En lördagsmorgon med besk eftersmak

Kommer du ihåg i somras när jag berättade om att en tacka blivit kidnappad och förd till Visby där hon hittades iklädd en t-shirt? Jag hade en teori om att det var en lokal skämtare som varit i farten, men så fel jag hade!

Av en slump har förövarna hittats kunde man läsa i Gotlands Allehanda i morse. De greps i augusti i ett helt annat sammanhang och det var när polisen gick igenom deras mobiler som man upptäckte att de filmat det här övergreppet mot tackan.

På filmsekvensen som polisen har i sitt förvar kan man se hur männen jagar och fångar in tackan, för att sedan tejpa ihop hennes ben och mun.

De vrider om hennes huvud och krokar upp det tillsammans med benen på en träpinne. Filmen visar också hur en av männen ger tackan ett kraftigt knytnävslag. Hon har också slagits så hårt med en träpinne att den gått sönder.
En av männen erkänner stöld, den andra delvis djurplågeri.

De här männen är tydligen några riktigt fula fiskar. De verkar inte känna någon som helst empati och kan de behandla ett oskyldigt djur på det här sättet, kan de nog begå precis vilka skändligheter som helst. Det förstår man också när man läser om vilka grova misshandlar de begått. Hur ska samhället agera mot alla den här hemska våldsbrotten? Vad är det som gör att unga människor förvandlas till odjur?

Många upplever sin tillvaro som allt mera otrygg och många vågar nästan inte gå ut. Jag tyckte att min mamma var larvig när hon sa att inte vågade gå förbi Klintehamns Hotell om hon var sent ute en kväll, men nu börjar jag förstå henne. Man vet aldrig vad man kan möta för typer och det är många som råkar illa ut helt oprovocerat.

När jag läste på Helagotland.se just nu, fick jag se att två personer hittats drunknade i Slite hamn för en stund sedan. Man vet inte så mycket mer än det, så jag lär väl återkomma i ämnet senare idag. Nyheten finns även att läsa i Dagens Nyheter, men inte heller de har så mycket information att komma med ännu. Enligt polisen har man inga personer som anmälts saknade och ingen rapport om några haverier.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gotlandsnytt, Tyckt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

15 svar på En lördagsmorgon med besk eftersmak

 1. ingmarie skriver:

  Ja det händer mycket på ön nu, förr läste man inte så mycket om allt som hände, men nu tycker jag tidningen är full av saker.
  Min mans bror son var i tidningen idag…:)
  ha en fin helg

 2. Benita skriver:

  Åh, fy vad lessen man blir!
  Stackars tackan!!! *supersvårt att hålla undan tårarna*

  Såna där människor – som ger sej på djur eller oskyldiga människor – är oerhört fega, och ”störda”.
  Man borde ta och avsätta en Ö och deportera våldsbrottslingarna till… så fick dom vara med likasinnade, och så kunde vi andra få leva trygga(re).

  (((kram)))

 3. Ia skriver:

  Med risk för att låta brutal kunde man ju önska att det var djurplågarna de hittade i Slite!!
  Blir så arg och illamående när jag läser sånt här!!!

 4. Bia skriver:

  Hej Ingrid!
  Så fruktansvärt! Ja det är verkligen skrämmande hur lite empati fler och fler har. Men allt går ju, numera, ut på att bry sig om sig själv och strunta i andra. För ett tag sedan såg jag hur massor av människor bara passerade en man som låg på trottoaren mitt i stan. En alkis, så det var väl ingen människa..? Usch!

  Sällan jag tittar in här eller hos andra nätvänner numera. Men det är alltid lika trevligt att läsa och titta på dina foton!
  Ha en skön helg! Kram/Bia

 5. Skatan skriver:

  Det är ju inte klokt … fruktansvärt hemskt vidrigt. Hur … jag frågar mig det oftare och oftare nu för tiden … kan det ha blivit så här. Hur kan unga människor blivit odjur utan minsta medkänsla? Är deras föräldrar ännu större odjur?

  Ja man suckar NÄSTAN uppgivet men det är det man inte får bli. Uppgiven.

  Hoppas de får ett kännbart straff och VÅRD så att de förstår vad de gjort.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Vård är de helt klart i behov av!

   Kan man göra så här mot djur, och människor också för den delen, kan man inte vara riktigt klok i huvudet. Straff i kombination med vård krävs nog om det ska gå att ha dem lösa i fortsättningen.

 6. Znogge skriver:

  Sådant gör mig illa berörd men också helgt förbannad! Så tack och lov att polisen fick tag på dem. Om det är några som jag föraktar så är det djurplågare.

 7. Ailas skriver:

  Galen är vår värld, på många sätt… och det värsta är att människan inte verkar bli ett dugg vettigare här heller trots skolgång för alla etc. Jag blir givetvis upprörd av sådant där, men ibland blir jag ännu mer LEDSEN…

  Det är verkligen hög tid att börja tänka på barnens väl i samhället och då menar jag inte nödvändigtvis enbart det materiella. Det måste till annat och det snart. Fick nästan tårar i ögonen… ska hem till mitt lilla barnbarn senare idag. Man vill ju att de ska ha en bra värld att leva i!

  Trevlig lördag önskar jag dig
  Kram

 8. Kerstin skriver:

  Hej Ingrid och Åke! Ja det är otroligt vad störda personer kan komma på att göra bara för att roa sig. Man skulle vilja göra samma sak med dom, men det hjälper knappast?
  Synd att det var ett par gamlingar i vattnet, där hade dom platsat bättre.
  Nä, sanningen att säga, det är väl så att det är psyk som är deras hemvist!

  Svar på kommentar hos mig: Ja åtminstone hundarna ska inte badas förren i Spanien hoppas jag. Husbilen har ju en dusch som man kan använda ute så de kommer inte slippa bad under detta halvår.
  Jo, jag ska försöka uppdatera ofta och förhoppningsvis inte bara var vi är utan även berätta om alla missar och dårskap vi gör

 9. Karlavagnen skriver:

  Fy f…….. rent ut sagt (fast jag inte sa det)……

Kommentarer inaktiverade.