En härlig höstdag i Visby

Det var en helt strålande morgon idag och när jag steg upp kom solen just upp över hustaken. Det var lite frostigt vitt i gräset, men det försvann ganska kvickt. När jag var färdig i badrummet och fått i mig lite frukost bestämde jag mig för att idag skulle jag i alla fall se till att jag kom iväg till Visby och medan jag väntade på en lämplig buss satt jag ute i solskenet på terrassen och njöt.

Vid busstationen i Klinte träffade jag på Alessia, så jag fick trevligt sällskap på resan, men vi skiljdes åt när vi kom till Visby, för hon skulle fortsätta till skolan för några timmars svenskundervisning.

Jag gick genom stan ner till Botaniska trädgården och där var det som vanligt hur fint som helst. Man håller på med höstarbeten där nu och det ska bli spännande att se vad trädgårdsarbetarna stoppat ner i jorden i rabatterna.

När jag kom ner till Solvisarplan satt det en dam med en hund med sig på en bänk, men så kom det en stor svart katt och hon blev alldeles förskräckt, slet hunden med sig och gick iväg. När jag kom dit satte jag mig där och genast kom katten. Den hoppade upp på bänken, men satte sig bakom ryggen på mig och där satt den ett bra tag och putsade sig innan den hoppade ner och försvann in bakom några buskar.

Det finns en hel del som ännu blommar i Botan, till och med några sorters dahlior. Men den här planteringen med gräs, buskar och mer eller mindre avblommade växter skämmer inte heller för sig med sina vackra höstfärger.

Sen fortsatte jag till Almedalen, men där var det ju inte speciellt snyggt, för man håller på att renovera dammen. De var rädda att dammsidorna skulle rasa, så nu förstärks de. Det fanns fisk i dammen, karpar på 10-15 kg och dem har man fiskat upp och förvarar någon annanstans under tiden det är torrlagt. Änderna har inte mycket vatten att simma i nu, men några fanns det där i alla fall. När jag gått där och tittat lite gick jag in på Almedalsbiblioteket och köpte mig lite kaffe och sen gick jag Hästgatan upp till Östercentrum.

Nu är det jul igen! I alla fall tycker Clas Ohlsson det och de är säkert inte ensamma om att starta julen i mitten av oktober. Någon julgran eller något julpynt köpte jag inte, men hade nästan funderingar på en snöskovel, men det får var till någon gång när jag kör bil. Jag kan ju inte komma på bussen med en snöskovel i mitten av oktober. Nej, det blev en termometer för 49:50 en sån där ute/inne och min/max. Den är monterad och på plats nu.

Ha en skön torsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trädgård, Visby och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på En härlig höstdag i Visby

 1. ViolaDitt namn skriver:

  Ja, jag håller med dig att det varit en fin dag idag. Vad mycket blommor det ännu finns i Visby.
  Här är det rätt utblommat.
  Julgranar är väl lite väl tidigt. Jag försöker blunda för allt som hör julen till. Öppnar ögonen
  i slutet på november.
  Det är nästan 3 månader sedan jag skrev något i bloggarna. Sommaren har bara försvunnit.
  Nu tar jag tag i bloggen igen och det är roligt att du finns kvar. Ser att det är en del av mina
  bloggvänner som slutat att skriva. Några skriver att de har tröttnat på bloggandet, vilket är bra att veta. Känns annars lite konstigt när man följt varandra i många år.
  Hoppas vi får en lika vacker dag i morgon. Då blir det en lång promenad för mig och kameran.
  Ha det bra.
  Kram Viola

 2. Elisabeth skriver:

  Vilken härlig dag! Botaniska i Visby är väldigt vackert. När jag jobbade i Visby gick jag ofta dit på kvällarna. Olika årstider hade olika blommor och växter att erbjuda. Härligast tyckte jag hösten var, då skolorna startat och turisthorderan minskat, då kunde man strosa i lugn och ro! Ha dé gott!

 3. Znogge skriver:

  Jag var på Åhléns i söndags och där var personalen i full färd med att packa upp julpyntet. Men jag gick kallsinnigt förbi 😉 På tok för tidigt än.

  Kram och trevlig kväll!

 4. Åh, vilken vacker dag ni har haft på Gotland idag! Här har det varit grått och blåsigt, så det blev ingen promenad idag heller…
  Nej, julen vill man inte börja tänka på än!
  Kram, Monica

 5. Bosse Lidén skriver:

  Vilken härlig solskensdag du fick. 🙂 Sådana dagar behövs i oktober. Hur lång tid tar det med buss till Visby? Kör den direkt på ”stora vägen” eller gör den avstickare? Jag gissar på att tanten med hund var skrockfull på grund av färgen på katten.
  Helgkram Bosse

 6. Skogsnuvan skriver:

  Botaniska trädgården glömmer jag aldrig. Den var så otroligt fin och så lagom stor så man kunde gå runt överallt och njuta av blommorna. Tänk att det fortfarande blommar hos er. Här sticker det möjligen upp någon klöverblomma ute på åkern

 7. Lisbeth M skriver:

  Visst har vi en underbar stad och mycke fint att se.Almedalen följer vi med stort intresse dag för dag när vi går vår ringmursrunda.Det blir nog bra när det är klart.
  I dag fredag är det underbart väder nu på fm,ska tydligen bli sämre,själv ska jag ta ihåll med att fixa kvällens middag,goda vänner som kommer som vi blev bekanta med på en resa för 7 år sen.
  Har du bestämt dig för resan som går från Visby?
  Ha en fin helg
  Kram

 8. wiolettan skriver:

  Du verkar ha haft en fin dag i Visby. Och, bilderna blev så vackra, tjusiga blomster. Lite höst kan jag skymta på nå´n bild så jag förstår att det har varit lite av den varan på Gotland också.
  Mysig med lilla katten. Den kände sig säkert trygg bakom din rygg.
  Julgranar och pynt nu, det tycker jag känns som i tidigaste laget.
  Trevlig dag och kram från mig.

 9. Nej, jul vill vi inte ha än på ett tag, och det blir det ju inte heller. Men vill inte tänka på det än. Fint här också igår torsdag! Härliga hundpromenader i solen och efter Vättern.

Kommentarer inaktiverade.