En innehållsrik söndag

8 mars – Vasaloppet, Internationella Kvinnodagen och dessutom ett stormöte på temat Klintehamn, den här andra söndagen i mars är verkligen innehållsrik.

Jag hade klockan på ringning och efter en kopp morgonkaffe och en dusch satte jag mig i vardagsrummet, där solen strålade in genom de vårsmutsiga fönsterna, för att se starten av Vasaloppet och den blev verkligen dramatisk, inte bara för all väta i startområdet utan….
…när starten gått fungerade inte höjningen av startnätet och åkarna fastnad i det som fiskar i ett nät. Det rök en hel del stavar och annat innan funktionärerna lyckades att resa nätet för hand.

Jag såg bara den första timmen av loppet, för 9.30 skulle jag vara på plats i gamla Samhallfabriken i Klintehamn där eldsjälarna som kämpar för samhällets framtid kallat till ett morgonmöte med brunch. Det är en fd klintebo, Per-Erik Dannborg, som köpt fabriken och byggt om den till ett företagshotell och han bjöd på dagens brunch som inte gick av för hackor.

Det var ett sjuttiotal klintebor som hörsammat kallelsen och samlades i lokalen, som var ett provisorium eftersom matsalen är under ombyggnad. Man lät sig väl smaka av bacon, prinskorv, stekt potatis och äggröra, smör och bröd, ost och skinka, grönsaker, färska räkor, rökt och inkokt lax, laxpaté med romsås och efteråt fick vi kaffe och mandeltårta. Mums, mums!
Johanna Svanborg (stående) är en otrolig eldsjäl och den som kallat till mötet och hon visar verkligen att KVINNOR KAN och de övriga damerna på bilden är också goda representanter för det svaga könet, som jag tycker att vi döper om till det starka.


När dagens agenda (Klickbar bild) var genomgången och alla som tyckte att de hade något att dela med sig av fått säga sitt, delades vi upp i två grupper och så fick vi gå på rundvandring i fabriken, där det idag finns ett par företag som hyresgäster. Man har byggt om och fräschat upp lokalerna, så det är bara att hoppas att det blir fler som söker sig dit.

Ha en skön fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn. Bokmärk permalänken.

22 svar på En innehållsrik söndag

 1. Gunnar skriver:

  En eloge till alla duktiga kvinnor!
  Mitt ”bättre” jag segrade och jag gick min promenad och missade starten. Jag såg däremot slutet.
  Jag lyckades tycka tvärsemot i alla dueller igår 🙂

 2. Lät som ett riktigt trevligt möte! 😆 Själv ska jag på möte i Visby i morgon. Det är alla trädgårdsföreningar som ska träffas för att se om vi kan få till en portal på nätet så att ”folk” ska hitta till våra olika aktiviteter. Men det lär knappats bli så där trevligt….. 🙄
  KRAM
  Susie

 3. Znogge skriver:

  Det var verkligen en imponerande brunch det där! Tur ni inte hamnade i paltkoma efteråt 😉

  Kram och trevlig söndagskväll!

 4. TantGlad skriver:

  Ja vasaloppet sätt man och glodde på i morse. Starten bara måste man kika på. Lite spännande är det allt.
  Nu får du Ha en ny fin vecka.

  Kramkram.

 5. Elisabeth skriver:

  Vilken trevlig idé,dagen till ära!! Elisabeth

 6. Kraka skriver:

  Ja, det var sannerligen en aktiv dag!

  Kram

 7. Musikanta skriver:

  Jag bara suckar när jag ser allt det goda på bordet. Själv avnjöt jag tre små blodpuddingsbitar med råriven morot och lingonsylt till lunch. Kent var nämligen borta så jag själv fick stå för matlagningen…
  Skönt att det finns eldsjälar så någonting blir gjort! Det var en diger agenda ni hade på programmet. Glömde bort Vasaloppet helt, men kom hem från promenaden och såg intervjun med segraren i alla fall.
  Kram

 8. Lambergsfrua skriver:

  Vilken innehållsrik söndag du har haft med fint väder. Hoppas du får en fortsatt bra kväll .
  Varm kram! Lambergsfrua 🙂

 9. Lambergsfrua skriver:

  Ingrid!
  Tack snälla för att du uppmärksammade mig på felaktigheten i min blogg. Den del 4 som publiserades var en ”arbetskopia” och var inte ens klar. Den hela versionen kommer i morgon. Nu finns del 3 att läsa.
  Visst fick uppleva och se så mycket på resan och massor av nostalgi var det för oss. Vi har en känsla av att vi troligen inte orkar göra en sådan resa igen – men man ska aldrig säga aldrig förstås 😉
  Nu önskar jag dig en riktigt fin vårdag!
  Solig kram,
  Lambergsfrua 🙂

 10. wiolettan skriver:

  Det var en intressant dag.
  Stackars alla som fastnade i nätet, det måste ha känts helt galet. Jag såg lite av målgången där de tävlade om vem av norrmännen som skulle vinna.
  Det var verkligen mycket god mat som de hade ordnat med till träffen.
  Trevlig måndag.
  Kram!

 11. Anne-Lie skriver:

  Du ligger inte på latsidan. Du är en aktiv pensionär.
  Kram!

Kommentarer inaktiverade.