En grillad med bröd – Vårtecken – SPF

Det är mulet och blåsigt idag, men uppehållsväder i alla fall, så jag tog en promenad på förmiddagen. Jag var sugen på en grillad med bröd, så jag styrde kosan till Kustgrillen och där fick jag min korv. Det är väl ingen speciellt bra lunch, men jag bättrade på den med en banan och en mandarin när jag kom hem igen.

Nu väntar jag och längtar efter lite sol och värme och den kommer väl, men ännu känns det väldigt kyligt. SMHI har i alla fall konstaterat att det är meteorologisk vår i Fårösund på norra Gotland, så det är på gång. Medan jag väntar kan jag ju glädja mig åt min granne Ruts vackra julros….

…och under ett träd bredvid min uppfart blommar nu snödroppar och vintergäck för fullt och i min rabatt finns det idag åtta utslagna krokusar. Rabatten som för övrigt katten verkar ha övergett för gott, för det har inte funnits ett spår efter den sedan jag tog bort odlingsväven. Om det är citronpepparn som avskräcker eller om katten helt enkelt hittat en bättre toalett, kan man ju fundera över. 🙄

Jag tog vägen genom skogen hem och gick och spanade efter blåsippor, men hittade inte en enda en, men Eva hade träffat en bekant i söndags som berättat att han frös väldigt, för han just rakat av sig skägget. Han hade hittat en blåsippa och varje år rakar han bort vinterskägget, så fort han hittar året första, så de finns i alla fall. Det gäller bara att leta på rätt ställe!

Gårdagens tur till Visby för en genomgång av SPF:s medlemsregister och hemsida blev väl inte riktigt vad jag förväntat mig. Det var alldeles för mycket folk och alldeles för mycket som skulle hinnas med på de tre timmar som var avsatta. Det blev varken hackat eller malet och jag tyckte det var väldigt tråkigt för oss alla som kommit dit i förhoppningen om att vi skulle få lära oss något, som skulle kunna underlätta vårt arbete för föreningen. Jag är dock säker på att de som ordnat eftermiddagen insåg bristerna och tänker till lite när de ska ordna något liknande en annan gång.

Trevlig fortsättning på tisdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF, Vårtecken 2015, Visby. Bokmärk permalänken.

12 svar på En grillad med bröd – Vårtecken – SPF

 1. Karin skriver:

  Tog en fm promenad i solskenet, men den sydostliga vinden var KALL! Men småfåglarna sjöng, så jag hade ”sällskap” på vägen!
  Kram Karin

 2. Skogsnuvan skriver:

  Blommor så härligt. Här får vi vänta länge innan det första lilla gröna stråt tittar fram men det är ok så länge det inte snöar. Eftersom Kinabror kommit hem behöver jag inte oroa mig. Han skottar med fyrhjulingen och inte behöver jag bära ved heller. Sonen har lastat bron full så jag ska ha ved länge. Alltså jag kan inte klaga på något idag

 3. syster Kerstin skriver:

  Julrosen är en förunderligt vacker blomma !

  Själv är jag gammalmodig och tycker bättre om kokt korv med bröd och bara senap !

 4. Gunnar skriver:

  Trevligt med era tidiga vårblommor. Ligger säkert långt före våren här i Värmland. Blommande julros har vi men den blommar ju tom under snön så den räknar jag inte som vårtecken.

 5. Musikanta skriver:

  Tråkigt när det inte blir som man tänkt sig. Blåsippor, snödroppar och andra vårblommor lyser med sin frånvaro här. De brukar aldrig komma förrän i april någon gång.
  Kram från Ingrid

 6. Znogge skriver:

  Korv med bröd eller mos smakar oftast väldigt gott ute så någon gång kan man väl unna sig. Du kompenserade bra tyckte jag.

  Synd att det inte blev som förväntat…

  Kram

Kommentarer inaktiverade.