En månad sommar till

På helagotland.se kan man idag läsa följande trevlig väderprognos:

Enligt SMHI kommer hösten till Gotland inte förrän i början av oktober. Det innebär en hel månad till av sommar.

Och de senaste dagarna har Gotland fått mycket sol och mycket värme. Enligt Therese Fogman, meteorolog vid SMHI, kommer kanonvädret stanna åtminstone fram till helgen.

– Vi har ett högtryck över Skandinavien som sakta bryts sönder under veckan. men för Gotlands del blir det ingen större skillnad förrän framåt veckoslutet då det kan passera några fronter västerifrån, säger hon.

– Det kan bli kyliga morgnar, men frampå dagen blir det temperaturer kring 20 grader.

Nog låter det härligt. 😀 Nu gäller det bara att prognosen håller. 😉

Jag är i alla fall nöjd med den här dagen, för jag har fått putsa mina fönster, skött om krukväxterna, klippt plättarna och vattnat.

Sen la jag mig i skuggan i solstolen och vilade ett tag, nöjd med min dag och efter en skön slummer har jag suttit ute och läst. Jag håller på med Biätaren av Lotta Landerholm och den är spännande men inte direkt lättillgänglig. Jag har läst över halva boken, men har fortfarande svårt att få ordning i persongalleriet, men det ger sig väl till slut.

Gotlandsmiljön tycker jag inte heller är speciellt bra skildrad, för jag känner inte igen mig. Och varför dra till med en socken som heter Vär. Det känns som om hon inte brytt sig om någon research utan bara huggit till med fiktiva orts- och gårdsnamn. 🙄

Nu ska jag gå och värma på lite lasagne.

Ha en skön måndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till En månad sommar till

 1. Znogge skriver:

  När en Gotlandsbo inte känner igen sig är miljöbeskrivningen inte mycket att hänga i granen. Förmodligen var det lättare att bara hitta på något för då behövdes inte researchen… Hoppas handlingen är hyfsad ändå!

  Ha en bra kväll!

 2. Suss skriver:

  Härligt med en hel månad till av detta ljuvliga väder – om det nu stämmer, det återstår att se. Vi har fantastiska dagar, lite kyliga morgnar bara, men vad gör det när man har bilen till och från jobbet.
  Ahtikatt ligger utsmetad på uterumsgolvet varje dag när jag kommer hem och är kokhet, men väldigt kelig. Där kan man tala om en som kan njuta till 100%.
  Biätaren har jag nog inte läst, men jag håller på med en annan JÄTTEBRA bok just nu som heter ”Hjärta av jazz”, av Sara Lövestam. En för mig okänd författare som dock skrivit andra böcker. Det här är en bok som jag verkligen har svårt att släppa och jag tror att du kommer att tycka likadant. Tyvärr är det en läsecirkelsbok, annars hade jag skickat den till dig. KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Visst blir det härligt med en månad sommar till. 😉
   Katter gillar verkligen värmen, åtminstone vintertid. På sommaren kan de bli ganska utslagna om det är alltför hett.
   Tackl för boktipset!
   Kram

 3. Lambergsfrua skriver:

  Det verkar som vi också ska få hyfsat bra väder och temperaturer över det normala. Jag njuter varje dag som vi har så här underbart väder.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 4. Ia skriver:

  Jag hoppas värmen håller i sig över helgen då jag för första gången på 14 år ska besöka öi 😉 Men å andra sidan kommer vistelsen mest att innehålla besök både här och där och visa Husbonden mina smultronställen!!!
  Nästa sommar kommer vi att åka ner en hel vecka så då vore det skoj med en fika med dig och Eva <3

 5. Kerstin skriver:

  Ja nu kan vi verkligen njuta av ölivet. 4-5 grader i morse på fastlandet och 15-16 här. Härligt! Men ett dygn med rejält regnväder skulle göra det hela ännu bättre. Trist när allting torkar bort. Jag lånade tre böcker av en granne men upptäckte snart att jag redan hade läst två av dem. Så kan det gå!
  Kram /Kerstin

 6. wiolettan skriver:

  Det verkar ju vara en fin prognos, hoppas att den stämmer. Här ska det vara varmt och skönt idag men sedan sämre resten av veckan för att sedan till söndag kommer värmen tillbaka.
  Jag älskar att läsa men tycker, nu för tiden, att det är jobbigt om jag inte får ordning på personerna i boken. Vem är vem, hur var det med honom, och vad hette hon nu igen? Nej, då blir det lite jobbigt.
  Ha en bra dag och varm kram till dig.

  • Ingrid skriver:

   Hitintills har augusti varit helt strålande, men det är klart att en och annan regndag skulle behövas, för det är väldigt torrt och här på Gotland sjunker grundvattennivån oroväckande.
   Kram

 7. Gerd skriver:

  Jag tar mer än gärna en sommarmånad till!
  Varma kramar, Gerd♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *