Ha dé gott!

 3. Inger Maryissa skriver:

  Visst är Internet fantastiskt !
  människor som inte träffats på länge kan få kontakt
  kan tänka mig det var kul att denne gamla skolkamrat ringde, och kan tänka mig ni hade mycket att prata om
  kram

 4. Barbro Hellström skriver:

  Vem var det vem var det???????????

 5. Agneta skriver:

  God kväll i stugan!

  Där ser man, en gammal ungdomskärlek som kastade ögon på både dig och din syster. Tur att ingen av er visste om det då, på den tiden 😉

  På tal om tid, så var det väl på tiden att Hans Alfredsson fick ett pris och visst är han ännu helt otroligt rolig och smart. Attans att dom ska vänta tills vissa är så gamla så dom knappt kan gå…! Babben är alltid bra, gillar henne skarpt för hon har verkligen distans och tar det mesta med en nypa salt.
  Ha det så gott och så ringer du väl syrran och skvallar 😳
  /Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hasse Alfredssons är en riktig ikon inom film och nöjesbranschen, så det var verkligen på tiden att han blev uppmärksammad. 😀

   Klart jag ringer syrran! 😉

 6. Anne-Lie skriver:

  Ja, tänk så många människor man kan hitta på nätet som man tappat kontakten med. Helt fantastiskt.
  Måste berätta en sak. Vår dotter är adopterad från Kina, ni var där blev vi bekanta med två andra par från Washington som också skulle adoptera. Vi bytte adresser med varandra och höll kontakten några år men sedan flyttade vi runt i Södra Sverige och tappade bort adressen. Nu har deras dotter och vår dotter hittat varandra på facebook och vi har fått kontakt med hennes föräldrar igen. Jätteroligt. Våra flickor är lika gamla.
  Kram!

 7. snawitz skriver:

  gomorron!

  Ibland är det fördel med internet. Även om jag själv inte vill träffa några av mina gamla kamrater så undrar jag ibland vad som blev av dom

  Ha en bra onsdag, och hoppas att du har lite varmare än Stockholm´s -17

  kram, susanne

 8. Pia skriver:

  Säga vad man vill om bloggar och internet Nog har man lärt känna många trevliga människor Vissa har man även träffat och när det visar sig att de är precis lika trevliga i verkliga livet blir man glad. Guldbagge gala …hmm Ursäkta mitt ordval men vilket jäkla mög Inte en enda bra artist (förutom Babben då) som kunde lättat upp alla dessa tacktal Kram från ett snöigt (igen) Skåne

 9. Njae, någon Guldbagge gala var inte aktuellt att titta på – det brukar bli väldigt trist….. 😕
  Kul att en gammal beundrare hörde av sig. 😀 Bor han kvar på Gotland eller är han utflyttad? Jag menar, kan ni träffas ”live” och inte bara prata i telefon med varandra!? 😉

 10. Birgitta skriver:

  Vad roligt med ett sådant samtal! En vän till min bror tog kontakt med mig för ett par år sen. Visste inte ens vem han var. Han trodde jag var en av mina tvillingsystrar och hade ingen aning om att jag fanns, lillasyster i familjen. Han hade varit förtjust i en av mina systrar, men brorsan hade bara sagt att ”håll fingrarna borta från henne” :-D.

  Nu får vi se om han kontaktar dig i sommar när han är på sitt sommarställe! Läser ju här ovan att han tidvis tillbringar tid på Gotland. En liten sommarromans på väg?????

  Kram!

 11. Kraka skriver:

  Internet är det absolut största som hänt under min livstid (hittills). Inte bara som brobyggare, även som informationskälla och som redskap för diverse t ex bankärenden.

 12. Lambergsfrua skriver:

  Men vad roligt att du fått kontakt med en gammal skolkamrat och beundrare. Internet är fantastiskt, när det används på rätt sätt. Jag har fått kontakt med gamla klass-och skolkamrater vis Stayfriends och inte minst genom Facebook och det är så roligt. Klasskamraterna och jag delar och friskar upp gamla minnen – för det är ju inte alltid, som den enas minnen överensstämmer med den andres, fast det handlar om samma sak.

  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 13. Sylvia skriver:

  Men så roligt och också lite spännande samtal du fått Ingrid. Säkert har din ungdomsvän vägarna förbi en vacker sommardag 😉
  Internet har väl sina avigsidor men visst är det ett helt revolutionerade instrument för de flesta av oss. Det vill man vara utan.
  Guldbaggar hit och dit 🙄 Babben är helt makalös och gjorde ett jätte bra jobb och så Hans Alfredsson, en av våra största inom svensk film, teater och komik var helt beundransvärd i sitt tacktal .-)
  Kram Sylvia

  • Ingrid skriver:

   Det var en trevlig gala tycker jag, även om en del tacktal var väldigt dåliga, men så är det ofta. Babben och Hans Alfredsson var klart bäst. 😀
   Kram!

 14. Laila Östergren skriver:

  Trevligt att få samtal från en gammal skolkamrat. Häromdagen ringde jag en kusin som jag inte haft så mycket kontakt med under åren som gått. Hon tyckte det var kul att jag hörde av mig även om skälet var att jag bara ville berätta att hennes en faster (som hon inte haft någon kontakt med) hade avlidit. Vi hade ändå ett långt samtal och ventilerade en hel del om släkten och kom överens om att det skulle vara kul träffas igen. Jag får väl ta tag i det till våren.

  Tittade också på Guldbaggegalan tack vare Babben. Hon är jättebra. Hennes undran mot ”polisen” om varför polisen alltid betonar fel ord (svordomarna) var mitt i prick. Jag tycker illa om alla svordomar i svenska filmer och serier. Oftast är obefogade.

  • Ingrid skriver:

   En del människor är det lätt att prata med och snabbt anknyta till gångna tider utan att det känns krystat.

   Hoppas att det här blir ett kontakt som ni kan hålla vid liv.

   Babben var jättebra! 😀

 15. Kicki skriver:

  Så kul att bli ”upphittad” av en gammal skolkamrat.
  Kram/Kicki

 16. Louise skriver:

  Men, vilken trevlig överraskning. Sådan blir man väldigt glad över, om det är någon man gillar förstås … 🙂

 17. Raija skriver:

  Vilken trevlig överraskning 😀 och förstår att samtalet blev långt. Klart trevligare än telefonförsäljare.
  Internet är fantastiskt, att hitta vänner man tappat på vägen eller släkt som man inte visste fanns.

Kommentarer inaktiverade.