En regnig torsdag – Ockupationen

Idag har det regnat till och ifrån hela dagen. Riktigt grått och dystert har det varit! Men det är väl fel att gräma sig, för regn behöver vi ju, men det kunde väl vara lite varmare åtminstone.

Jag har monterat på plastslangen på stupröret så att gräsmattan och mina små träd och buskar kan få lite nytta av regnet. Det är ju synd att de dyrbara dropparna går rakt ner i dagvattenbrunnen.

Vad gör man en sån här dag? Jag har roat mig med att städa i badrummet på förmiddagen och och efter lunch har jag bakat ett par sorters småkakor. Det var alldeles tomt i kakburkarna och det känns lite fattigt.

När jag var på Cypern trodde jag i min enfald att jag skulle kunna se på SVT World, för enligt uppgift skulle den kanalen finnas bland hotellets kanalutbud, men icke. Nu går det ju att via datorn eller mobilen se en del program på SVTPlay även utomlands och bland det jag kunde se hittade jag den norska serien Ockupationen och den är väldigt spännande.
Jag har läst en hel del av författaren till serien, Jo Nesbö och hans böcker gillar jag, så jag förstod att den här serien skulle bli bra. Att ryssarna inte uppskattade den när den gick 2015 i Norge och även protesterar nu när den sänds i Sverige, förstår jag mer än väl. De måste känna sig väldigt provocerade! Tredje delen gick i måndagskväll och av någon konstig anledning missade jag den, så den ska jag roa mig med nu.

Ha en skön torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till En regnig torsdag – Ockupationen

 1. znogge skriver:

  Serien har jag inte sett men väl läst en del böcker av honom. Sällan man blir besviken på dem!

  Här är vädret lika tråkigt och att det är maj om mindre än en vecka känns ofattbart!

  Kram och ha en bra dag!

 2. Geddfish skriver:

  Tråkigt väder här med. Jag hade tänkt att ta cykeln fram till torget och HM Home:s invigning, men läste om att det var så fullspäckat. Nej, jag avstod.
  Finns annat att göra.
  Kram, ha det gott, Gerd

 3. Det passar ju bra att uppdatera sig, med tv-program man missat, en regnig dag!
  Här har det varit lite till- och från-väder hela dagen, det har varit lite mörka moln, men de har försvunnit utan att lämna ifrån sig några droppar. Lite varmare har det faktiskt blivit, nu i eftermiddag har det varit ca 10 grader.
  Nu hoppas jag på en fin valborgshelg!
  Kram, Monica

 4. Gunnar skriver:

  Jag har inte sett serien men kan tänka mig att den är bra. Vi kollar mycket på SVT-play och TV8-play när vi är i stugan. Har ingen TV där.
  När vi är utomlands kollar vi på nyheter när vi är inloggade på Wifi.

  • Ingrid skriver:

   På hotellet jag bodde på på Cypern var det fri Wifi överallt, så det var bara att surfa på och SVT-play fungerade utmärkt. Jag såg alla Aktuellt, Östnytt och Gokväll, precis som vanligt och när jag ville.

 5. Kicki skriver:

  Den serien har jag inte sett.
  Jag har ju köpt en chromecast. Jättebra att kunna koppla mobilen till TVn och se massor av program på TVn genom mobilen.
  Jag ser ju nästan aldrig serier som går sent, eftersom jag är så kvällstrött, men nu kan jag ju titta när det passar mig.
  Tidigare kopplade jag datorn till TVn, men då blev datorn så upphettad att den la av, så jag kunde aldrig se mer än 30 minuter.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Det finns väldigt många fiffiga sätt att använda tv, dator o mobil på, men min tv är nog för gammal för såna nymodigheter. Det kanske är dags att skaffa en ny…..
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *