En grå måndagsmorgon

Idag är det riktigt grått och mulet och det rapporteras att dimman legat tät över Gotland i natt. Sjöräddningen har haft fullt upp med att hjälpa fritidsbåtar i sjönöd och M/S Gotland deltog också i räddningen av en segelbåt, där en hel familj på var svårt sjösjuk och medtagen. Det medförde att trafiken på både Nynäshamns- och Oskarshamnslinjen försenades.

Här vid Stenstugu har vi inte märkt något av den dramatiken och i natt har det varit ganska svalt, så sömnen har varit skaplig, även om jag störts då och då av några irriterande insektsstick på armarna. Inga myggor har synts till, så jag vet inte riktigt vad det är jag blivit biten av. Idag ska salubrin införskaffas!

Regn vill vi ha, så för att försäkra mig om att det ska komma någon skvätt idag ska jag köra några tvättmaskiner och hänga ut tvätten och så ska jag putsa vardagsrumsfönsterna. Hjälper inte det, vet jag inte vad jag ska dra till med. Det återstår väl egentligen bara biltvätt och regndans!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på En grå måndagsmorgon

 1. Znogge skriver:

  Här är väldigt grått och fuktigt här med. För egen del blir det en tur till stan för lite shopping. Perfekt väder för det!

  Kram och ha en bra måndag

 2. Linda skriver:

  otäckt med allt utryckande. Min bror har åkt över havet från Gotland i Storm. Tack och lov utan barn + att han är en duktig seglare, men man ska ha all respekt för havet och alltid vara försiktig.

  Mina föräldrar seglar nu från Stockholm till Höga kusten, inte non stop, men ändå. I går fick de avbryta seglingen och gå in ovanför Hudiksvall för att det blåste så mycket.

  Här i dalarna har det annars regnat bra i helgen, så det är riktigt grönt och fint. Molnen håller i sig, så det är prefekt för mig att fixa och dona inomhus idag.

  Ha en fin måndag!

  • Ingrid skriver:

   Så skönt att ni har fått regn så att det grönt och fint.
   Att få dona inne en molning dag är inte helt fel. Det brukar släpa efter när solen skiner, för inte vill man vara inne då 😉

 3. Hejsan Ingrid !

  jobbigt med dessa svettiga nätter, tycjer att huset borde vara isolerat så det inte släpper in fukten.Har kondens på toastolen så det droppar ner på golvet.Varje sommar lika dant.
  Ser det även i affärerna deras kylar pajar, floder med vatten lätt att halka i det.
  Men jag ska ner på stan i alla fall.Det ska klarna framåt dagen vid 12-14 luckras molnen upp. enl.SMHI.

  Kram och ha en fin dag trots vädret.

  • Ingrid skriver:

   Det är väldigt hög luftfuktighet och min tvätt lär inte torka i första taget, man jag chansar på att det klarnar upp senare idag.
   Lycka till!

 4. Ia skriver:

  Jag har också hängt ut tvätt i hopp om att det då ska komma några mm, marken skriker nu efter regn!!!!

  Hade nyss celebert besök på gården av Mickel Räv…men det gjorde nog ont för Kajsa var på hugget 😉

 5. Gunnel skriver:

  Vi har så grått och kvavt här, så jag bara sitter och väntar på regnet. Behöver nog varken hänga ut tvätt eller dansa nån regndans….fast det var en kul idé.

Kommentarer inaktiverade.