En riktig nostalgitripp

måndag, augusti 22, 2005

 Ännu en strålande sensommardag har det varit.

Idag har jag gjort en riktig nostaligtripp. Jag blev erbjuden att få ta mig en titt i min farfar och farmors gamla hus. Under min barndom var det min faster och farbror och min kusin som bodde där. I det huset har jag och mina systrar haft mycket roligt. Vi lekte alltid tillsammans med kusin Göran, vi tillbringade alla jular och större helger tillsammans med dem, vi packade våra små övernattningsväskor och fick "ligga över" hos Göran. Det var verkligen lycka!!!

När min farbror dog och faster inte längre orkade ha huset kvar blev det sålt. Göran hade flyttat till Arboga och kunde inte ha det kvar. Den nye ägaren hade det ett par år, men sedan blev det sålt igen. Den här gången till en ung familj med 2 barn. De har renoverat huset och gjort det till ett modernt hem. För några år sedan var det ett reportage i tidningen "Allt om Hem" (om jag nu minns rätt namn på tidningen) från det här huset. Rubriken på artikeln var "Blå huset i Klintehamn".

Det var med blandade känslor jag gick in i huset idag. Jag hade ju på näthinnan precis klart för mig hur det hade sett ut sista gången jag var där. Egentligen var huset var precis likadant, som förut. Det var bara  i köket och badrummet, som någon ombyggnad gjorts. Däremot hade man "skalat av" det invändigt. Jag vet inget annat uttryck, som kan passa bättre. Alla golvbeläggningar var borta och man hade tagit fram de gamla trägolven. Möbleringen var modern, sparsmakad och mycket konstnärlig. Ingenting hade gjorts åt de gamla fönstrena, det var fortfarande lösa innanfönster. I köket där man tagit bort skafferiet var fortfarande det lilla skafferifönstret kvar. I gamla hus finns det ju ofta små skrubbar och garderober och det hade man tagit vara på och accentuerat genom att måla dörrarna i avvikande färg. Annars gick det mesta i vitt, både möbler och textilier.

Ja, det var en märklig känsla att gå runt och minnas. 

I Görans gamla rum bor det nu en ny lintott, som heter Herman. Herman förevisade stolt alla sina ruskiga figurer som stod uppställda på skrivbordet.

En stor föränding till hade hänt med huset. När jag var barn fanns det ett sommarkök. Det var man alldeles speciellt imponerad av. Den nya familjen har nu gjort det till ett härligt uterum, med stora glasdörrar ut mot uteplatsen i hörnan utanför köksdörren.

Jag kommer nog att drömma om det här besöket i natt…………

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi. Bokmärk permalänken.