En härlig söndag

Söndag 13 juli 2008 | 22:30 | 20&#176


Idag har har vi haft en riktigt skön söndag. Jag låg ganska länge, för som vanligt blev jag lite störd av bältrosen fram på morgonsidan. Det är rackarn vad den är envis! Efter morgonkaffet tog jag
mig en promenad. Jag gick ner genom Marshagen till stranden och så längs stranden till Klintehamn. Det är en promenad på ungefär 1,5-2 timmar. Sedan kom Åke och hämtade upp mig för han skulle till Klinte och hämta DN, så jag slapp att gå hem.

Det var så gudomligt vackert i Marshagen. Den är lika underbar när man än går där, tidigt på våren är den som ett blått hav av blåsippor, sedan vit av vitsippor och nu på sommaren är hasselsnåren så täta så man går som i en lövsal. Solen kommer inte ner genom bladverket, det blir alldeles mörkt, stilla och tyst. Det hördes inte ett enda ljud, annat än tinnituspipet i mina öron, men det är ju ett ljud jag alltid har med mig var jag än är. När jag närmade mig stranden började jag höra bruset från havet och måsskrik och en och annan lärka. Jag trodde att det skulle blåsa kallt vid stranden, men det gjorde det inte alls, så jag hade nästan tagit på mig för mycket kläder. Jag hade jeans, men hade gärna kunnat ha shorts i stället.

När vi kom hem var det dags för lite lunch och sedan lade jag mig ute i solstolen för att lyssna på Sommar med Björn Ulveus. Jag hade nästan bestämt mig i förväg för att det inte skulle vara något att lyssna på, men han var jättetrevlig och spelade musik som var helt i min smak. Det var en riktigt nostalgitripp och på något sätt kände jag igen mig själv i det han berättade om sin bristande självkänsla och sitt dåliga minne för händelser i livet. Jag tycker att jag har ett väldigt dåligt minne av saker som hänt under mitt liv. En del mindre trevligt kan jag väl skylla på att jag förträngt, men jag har dåligt minne av de glada och trevliga episoder också.

När Sommar var slut fortsatte jag att sitta ute och löste korsord, vi drack kaffe och sedan tog jag fram DN:s fredagskryss, som jag inte klarade ut igår och fuskade mig igenom det genom att sitta vid datorn och googla.

Ikväll blev det matjesill med gräddfil, gräslök och kokt hackat ägg, nykokt potatis och till det öl och en “lille en”. Efter en riktigt härlig dag är det nu dags att gå till sängs och hoppas på att natten blir lugn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.