En helt vanlig tisdag

Egentligen skulle jag ha åkt till Visby i dag och träffat Ann-Marie och min tandhygenist, men båda har blivit sjuka, så det blev en helledig dag i stället. Igår var det ju jobb på Kupan och i morgon är det ett sammanträde igen, så en ledig tisdag känns faktiskt inte helt fel.

Det har varit grått och kyslaget i dag, men nu har molnen lättat lite och solen tittar faktiskt fram då och då. Jag satt länge och läste tidningen i morse, men till slut gjorde jag mig i ordning och gav mig iväg ut på samhället för att levererade de sista breven för SPF. Inte var det speciellt skönt ute, det blåste och då och då kom det en by med någon typ av nederbörd, så det var bara att öka farten så man höll värmen.

Den här baddaren har jag inte sett förut

Den här tyngdlyftarstatyn står utanför Klinteskolans idrottshall och trots att jag gått förbi där många gånger har jag inte tänkt på att den finns, men i dag fick jag se den.

Lite drygt en och en halv timme tog min brevbärarrunda och innan jag gick hem gick jag in på Konsum och köpte makaroner, för jag ville göra en makaronipudding.

Jag pratade med Krister härom kvällen och frågade vad de ätit till middag.
-Makronipudding, sa han.
-Makaronipudding som är så gott, sa jag. Det måste jag också göra!

Dagen efter var jag på Konsum och då köpte jag hem lök och bacon. Falukorv hade jag i frysen, så det behövde jag inte köpa och ägg och mjölk hade jag också hemma. Vad jag glömde att kolla var om jag hade några makaroner i skåpet och givetvis var de slut när jag skulle sätta igång, men i dag blev det av och sex små formar med makaronipudding har jag gjort. En äter jag upp i kväll (om jag kan vänta så länge?) och de andra hamnar i frysen.

Väl använda, i dag åkte de ut

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Matprat, Röda Korset, SPF. Bokmärk permalänken.

20 svar på En helt vanlig tisdag

 1. Kicki skriver:

  Åh då är det dags för makaronipudding här också. Länge sen sist och det tillhör favoriterna.
  Du är duktig med dina postpromenader
  Kram

 2. Znogge skriver:

  Det var länge sedan jag åt det men smidigt och bra att ha i frysen och bara plocka fram. Buketten hade väl gjort sitt och i går åkte vår ut. Får väl bli en ny till helgen skulle jag tro.

  kram

 3. Geddfish skriver:

  Härligt när man får anledning till att köpa nytt och fräscht!
  Makaronipudding, gud så gott! Måste jag göra.
  Tack för tips. Kram, Gerd

 4. Makaronipudding har jag aldrig gjort! När jag gick i de första klasserna i skolan, så fick vi ibland stuvade makaroner till skollunch och jag avskydde det! Men på den tiden SKULLE man äta upp! Sedan dess har jag aldrig ätit makaroner…
  Men jag äter med förtjusning alla andra sorters pasta, så jag skulle nog tycka om det idag!

  Vilken rolig staty du hittade! Jag gillar statyer, som är lite annorlunda, lite roliga!
  Det var ju en rejäl promenad du fick för SPF:s räkning!
  Här har vi faktiskt haft ganska soligt idag, men väldigt blåsigt!
  Kram, Monica

 5. Gunnel skriver:

  Min mor lagade alltid så god makaronipudding. Det får nog bli det här med en dag. Kram

 6. Musikanta skriver:

  Härlig tyngdlyftare. Bra att laga till småportioner och frysa in. Så skönt att bara ta ut och slippa fundera vad man ska ha till middag. När jag gör lasagne brukar jag göra en jättestor och frysa in. Just pasta håller sig bra.
  Jag har faktiskt varit ute i dag och promenerat med mina broddar. Skulle varit helt omöjligt utan. Bra uppfinning.
  Kram

 7. Annika skriver:

  Hej. Visst är det häftigt att man kan upptäcka nya saker trots att man gått samma väg fler gånger. Tack för tipset…nu blir det nog makaronilåda nån av de närmsta dagarna här hos oss.
  Ha en fin kväll.

 8. Kraka skriver:

  Ser verkligen gott ut med de där puddingarna. Inte ofta jag gör makaronipudding, men skulle kanske göra det någon dag.
  Här har vi återigen fått snö och det är vitt ute. Men alldeles för nära 0-punkten och därför svinhalt.
  Kram

 9. Lena i Wales skriver:

  Du är verkligen aktiv och inspirerande. Längesedan jag gjorde makaronipudding.
  Gillar statyer och denna var en bamse!
  Ha en bra dag!

 10. Vad gott det såg ut med makaronipudding! 😆 Här har vi aldrig det, Rolle äter endast potatis (i alla former utom gratäng) och han får ju precis som han vill….. 😉
  Han undrade vad det var på bilden och när jag sa att jag var besviken för att jag aldrig fick det, så sa han att det var ”evigheter” sen han fick stuvad spenat. Det längtade han efter – fast han ska naturligtvis ha kokt potatis också! 🙄 Så nu blir det det med fläsk till i morgon! 😀
  KRAM/Susie

  • Ingrid skriver:

   Stuvad spenat är gott och nu när jag är ensam äter jag det utan potatis, men Åke var som Rolle – det skulle vara potatis till. Spenatstuvningen använde han bara som sås.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.