En grå fredagsmorgon

Det är ännu en grå morgon, fast idag blåser det i alla fall inte så mycket. Jag var och kollade vad det var för tema i ”Tema fredag” idag, men den här veckan är det ingenting, så jag gick ut och tog ett foto av kärleksörten som blommar som bäst nu.

-Vad är det för program? frågar Åke varje morgon. Han vill alltid veta om det är något speciellt på gång. Programmet idag är möjligen en vända till Klinte för att handla, annars kommer dagen att gå i slöhetens tecken. Vi borde ju egentligen försöka aktivera ungdomarna med någonting, men det är svårt att veta vad man ska hitta på. Allting är stängt nu och i Visby har de varit flera gånger och Hoburgsgubben har vi varit och hälsat på. I och för sig tror jag att de föredrar att sitta vid sin dator och se film och italienska TV-program. Intresset för den gotländska landsbygden är nog måttlig.

Ha en trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stenstugu och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

22 svar på En grå fredagsmorgon

 1. Margit skriver:

  Gomorron, vännen!!
  Ja här har i också idag mulet och grått..solen gömmer sig även denna dagen…men den kommer väl snart igen..och då ser vi den stora skillnaden…
  Befinner mig nu i Eskilstuna, var barnvakt i åt mitt barnbarn..och därför kom redan i gårmorse.
  Har nu 3 arbetsnätter framför mej…..
  Skall träna på mitt drgspel i dag..har det med mig hit..Ska vara med på söndagkvällen i Pingstkyrkan och spela med på ett CAFE´MÖTE….brukar vara trevligt..dom får då önska sä
  sånger också…och så är det kaffe så det är tid för prat och umgänge..vilket är mycket viktigt också…
  Kram vännen!!!/Margit

 2. Mien skriver:

  Mina ungdomar i skolan gillar att gå och fika. Bagarns på Hemse kanske?

 3. Mien skriver:

  Jag brukar tvinga ut mina skolungdomar. Först lite promenad. Sen lite shopping med Mien på Hemse. Där ingår alltid ett besök på Kupan. De säger att de hatar att gå på Kupan med mig men de ser ändå rätt förtjusta ut när jag föreslår det. Ja, och sen gärna någon liten prylbod nånstans. Igår var vi iväg och plockade svamp. Vi hittade inte så mycket men det blir att man går och pratar på ett bra sätt i skogen.

 4. Ailas skriver:

  Så vackra dina kärleksörter är! Mina har knappt börjat blomma, men så växer de också alldeles intill ett par barrväxter. Får nog flytta på örterna, men frågan är när det är bäst att göra det? På våren…?

  Ungdomarna brukar vara duktiga på att hitta på sysselsättningar! Fast ni kan alltid ha lite språklektioner, baka och gå och fika någonstans. Sedan undrar jag om de inte skulle kunna skapa underbara höstbuketter med hjälp av höstens löv och blommor och dekorera lite här som där?

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det verkar inte som om ungdomarnsa har tråkigt precis, de har fullt upp vid datorn. Det där med höstbuketter tror jag inte är deras grej alls – snarare min 🙂

 5. Eleonora skriver:

  Weekend-hälsning till dig. Underbara Kärleksört!!!

 6. Znogge skriver:

  Det är kanske dags för en tur till fastlandet? Visa fästmön vår huvudstad?

  Kram

 7. ingmarie skriver:

  Den hemliga daten var min man 🙂
  hur länge stannar ungdomarna som ni har på besök

  Ha en jätte fin helg

 8. Åsa! skriver:

  Kärleksörten är så vacker nu. Hoppas ni får en fin helg allihopa där vid Stenstugu!

 9. skogsnuvan skriver:

  Vilken vacker kärleksört. Jag har också en sådan men den är ljusrosa och vill liksom inte hinna slå ut innan vintern kommer. Brukar ta in den i vas men det går int att jämföra med din

 10. Gokväll Ingrid i Stenstugu !

  Din kärleksört är så fin, den jag fann nerför backen är lite ljusrosa, med blanka blad.Visste inte att det fanns fler sorter av den.
  Vad ska de göra i Stockholm, där finns väl inget spännande, eller kommer de från en liten by i Italien, då kan det vara möjligheternas stad.Dyrt är det att bo där.Men det kanske finns en släkting där som de kan kinesa hos.

  Fick reda på av Yngve att han är ingen äkta gute, bara född i Visby, hans föräldrar var smålänning och ölänning.Var fosterbarn på Gotland.Men gotländska pratar han så det är svårt att förstå till och från.
  Trodde idag på stan att det var Du som jag mötte, så lik Dig som på FB-fotot, jag hoppade till, såg hon titta på mig, Din dubbelgångare.?Fick ingen chans förklara för henne.Hon försvann ut genom dörrarna, hon blev nog rädd.Jag hade förr en som hette Göran som var lik mig när jag var kortklippt.Såg han aldrig själv.

  Ha en skön kväll. Kram Majsan

 11. Kicki skriver:

  Så där fin blir aldrig vår kärleksört, den är mycket blekare.
  Det är inte mycket kvar nu som blommar sen vi hade två onödiga frostnätter för ett tag sen. Det är så hopplöst när nattfrosten slår till, oftast bara för en natt eller två, sen kan det vara milt igen i flera veckor, men skadan är ju redan skedd då.
  Ser att ungdomarna är kvar än, men de behöver väl knappast underhållas, i den åldern hittar men väl alltid nåt att göra.
  Ha en skön helg!
  Vi ska jag uppvakta en 60-åring i morgon.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det finns olika sorter av kärleksörten, jag har en blekare variant också.
   Ungdomarna åker iväg till Stockholm i morgon och där lär de väl hitta på en hel del trevligt att göra.

 12. Doris skriver:

  Underbart vacker blomma !
  Tittade in för att säga *Grattis på namnsdagen* för nu är det ju den 9/10 ;-).
  Önskar dig också en skön helg, kram, Doris

Kommentarer inaktiverade.