En helt fantastisk dag

Tala om lång som en räkel.

Nu får jag definitivt sluta kalla Golfen för skitbil, för enligt mannen på bilbesiktningen är den i väldigt fint skick.

-Den ska du vara rädd om, sa han när jag fick tillbaka bilnycklarna.

Däcken, som de vid förra årets besök tyckte att jag skulle byta eftersom de börjar bli gamla, hade tydligen frisknat till de också, för dem sa han ingenting om den här gången.

Nu ska jag bara beställa en ny tid på verkstaden, så att jag får startproblemen avhjälpta. Två gånger i dag har jag fått göra flera startförsök innan bilen lyckats läsa av nyckelkoden.

Det var med lätt hjärta jag åkte ifrån Bilbesiktningen till Östercentrum, trots att jag igår bestämt mig för att åka direkt hem efter besiktningen, men vädret i dag har varit helt otroligt vackert med strålande sol och +10° och det måste jag ju utnyttja. Vem vet, nästa vecka kan det vara snö och ishalka igen.

Efter några rundor i butikerna på Öster är nu julklappsbekymren avklarade och det är i väldigt god tid för att vara jag. Det var bara en sak som inte fanns, men den är beställd och kommer förhoppningsvis före jul. Siesta fick också ett besök för den sedvanliga räkmackan.

Jag var faktiskt en vända på Adelsgatan också, för allt hittade jag inte på Östercentrum. Bland annat är klockaffären, som legat där, borta och min klocka behövde ett nytt batteri, men på Adelsgatan hittade jag en affär som kunde hjälpa mig.

Det var jobbigt att köra hem med den stora solen strålande från en klarblå himmel rakt i mina ögon, men hem kom jag i alla fall. Hoppas det blir flera lika fina dagar.

Trevlig torsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Visby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

20 svar på En helt fantastisk dag

 1. Iréne skriver:

  Det är en viss känsla att komma ut från besiktningen med blanka papper

 2. Znogge skriver:

  Så skönt att julen börjar falla på plats även hos dig. Härligt också att bilen fick gott betyg. Vilka smidiga däck som återhämtar sig etter en säsongs vila 😉

  Kram och trevlig kväll!

 3. Det låter som en alldeles strålande dag, den får du suga på ikväll !
  Tomten redan färdig med alla julklappar och dessutom nytt batteri i klockan !
  Och bilen gick igenom, halleluja!!!

  Då önskar jag dig en trevlig kväll efter denna dag !

 4. Geddfish skriver:

  Grattis till Golfens friskintyg! Så glad, man blir! Alltid lika pirrigt innan.
  Underbar dag här idag också.
  Kram, Gerd

 5. Gunnel skriver:

  Vårvärme hos mig med. Sådana däck borde man ha, som blir bättre med åren. Kram

 6. Grattis till din fina bil! Och vilken bra dag du har haft med så mycket uträttat dessutom! Själv har jag köpt de flesta julklapparna på nätet, bekvämt, men inte lika roligt som att handla i en affär! När jag jobbade, tog jag alltid en semesterdag, åkte till ett stort varuhus utanför Lund och handlade alla julklappar. Det var så roligt!
  Vi har haft 11-12 grader här idag, men tyvärr helmulet…
  Det har blivit leverpastejer, pepparkaksdeg och en hel del julklappsrim, så jag är rätt nöjd ändå!
  Kram, Monica

 7. Ditt namn skriver:

  Härligt att Golfen klarade besiktningen. Vi har också varit i stan idag. Vi klarade av inköpen av julklappar till de små barnen i alla fall och så uträttade vi lite andra ärenden också. Vi har dock inte hunnit med någon promenad i dag, den får vi ta i morgon.
  Kram

 8. Lambergsfrua skriver:

  Vad skönt att din lilla bil inte är någon skitbil utan tycks må riktigt bra 😉
  Skönt också att du har fixat att julklappsinköpen nu. Det är så tråkigt att behöva stressa i sista minuten. Jag är också klar med de där julklapparna ”som vi inte ska”. Varje år säger vi att vi struntar helt i klappar, men varje år säger vi också: ”Men nån liten grej, som inte är så dyr är alltid trevligt att slå in och lägga under granen”.

  Dottern och jag har haft en mamma-dotter-dag idag, varit på stan och handlat lite och fikat på ett mysigt ställe som har bordsservering.
  Ha det gott!
  Varm kram 🙂

  • Ingrid skriver:

   Vi har gjort likadant, bestämt att det bara ska köpas någon liten sak, så att det blir paket att dela ut. Sen har vi lagt ut önskelistor och handlar efter dem.
   Så trevligt ni verkar ha haft, du och din dotter!
   Kram

 9. wiolettan skriver:

  Grattis till besiktningen som gick så fint. Golf, det är ingen dålig bil. Jag har haft Golf och den var bra på sitt sätt. Fint andrahandsvärde är det på dom om de inte rostar.
  Härligt med sol och så många plusgrader i december. Det går liksom fram och tillbaka med vädret. Julklapparna klara, inte dåligt.
  Ha en finfin fredag.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Min är inte alls rostig och det var nog det han menade, den där besiktningsmannen. Golfen har alltid stått i garage och aldrig gått på saltade fastlandsvägar, så den fick man nog en slant för trots de 16 åren.
   Kram

 10. Kicki skriver:

  Skönt att bilen fixade sin genomgång. Skickligt att däcken inte var i behov av byte den här gången.
  Det var rena vårdagen här igår, men snö som fasen idag.
  Kram/Kicki

Kommentarer inaktiverade.