En härlig sensommarsöndag

Idag har det varit en helt strålande vacker sensommarsöndag. Jag började med att åka till Stenstugu för att titta till Smulan, men då hade sonen redan varit där och släppt in henne, så hon låg i sin fina kattsäng och sov.

Medan Smulan sov tog jag och räfsade ihop lite nerfallna äpplen från gräsmattorna och körde bort dem, eller lite och lite, det var en hel del som blåsten ruskat ner sedan Eva senast samlat upp fallfrukt. Det är roligt att vara ”hemma” och dona lite, så jag ansade en ligusterbuske också.

Det lilla IngridMarie-äppelträdet är fullt med frukt

I växthuset mognar vindruvorna

Och Smulan fortsatte sova, så då åt jag lite lunch, men när hon hörde att jag var i köket kom hon ner och hoppade upp till mig och gullade ett tag, gick och åt lite hon också och sen gick hon upp och la sig igen och jag gick ut på en promenad. Jag gick ner genom Härjes hage till stranden och så hem via Strandkvior.

Det är ganska mycket rönnbär i år, vilket ju lär ska innebära att det blir en kall vinter, men inte så mycket slånbär som det brukar vara, men de är stora och fina vilket väl beror på allt regn vi fått den senaste tiden. Vägen nere längs stranden var så full av vatten att det nästan inte gick att ta sig fram där med lågskor. Det var tur att jag hade ordentliga promenadskor i alla fall och inga sandaler.

När jag kom tillbaka fick det vara färdigt med Smulans innevistelse för idag. Hon såg lite sur ut när jag åkte, men jag satte ut en back med mat till henne i katthuset, så det går ingen nöd på henne.

Innan jag åkte hem tog jag en tur ut på hamnen och har man sett! Nu händer det grejer där ute. Det ska bli spännande att följa bygget. HÄR kan du klicka om du vill se vad som hänt sedan Hamncaféet brann.

Nu har man rest byggnadsställningarna, så nu är uppbyggnaden på gång

En liten stund efter att jag kommit hem kom en granne in och satt och pratade en stund. Det är trevligt med spontana besök, något som jag tyvärr är ganska dålig på själv. Jag får nog ta och skärpa mig!

Trevlig fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Katterna, Nostalgi, Promenader, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

20 svar på En härlig sensommarsöndag

 1. Eva skriver:

  Vi är så tacksammma för att ni tar så väl hand om ”Drottningen av Stenstugu” 😛 , kram

  • Ingrid skriver:

   Hon är ju så himla gullig. Idag var det första gången hon hoppade upp till mig och jag blev så stolt över ynnesten. 😉
   Lunch – innebär att jag ätit upp yoghurten på plats.
   Hoppas att ni har det bra hela familjen!
   Kram, kram

 2. GeddFish skriver:

  Så många vackra sensommarbilder och denna katten, så vacker!
  Tack för visningen och härlig söndagkväll till dig. Kram, Gerd

 3. Znogge skriver:

  Jag är inte heller så bra på spontana besök. Förmodligen beroende på att jag vill veta om i förväg. Men där är man så olika…

  Kram och trevlig kväll!

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker alltid att det är roligt när folk kommer på besök och brukar försöka tänka på att jag har något hemma som jag ev kan bjuda på.
   Hoppas att din kväll blev trevlig!
   Kram

 4. Hillevi skriver:

  Vilka underbara sensommarbilder! Stenstugu verkar ligga så vackert. Druvklasen ser nästan ut att vara av glas. Det måste kännas fint att kunna pyssla lite hemmavid – en ynnest att gården stannade i familjens ägo.

 5. Rigmor skriver:

  Underbart med dessa dagar! Man njuter lite extra när man vet att det snart är riktig höst…Så fina bilder, och jag kan riktigt känna känslan när du gick nedåt stranden. Gotland är alltid Gotland, trots att vi faktiskt njutit av Öland i helgen. Det är inte riktigt detsamma…
  Ha det så gott!!
  Kram kram

 6. Karin skriver:

  Vi har också gått en lång runda idag, i både sol och lite regn! Det tog lång tid för oss att gå, för jag gick saktare än jag brukar. Har fått en spricka i ett revben, som inte har läkt ännu. Men om en vecka så…
  Kram Karin

 7. Kraka skriver:

  Jag tycker om naturens färger på hösten. Försöker vara ute och gå så mycket som möjligt, men det är hål i min ena sko och den tar in vatten. Skorna utan hål står hemma i Stockholm och torkar efter rengöringen som var nödvändig efter resan. Jag behöer nya skor, men orkar inte ta tag i det just nu. En resa in till Göteborg känns lång och jobbig…
  Kram

 8. amanda skriver:

  vilka söta höstbilder Ingrid, och så fin berättelse för din vackra söndag !

  spontana besök vågar man nästan inte,
  men det är roligt att få sådana – ibland !

  ha det gott Ingrid !!

 9. Raija skriver:

  En fin promenad och härligt att se slånbär, vilket jag aldrig sett växa. Gillar slånbärsdryck, som är en av mina favoriter.
  Smulan ser lite övergiven ut på bilden :-), men det går nog ingen nöd på henne.
  Visst är det kul med spontanbesök, men det blir inte ofta och jag är lika dålig på det.

 10. Kicki skriver:

  Vi hoppas få komma på ”spontanbesök” om några dagar.
  Kram/Kicki

Kommentarer inaktiverade.