En lönsam halvtimme

Idag är det varmt och det blåser hemskt. I morse hade vi 28° i skuggan, men nu är det ”bara” 25. Det känns som om det är någon typ av oväder på gång. Hoppas att det blåser förbi kvickt, för i kväll ska jag och Eva på Romateatern och se Lika för lika, årets shakespeareföreställning.

På förmiddagen har jag varit uppe på Stenstugu och tittat på familjens nya medlemmar, två stora hästar. Nu ska det ridas! Sen fortsatte jag upp till kyrkogården med lite blommor från trädgården.

Lykke jagar flugor

Till rubriken:
Förra veckan fick jag se en artikel någonstans om att vi är dåliga på att kräva ersättning av försäkringsbolagen, bland annat vid flygresor som blivit försenade. De flesta har möjlighet, att genom sin hemförsäkring eller den reseförsäkring man har om man betalar med kort, få ut några hundralappar som plåster på såren, när man blivit sittande en längre tid i väntan på krånglande plan. Jag nappade på tipset och vill gärna dela med mig av det.

När jag läst artikeln kom jag att tänka på min hemresa från Cypern i april, där sista etappen blev försenad på grund av ett trasigt plan. Vi fick visserligen en check för att kunna köpa oss något att äta, övernattning på Radisson med frukost, taxi till Bromma dagen efter och flyg hem därifrån, men i stället för att landa i Visby 21.30 på lördagskvällen kom vi inte hem förrän kl 15.00 på söndagen och jag missade en Italiensk eftermiddag på Fröjel Resort där Eva och Claudio stod för underhållningen. Det borde man väl kunna få en slant för!

Jag tittade efter på SHB:s hemsida vad reseförsäkringen vid kortbetalning täckte och hittad ett formulär, där man online kunde ställa sina krav till försäkringsbolaget. Jag letade fram de dokument de ville ha, för att styrka min fordran och skannade in dem och bifogade ansökan.

Det tog väl en halvtimme att leta fram biljetter, kontoutdrag, sms om inställt flyg och mejl med besked om att jag inte kunde komma vidare förrän dagen efter, men det var det värt, för jag fick ersättning med 1200:-. Det är en schablonersättning som de betalar ut vid förseningar över 8 timmar. Det räcker precis till anmälningsavgiften till höstens resa till Sicilien. 😀

Trevlig fortsättning på lördagen!
(Själv ska jag lyssna på Ingvar Karlsson om en halvtimme.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hästarna, Stenstugu, Väder. Bokmärk permalänken.

16 svar på En lönsam halvtimme

 1. Agneta skriver:

  Vilka vackra hästar! Jag är uppvuxen bland ardennerhästar och även andra, men jag har aldrig någonsin suttit på en hästrygg! Var alltid livrädd för alla djur när jag skulle till farmor där djuren fanns! Men hästar är vackra djur! Väldigt stiliga!
  Bra där, med försäkringen och ersättningen. Man betalar ju så mycket i premier så lite avkastning ska man nog se till att få. När jag fick min kokosnöt i huvudet för några år sedan när vi var på Seychellerna gick ju läkarräkningarna på en hel del och det fick jag ersättning för plus att jag inte kunde njuta av semestern! Jag vart ju liggande några dagar. Så det var ett bra inlägg, för jag tror som du, att dom flesta inte tänker på det!
  Blåser bort här också, men här är kallt och regnar! Tänk att det var så varmt hos er!
  Agneta kram

 2. Gunnar skriver:

  Tack för det tipset! Bra att veta om man drabbas Mitt råd om resor om nån missat det är att boka med Visa-kort. Jag fick bra ersättning när jag inte kunde resa ett år pga sjukdom

 3. Ja, nog ska man utnyttja sina rättigheter i förhållande till försäkringsbolagen, de betalar minsann inget i onödan! Och bra betalt tar dom. Men om man, som sagt, betalar med kort, så går det rätt så lätt. Vi fick nyligen tillbaka hela summan för en flygresa till Stockholm, som vi var tvungna att ställa in på grund av sjukdom. Lite plåster på såren för att man inte kunde resa, blev det ju!

  Ha det så trevligt på teatern ikväll!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Man glömmer nog ofta att använda sig av försäkringsbolagen, det är likadant när grejor går sönder hemma. Man tänker kanske tanken, men utgår ifrån att det nog inte går att få någon ersättning. 😉
   Kram

 4. Laila Östergren skriver:

  Verkligen en lönsam halvtimme.
  Vi ses kanske i kväll i Roma för vi ska också dit.
  Kram

 5. Hillevi skriver:

  Åh, fler hästar på Stenstugu! Roligt.
  Bra gjort, 1200 kr var inte dåligt för en halvtimmes jobb!

 6. Lollo skriver:

  Då har du haft det varmare än vi. Det började med kvava 23 grader (som kändes som 28). Sedan kom regnet, och det regnade rejält. Efter det var det mycket friskare och bara 17 grader. Betydligt mer arbetsvänligt när jag skulle tvätta mina fönster färdigt.

  Fina hästar 🙂 Rider du?

  Jo, vi är nog lite dåliga på att ta ut våra rättigheter. Undrar varför?
  Bra att du gjorde något åt det 🙂

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Nej, jag rider inte! När jag var barn hängde jag väl med mina systrar och red lite, men blev aldrig ”biten”. Jag tycker att hästar är vackra djur, men vill inte ha något med dem att göra.
   Kram

 7. Kicki skriver:

  Så bra att du kom på det där med ersättningen. Det är nog många som aldrig reflekterar på att man kan få ersättning.
  Är småhästarna också kvar, eller är dom utbytta mot dessa lite större.
  Vem/vilka är det som rider?
  Kram/Kicki

 8. Skogsnuvan skriver:

  Ja det gäller att hänga med. Jag hade nog inte tänkt på det men så pass mycket måste ju kännas rätt bra att få i alla fall.

Kommentarer inaktiverade.