En ny runda

Dimman ligger tät över ön idag, men det är ganska milt och gott väder ändå.

På förmiddagen hade vi faktiskt TV:n påslagen och lyssnade på söndagsgudstjänsten från Pingstkyrkan i Västra Frölunda. Inte för att vi är så där överdrivet religiösa precis, men de gamla väckelsepsalmerna är man ju uppvuxen med och vi tycker om att lyssna på dem. Sedan åt vi lunch och så bestämde vi oss för att gå en promenad. Man kan ju inte sitta inne och häcka bara för att det inte är solsken.

Vi gick till Konsum och hem igen. Som du ser på bilden, som är klickbar, så är det inte speciellt långt, men långt nog för Åke som har svårt att gå. På Konsum finns det en bänk där man kan sitta och vila sig och medan jag handlade det jag skulle ha, vilade Åke benen och sen bar det av hemåt igen. Förhoppningsvis ska det bli längre och längre rundor efterhand som vi tränar upp oss. Min rygg tillåter inte några längre promenader ännu, men jag ser fram emot att det ska bli bättre och bättre.

De där 69 kalorierna vi brände på vår promenad, ska vi nu omgående fylla på igen med hjälp av ett par toscakakor till kaffet. Man vill ju inte riskera att falla av 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader. Bokmärk permalänken.

17 svar på En ny runda

 1. Gunnar skriver:

  Ja din kommentar försvann hos mig. Vet inte varför men du får prova igen.
  ————————
  Låter jobbigt för Åke. Tur att han kan vila sig. Känns det inte väldigt annorlunda att bo som ni gör nu? Har ni vant er vid tanken?

  Jag lyssnar sällan på Gudstjänst men Helgmålsringningen ser jag ofta på.

  • Ingrid skriver:

   Vi trivs jättebra!
   Åke har väl kanske lite sysselsättningsproblem ibland, men då tar vi en vända till Stenstugu ett tag. Det är ju så bra att sonen tagit över gården, så den finns där för oss ändå 🙂

 2. Ama de casa skriver:

  Jag brukar verkligen passa på att sitta inne och häcka när det inte är sol. Det inträffar nämligen inte så ofta här 🙂

 3. Gunnel skriver:

  Jag har precis kommit in från min skogsrunda. Vilken tur att jag läste din blogg så jag inte glömde fylla på med kalorier. Kram

 4. Skatan skriver:

  Ja det har du rätt i … man får passa sig så man inte ”faller av”.

  Det är trots allt skönt att röra på sig lite grand och jag har ju min StinaFIna som håller igång mig. Vi går ungefär en timme på morgonen och trekvart ungefär mitt på dagen och så lite kortare eftermiddags- och kvällsrundor. I ur och skur. Är det skur är det ju inte så lustigt och då blir också rundorna lite kortare. Och så hjälps vi åt … Mannen och jag. Men Morgonrundan är helig. Den går jag alltid.

  En kram till dig och en kram till Åke också. Hälsa!

 5. Sylvia skriver:

  Du ger dig inte Ingrid och tar dina rundor trots ryggen som trilskas. Gillar sajten I-form där det går att kolla upp ett och annat.
  Har just testat högskoleprovet på DN sidan och missade med en poäng. Alarmerande, rätt svar är oroande, klickade på avskräckande hm… men hyfsat bra ändå 🙂
  Ha en skön kväll.
  Kram

 6. Hejsan Ingrid !

  Det var skönt nu ikväll vid strax före 18.00 gick jag bara bort med lite foder t.ev.rovdjur som finns. Fast jag tror det är sådana som har hem, som glufsar i sig.
  Tidigare va jag en sväng på 40 min.Men inte var det skönt inte.Gick till Maxi i går.Exakt 15 min. fasr jag stannade och pratade några ord med HELENA som jag mötte med en lila bolagspåse, polacken bar matkassarna.Hon tyckte det var varmt, hon hade dunkappan på men uppknäppt. Tänkte säga något annat också men teg.

  Har öppnat en grupp på FB ”Vänliga veckan alla dagar året runt”.(bara på skoj/allvar) ovanpå Dotterns hemska gliringar. Hade ju skrivit namnen på hennes barn och ort.
  Så nu är jag riktigt sne på na´.Tog bort hennes som vän på FB hela familjen oxå.För feg för att lyfta luren och prata med mig.Hon vet hur sårad jag blir.Ändå råkar jag ut för det om och om igen.Lika bra låta henne leva sitt liv. I Fredags ros I Lördags ris.
  Alla som varit vänlig mot mig är inbjudna. Även Du.

  Tråkigt väder -då sätter vi på oss kläder i granna färger.Det piggar upp oss.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Visst är det nu på vintern vi borde klä oss i ljusa och färgglada kläder, men vad gör vi? Jo sätter på oss svarta, bruna och murriga jackor och kappor!

   Jag är dålig på facebook, det vet du och jag undviker att gå med i några grupper. Men tack för inbjudan!
   Kram

 7. Ama de casa skriver:

  sv: Dykarkillen gjorde en volt och landade på fötterna. Tack och lov!
  🙂

 8. Suss skriver:

  Jag skrattade när jag läste om toscakakorna och de tappade kalorierna. För en gångs skull kom vi oss ut före frukost – enda fördelen med vintertid tänkte jag. Vi skulle inte gå länge, men det blev 50 minuter och gissa vad vi fick till kaffet på eftermiddagen? Det blev både vaniljbulle och chokladbiskvi. GOTT var det, men kanske inte så klokt eftersom vi pratat om att hålla igen lite. Jaja, det blir som det blir och gott mådde vi. Kram!

 9. skogsnuvan skriver:

  Nu bör man verkligen ta till vara de fina höstdagarna för snart är det halka och blåis och snöglopp och man halkar omkring som på ett bananskal.
  Jag har satt på vinterdäcken för det är kallgrader på nätterna nu. Hoppas att isen ska frysa till innan snön kommer iår så jag får åka skridskor. Om jag nu kan förstås, det är många år sedan sist och ibland blir man förvånad över hur dålig balans man fått

  • Ingrid skriver:

   När Krister var liten skulle jag göra mig till och åka skridskor med honom. Glad i hågen lånade jag Evas skrillor och så gav vi oss iväg. Då hade jag inte stått på ett par skridskor på säkert 15 år. Tala om Bambi på hal is, det blev en gång och aldrig mera 😉

Kommentarer inaktiverade.