En skön promenad på dymmelonsdagen

Idag är det dymmelonsdagen och med det menas att det är onsdagen före påsk, då påskfriden inleds. Namnet kommer av att metallkläpparna i kyrkklockorna denna dag förr i tiden ersattes av trästavar, dymblar, för att ge en så dämpad klang som möjligt, en markering av att det var stilla veckan och att långfredagen var i antågande. Här i Fröjel fick jag höra av en f d klockare att man dämpar klangen genom att linda kläpparna med väv, men byter alltså inte ut dem.

Det har varit ganska skönt väder idag och solen har varit framme och visat sig, även om det legat ett ganska kompakt dis i luften och just nu ser det ut som om det diset tänker omvandlas till regn. Jag gick i alla fall en skön promenad efter lunchen. När jag passerade vår granne fick jag höra ett svagt bääää.. från ladan och då var jag ju tvungen att kolla om det var lammungar på gång och det var det minsann. Två vita och två svarta ungar fanns det.


Tackan undrar nog vad jag tänker ta mig till


Visst är de söta?


De svarta lammen fick jag bara se benen på, de var fullt upptagna med att äta

Jag fortsatte upp för Muldekvior och tog av mot Mölner och när jag passerade handsken och fick se att den fortfarande hängde kvar, var jag ju tvungen att ta ett kort på den också. Undrar hur länge den ska kunna hänga där. Vill du ser fler upplagor av handsken, så finns det några HÄR.


Sedan ett antal år tillbaka har jag tagit kort på handsken ett par gånger om året.


Och så måste det ju bli ett kort av blåsipporna på Klinteberget också

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *