En härlig vårdag…

…har det varit idag. Som varmast har vi haft 14° och nu när klockan är nästan fem är det ännu 12°. Fåglarna kvittrar och sjunger överallt nu och idag har jag hört lärkan för första gången i år.

På förmiddagen idag var jag hos frissan och klippte mig och när jag kom hem hade vårkänslorna brutit ut hos maken och han hade gjort i ordning på vår uteplats. Vi har en sektion som vi lägger upp på vintern, för att den inte ska vara i vägen för snöskottning och den hade han lagt på plats, så nu var det bara att sopa av och plocka fram bord och ett par stolar. Sen åkte solbrillorna på och så satt han där så belåten i solskenet. Jag hade köpt ett par penséer och dem planterade jag i amplarna vid dörrarna. Inte ser de så mycket ut för världen ännu, men de växer väl till sig.

En maskin tvätt satte jag igång också på förmiddagenoch det gick bra ett tag, sen började tvättmaskinen uppföra sig konstigt och det var bara att inse att nu är det slut med den. Jag fick plocka ur tvätten och skölja och vrida ur den för hand. En ny maskin är inköpt och levereras på måndag, för utan tvättmaskin kan man ju inte vara. Det är den absolut sista hushållsmaskin jag kan tänka mig att avstå ifrån.

Efter lunch har vi varit i Hemse, för Åke fick inte någon hjälp med sin motorsåg igår. När vi ändå var i Hemse passade vi på att gå och hälsa på en kusin till honom som bor på sjukhemmet där. Hon är 89 år gammal och trots en massa krämpor pigg och glad och klar i huvudet.


Här är några vårtecken till, bilderna är klickbara

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *