En liten förvarning…

…hade väl varit på sin plats tycker man! Nej då, från att ha skrivit ut fina och tydliga utskrifter förra gången jag använde den, så meddelade skrivaren bara helt frankt idag, att nu var bläcket slut.

Jag skulle skriva ut en kallelse och dagordning till ett RK-möte i kväll, men nu får jag nöja mig med mailet som jag har i mobilen.

Nu har jag i alla fall beställt en ny bläckpatron och hoppas att den kommer omgående. Jag ångrar att jag inte beställde två stycken, så att jag kunde ha en i reserv. Tänkte inte på de! 😉

Vädret är växlande idag också och det har regnat i ett par omgångar mellan solglimtarna. Ett tag sken solen jättefint medan det regnade en ordentlig skur och då kom jag givetvis att tänka på min mamma:

-När solen skiner och det regnar då badar Gud sina änglar, sa hon alltid när vädret var så här.

Dagens ordspråk:

Den som har för många järn i elden bränner några.

Jag tar det med ro, jag har inte så många järn i elden idag. Tvättmaskinen har just klarat av en omgång och det är dags att hänga upp tvätten. I eftermiddagen kommer snickaren och ska titta på mitt kök och i kväll är det RK-möte på Kupan i Hemse.

Ha en skön torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset, Väder. Bokmärk permalänken.

22 svar på En liten förvarning…

 1. Skogsnuvan skriver:

  Tur att det går väldigt fort att få nya patroner till skrivaren. Ibland undrar man hur dom hinner få iväg grejorna så fort. Det är väl tur att något går fort. Fort kan man inte säga att det går när man har med sjukvården att göra. Jag väntade i nästan en timme för att få ändra en provtagningstid. Tydligen kan man göra det via data men då måste man ha ett lösenord som man får med brev från Landstinget. Ack ja.

  • Ingrid skriver:

   Man måste verkligen ha tålamod när man ska ha med sjukvården att göra. Fast här funkar det där med telefontid bra. Man ringer och bokar en telefontid och så ringer de upp. Då slipper man i alla fall sitta och vänta.

 2. Skatan skriver:

  Det är så tyyyypiskr ! 👿

  Kram

 3. Znogge skriver:

  Det var verkligen snabba kast! Borde det inte blinka någon liten varningslampa eller så? Minsta man kan begära tycker jag 😉

  Kram

 4. Znogge skriver:

  Jag menar tvära kast eller snabba ryck! Inget annat 😉

 5. Bosse Lidén skriver:

  Vi tvingades köpa en ny kopiator i somras. Då ingick det en patron av modell mindre i köpet. Därför köpte vi även till en vanlig också. Allt går visst via datorn numera. Det har tjatats på skärmen om att patronen behöver bytas i flera veckor och jag har varit tvungen att trycka bort dessa informationsskyltar stup i ett. Ibland direkt när jag satt på bara datorn. Hela tiden har det gått att kopiera och texten har sett bra ut. Igår blev det tvärstopp fast texten var perfekt på sista kopian. Då trodde jag att jag kunde göra som vi alltid gjort förr. Vi tog ut tonen, skakade den från vänster till höger. Satte i den och körde på som vanligt till vi upprepade proceduren när det hände nästa gång och förlängde livslängden i åtskilliga veckor. Då syntes det alltid på texten när det blev sämre och sämre. Var det inget viktigt som skulle kopieras och gick det att läsa höll vi på tills det var helt slut. Var det viktigt satte vi i en ny och bytte tillbaka därefter. Det jag ville komma fram till var att det gick minsann inte göra igår. Det stod samma meddelande på kopiatorn efter mitt skakande. Om jag får tjata lite till om ämnet. Tidigare har vi betalt över 1300 kr för en toner till vår gamla kopiator. Till slut föll vi för frestelsen och beställde på nätet för halva summan. Detta gick bra ett par gånger men sedan föll vi på fel grepp. Efter att ha fått en godtagbar föreläsning av en trevlig man om ämnet ”piratkopior” insåg vi att någon mm fel storlek kan förstöra maskinen. Den började efter ett tag låta som ett tröskverk och vi körde på tills det inte gick alls. Hoppas du får din beställning snabbt. Kram från KopiaBosse

  • Ingrid skriver:

   Jag använder ju egentligen inte skrivaren så mycket, men ibland känns det som om man lika gärna kan köpa en ny skrivare när bläckpatronerna tar slut. Jag har en billig skrivare och tror att jag betalade under 400:- för den, så det går nästan på ett ut om man ska köpa både svart och färgpatron. 😉
   Min gamla skrivare körde jag med piratkopior och det gick hur bra som helst. Jag tror jag hade den i 10 år, men till slut gav den upp…

 6. Hejsan Ingrid !

  Samma här ständigt tycker jag de är tomma så det är dags att byta. Kör inte heller så ofta. för det som ska vara färg blir lila. så fort det är något rött eller rosa med på bilden blir allt lila.
  HP-skrivare och de patronerna är så dyra.

  Vågar inte köpa över nätet.

  Kram Majsan Mi

  • Ingrid skriver:

   Jag köper alltid över nätet och då får man dem dagen efter. Vi har ju ingen affär här i Klintehamn där man kan köpa sånt här och inte kan man köra 7 mil för att få lite färg till en skrivare.
   Kram

 7. Kraka skriver:

  Det är en variant av Muphys lag, bläcket tar alltid slut när man ska skriva ut något viktigt.

  Ha en bra dag och hoppas ditt bläck kommer snart. Själv brukar jag köpa mitt hos Clas Olsson (eftersom det alltid tar slut precis när jag behöver det) så jag slipper vänta på det.

  Kram

 8. Laila Östergren skriver:

  Vi köpte ny skrivare i fjol och den höll på att varna i flera månader i förväg att patronen snart var slut och att man skulle ta hem en ny. Det blev ganska irriterande att hålla på att klicka bort varningen hela tiden. Vi önskade att man själv kunde bestämma när det var dags att varna men tyvärr så gick inte det.

 9. Inger Johansson skriver:

  Likadant här med bläckpatronerna för några dagar sedan 👿
  Men Inkclub är så snabba så dagen efter hade jag dem här 😀
  Bränna järn känner jag till… 😕
  Kram Inger

 10. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Tack för besöket i min gästis, glad blev jag 🙂

  Roligt att du kom till skott och fick köpt en ny jacka. Piggar alltid upp med lite nytt.

  Jag har en Dell skrivare med scanner, kopiator och fax och en ruta dyker upp där det står hur många sidor jag har kvar att skriva ut. Finns även en bild där man ser hur mycket bläck som finns kvar.
  Sedan står det att patronen är på lägsta nivå och nu är den under lägsta nivå men det går bra ändå att skriva ut. Texten börjar bli lite skev och ”darrig” men för privata små saker går det ju bra.
  Köper alltid en ny patron när den är på låg nivå.
  Märkligt att din skrivare ine förvarnar eller att utskrifterna blir lite bleka så att du ser när det är dags att köpa nytt.
  Har ställt in skrivaren på utskrift ”ekonomi” för att inte slösa på det dyra bläcket när jag bara ska skriva ut inköpslista eller annat.

  Vill minnas att din skrivare är ganska så nyinköpt men till det låga priset så kan man kanske ine förvänta sig så mycket. Den kostar nästan lika mycket som min bläckpatron om jag väljer den bästa varianten.

  Men det kan ju vara en god idé i alla fall att kolla upp om bläcket verkligen ska ta slut plötsligt för det låter lite underligt och kanske något är fel på skrivaren?

  Hoppas att det löser sig!
  Här är det problem med min spis som slutade fungera i förrgår…halvkokta potatis är ingen höjdare:(
  I går kom fastighetskötaren och proppar byttes och det small som en bomb i spisen så elektriker skulle komma i dag men….inte ett ljud på den fronten.
  Jösses så maktlös man är utan en fungerande spis ty inte mycket av et jag har hemma går att använda i micron…
  Hoppas ”bli med spis” senast i morgon för annaras vete katten:evil:
  Nattiskramen, Agneta

 11. Birgitta skriver:

  Jag får förvarningar långt innan bläcket är slut. Och det är skitbra att ha en till liggande så man vet att det finns när det tagit slut. Har jag alltid på jobbet. Men hemma skriver jag ut så sällan att jag hinner bara använda den en gång. Nästa gång är 4 månader senare, och då har ju bläcket torkat. Så jag har gett upp där.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *