En härligt varm sommarkväll

Klockan är 22.20 och det är fortfarande 23° och för en gångs skull kan man sitta ute och njuta så sent på kvällen. Jag har just kommit hem efter en trevlig dag, som avslutades hos Bosse, som bjöd på grillat.

Egentligen skulle jag se på TV när jag kom hem, men när det var så härligt ute tog jag med lap-topen och satte mig på uteplatsen i stället. Vem vet hur många fler varma sköna sommarkvällar det blir i år.

Efter lunchen idag åkte vi till Korumpen, ett fint gammalt fiskläge strax norr om Klintehamn. Härifrån har vi minnen både Kerstin och jag och det är en härlig ställe, där naturen och markvegetationen nästan påminner om den på Karlsöarna.

Nu går en mygga till attack, så nu är det dags att dra sig inomhus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bortbjuden, Gäster, Klintehamn, Utflykter. Bokmärk permalänken.

28 svar på En härligt varm sommarkväll

 1. Beppan skriver:

  Låter härligt! Bara att njuta!!
  Där jag är just nu går solen just ner borta i väster och färgar himlen alldeles röd. Så vackert! 16 grader – hyfsat för denna konstiga sommar, men inbjuder inte till altankväll.

 2. Göran skriver:

  Korumpen – en av Gotlands allra finaste platser. Här var vi ofta och solade och badade medan korna betade en bit bort. Fina kvällar tog vi ibland med kaffekorgen och satt och såg när solen gick ner i havet.

 3. Znogge skriver:

  Medaljens baksida! Så fort värmen kommer så kommer myggen. Men man får ta det onda med det goda.

  Kram

 4. Anita Brehlin skriver:

  Ja int är det många kvällar man kunnat sitta ute i sommar. Nu på morgonen åker de mina tillbaka till Skåne så det blev väldigt tomt och vi har inte haft några fina dagar nere vid stranden på hela sommaren. Grillkvällarna har varit få och festerna inomhus. Nästan i särsklass sämsta juli på många år. Tur att man är ledig och kan hoppas på en fina augusti

 5. Raija skriver:

  Visst är det härligt med värmen som kommit. Men vi har mygg hela tiden, även dagtid. Det är såna där översvämningsmyggor som är väldigt envisa.

 6. Lambergsfrua skriver:

  Vilka vackra bilder framför allt av de sidenmatt slitna grå bodarna och ”eldkorgen” mot skyn. Vad kallas en sån fyrbåk på gotländska? Den f.d. roddbåtern är rean tävlingsfotot, så vackert och stämningsfullt, tycker jag.
  Visst ska man ta tillvara på de få vackra sommarkvällarna. Vi sitter mer än gärna på vår inglasade balkong i kvällningen och bara njuter. Där slipper dessutom vi störande myggor, flugor och getingar 😉
  Hoppas även den här dagen blir lika fin!

  Solig kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Eldkorgen kallas för lyskorg, den hissades ju för att sjömännen skulle hitta in i hamnen när det var mörkt.
   Den här dagen blev ju lite av en besvikelse. Tur att jag hade trevligt sällskap i alla fall. 😛

 7. Oj oj så många härliga platser det finns på vår jord! Vackert vackert!

 8. Gun skriver:

  Vackert! Senaste natt hade vi tiderna åskväder här och mera lovar dom tyvärr.

 9. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!
  Vad fina små fiskelägen du visar upp och så roligt att det finns sådana kvar. Förstår att det blev många minnen fr. barndomen och roligt att din syster var med.
  Mot mygg lär vaniljextrakt vara toppenbra. Mygg hatar doften av vanilj. Men det ska vara extrakt utan tillsatser. Har skrivit om det på min hemsida, nyligen.

  Här hade vi ett oväder utan dess like i går och hela stan blev översvämmad och tak rasade in så det var kritiskt. Inget väder för utomhusaktiviteter i går kväll inte.
  Här väntas mer regn och kyla nästa vecka men lite uppehåll mot kvällen..

  Glömde säga att den röda fina sjalen som Åkes syster har på sig på fotot är bekant. Jag har nämligen en exakt likadan och den är både praktisk och läcker 🙂
  Varm kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Vi satt faktiskt uppe vid Eva ute i trädgården hela kvällen i fredags utan att se till en enda mygg, så här finns det inte så mycket av dem. Och jag klarade mig undan dem igår kväll. 😀
   Idag är det vår tur att ha oväder! 👿
   Den där sjalen är jättefin tycker jag och Barbro var så söt i den.
   Kram!

 10. Laila Östergren skriver:

  Javisst är väl Kovik jättefint, både sommar och vinter. Roligt när man har så fina platser så nära. Dina foton är väldigt fina.

 11. Kicki skriver:

  Vilka fina bilder. Jag ser verkligen fram emot att få se lite av allt detta vackra när vi kommer. Nu är det knappt en månad kvar. 🙂
  Vilket knytisbord på kusinträffen 😛 Och sån härlig tur med vädret.
  Kram Kicki

 12. Hejsan Ingrid !

  Det var lika varmt och skönt här gick omkring på skolgården med mina stavar, inte en själ.Tog några foton sen gick jag fram och tillbaka några gånger.Sen när jag tyckte det räckte gick jag hem.Om jag ändå haft en strand att gå utmed.Ja man kan inte få allt.
  22 C är inte att klaga på ikväll, men igår var det nog 26 C har jag för mig.Ingen sol framme på hela dagen,bara en stund på morgonen.
  Älskar Dina fina foton från Din vackra Ö-

  Ha en härlig och skön Söndagskväll.

  Kram Majsan

 13. Margaretha skriver:

  Den här sommaren är verkligen lite annorlunda. Totalt sett har den varit rätt kylig och ganska regnig. Men sedan när hösten kommer och man tänker tillbaka brukar man ändå alltid komma ihåg de fina dagarna och kvällarna. Och har man tagit kort är det dessa dagar som är med på bilderna.
  Tur att vi är sådana, vi människor … 😕

  • Ingrid skriver:

   Visst är det så. Det är de fina minnena man kommer ihåg. Hittills har sommaren varit hyfsad på Gotland, åtminstone om man inte längtar allt för mycket till sol och bad.
   Nu hoppas vi att augusti blir riktigt bra!

 14. Eleonora skriver:

  Du verkar ha haft en riktigt fin och rofylld dag med gott sättskap och god mat.

Kommentarer inaktiverade.