En härlig sommardag

…har det varit den här torsdagen. Det har varit soligt och varmt och skönt och jag höll på ute i täppan på förmiddagen, planterade ut fyra Mårbackor i en låda, rensade bort lökblad och hyfsade till rabattkanterna och pratade med ett par grannar ett bra tag och satt sedan och läste, tills det blev dags för lunch

Efter lunchen låg jag i solstolen och vilade ett tag och jag slumrade faktiskt till en stund. När jag satt och läste på förmiddagen kände jag att det drog i ögonen, så tydligen känner jag ännu av sviterna efter den sena onsdagsnatten. Man är ju ingen ungdom längre, det är bara att inse det!

Nu har jag suttit ute och druckit eftermiddagskaffe och löst krysset i Gratistidningen. För en gångs skull har jag skickat in lösningen också (via nätet).

Här kommer några foton till från Bornholm och Hvide Hus i Saltuna, där vi köpte fikonträd. Det är ett företag som säljer exklusiva engelska sport och jaktkläder och så har de en vacker trädgård också, som var ganska ovårdad, men där fanns mycket att se på (om man kunde ta sig fram i djungeln).

Den danska flaggan vajade

Det fanns ett näsduktsträd med enormt stora näsdukar

Jag har aldrig sett så stora klematisblommor tidigare

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bornholm, Trädgård. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till En härlig sommardag

 1. Znogge skriver:

  Så häftigt med ett näsduksträd! Min kusin fick ett men det tar evigheter innan det blommar så frågan är om han får uppleva det. Men nog är det vackert. Vi hade en storblommig vit klematis vars blommor var som assietter. Tyvärr dog den när vi försökte flytta den men i år är en ny planterad. Denna gång en lila.

  Kram och god kväll!

  • Ingrid skriver:

   Jag var ju och kollade det som står i Botaniska trädgården i Visby och det var också jättefint, men det här hade mycket större näsdukar.
   Hoppas att din nya klematis kommer att trivas och växa till sig.
   Kram

 2. Lambergsfrua skriver:

  Det är alltid lika trevligt att se dina foton och den här gå gen från Danmark.
  Varm kram
  Lambergsfrua 🙂

 3. Ulla Anderstedt skriver:

  Härliga bilder från Bornholm! Kikar in för att önska dig en skön sommar! Jag lägger inte in så mycket på Facebook och bloggandet har inte som mål att vara personlig, men då och då kommer ett inlägg om det personliga. Dottern har nyss hämtat hunden Pontus, nu 17 månader, så jag är helt ledig nu i tre dagar. Ha det gott!
  kram

 4. Gunnel skriver:

  Jag förstår att du har riktigt varmt sommarväder. Temperaturen börjar smyga uppåt här med nu. Kram

 5. Laila skriver:

  I går var vi i Botan och såg näsduksträdet som står inne i trädgården. Vi visste inte att det fanns så vi har bara tittat på det som är utanför trädgården. Det här blommade helt fantastiskt.
  Trivs Mårbackorna utomhus? Jag har flera som nu blommar så då ska jag kanske sätta ut ett par stycken.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag vet inte om Mårbackorna trivs utomhus, men jag beskar ju mina och kunde givetvis inte låta bli att ta vara på topparna. Nu har jag inte plats med dem i fönsterna, så jag provar att sätta fyra i en låda ute.
   Kram

 6. Leila skriver:

  Vad skönt det lät att slumra i solstolen ???? ska jag nog göra på semestern

 7. Kicki skriver:

  Jag har inte kommenterat på ett tag, för det har blivit dåligt med att sitta vid datorn. Men jag har läst ikapp om din resa och den verkade ju jättetrevlig.
  Jag förstår att förvåningen var stor när din vän Eva också fanns på bussen.
  Synd att jag inte tycker om att åka buss, för det verkar så trevligt med dessa utflykter.
  Idag ser det ut att bli regn igen, efter två sommardagar.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Sedan jag blev vuxen blir jag inte åksjuk längre och gillar att åka buss. De här bussresorna är väldigt trevliga och man känner sig inte ensam och har folk runtomkring sig som man lätt blir bekant med.
   Kram

 8. Geddfish skriver:

  Kul att du blev nöjd med Bornholmsresan! Kanske jag kommer dit någon gång också, vem vet, jag har då önskat mig det.
  Men nu närmar sig Wales.
  Jag har aldrig sett ett näsduksträd, såg häftigt ut på din bild!
  Skön fredag, kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Jag skulle också vilja åka till Wales, eller kanske Skottland. Få se om det blir av någon gång.
   Näsduksträdet är häftigt, så det får du hålla utkik efter.
   Kram

 9. Det låter som om du har haft en både nyttig och avslappad torsdag! Själv har vi haft gäster från torsdag till idag och det blev sent igår, så idag är det min tur att vara trött; man är, som sagt, ingen ungdom längre…
  Så fint näsduksträdet är! Jag har sett ett blommande näsduksträd i Alnarps slottsträdgård en gång och minns än hur fantastiskt det var! Konstiga blommor, verkligen!
  Nu blir det en skön avslappad helg, hoppas jag!
  Ha det så fint, du också!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det är roligt att ha gäster och jag hoppas snart få se min syster och hennes man här, men visst blir man trött om det blir alltför intensivt. Hur roligt det än är.
   Ha en skön helg du också!
   Kram

 10. Elisabeth skriver:

  Det är som att uppleva resan en gång till, när man går igenom korten. Näsduksträden är alltid kul att se. Klematisblommorna var verkligen stora! Visst kommer resorna efter, men vi har ju tid att vila och tänka tillbaka! Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *