En snabbis till stan – Foton från Botaniska trädgården

När jag skulle gå och lägga mig igår kväll upptäckte jag att det regnade och det hade kommit en hel del, så jag var tvungen att gå ut och tömma baljan jag har under stupröret på framsida. Hela 10 mm fick vi så där helt oförhappandes.

Botaniska trädgården i försommarskrud

Jag ställde mobilen på ringning när jag gick och la mig, för jag hade funderingar på att åka till Visby i dag för ett besök på lasarettet. Min läkare på osteoporosmottagningen ville att jag skulle lämna några blodprover och normalt kan man ju göra det på vårdcentralen, men det gick inte med de här.

Sommarens juvel kallar man den här rabatten

Vårdcentralen förresten – i dag kom det ett meddelande från Vårdcentralen Unicare Gotland där man meddelar att man från och med den 1 september startar Klintefilialen och att jag är listad där samt att man så fort det är möjligt kommer att lista mig på en specifik läkare. Det låter förhoppningsfullt tycker jag!
Mobilen ringde och jag gick upp och tittade ut – det var alldeles mulet och ännu vått på gatan. Jag kröp ner under täcket igen, men efter en stund bröt jag mig upp i alla fall. Det där att bryta sig upp är Åkes farbror Gustavs uttryck: ”Jag är så åidn idag, jag fick bryt mi upp”, brukade han säga.

Näsduksträdet blommar

Fem i nio gick bussen och då satt jag där. Den bussen går fram till lasarettet och dessutom åker man gratis när man har en kallelse från sjukvården att visa upp. Provtagningen gick snabbt och bra och efter en vända i Botaniska trädgården tog jag en buss hem igen.

Rhododendron och rödblommande kastanj

Packhusplan

I morgon är det helgdag igen och SPF firar Nationaldagen på Klinteberget som vanligt. Jag höll på att skriva Svenska flaggans dag, men så heter det ju inte längre. Det ser i alla fall ut att bli sol och fint väder, så det blir säkert en trevlig eftermiddag.

Ha en fin Nationaldag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Läkarbesök, Visby. Bokmärk permalänken.

26 svar på En snabbis till stan – Foton från Botaniska trädgården

 1. Kraft´n skriver:

  Visst är det fint i Botaniskan nu. Men det märks att det är ny regim, små förbudskyltar här och där. Det var det aldrig på Lasses tid. Men det kan ju behövas i det nysådda.
  Kram/Anders

  • Ingrid skriver:

   Jag tänkte också på de där skyltarna, men inte hade de någon större effekt. Föräldrar lät sin barn springa omkring på det nysådda gräset utan att reagera. Vad är det med folk nu för tiden? 🙁
   Kram

 2. leila skriver:

  Fina bilder som vanligt 🙂 Låter toppen att man får åka gratis då man ska till Vårdcentral. Så har vi inte är i Sala. Ha en fortsatt trevlig kväll

 3. Hoppas nu att dina blodprover är bra! Bra är i alla fall att läkaren följer upp ditt tillstånd! Och så roligt att ni får en läkarstation i Klintehamn igen. Låter verkligen hoppfullt!
  Så härligt att gå en promenad i Botaniska trädgården – där hade jag gärna gått med dig!
  Ha en fin nationaldag du också!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag har en telefontid den 16 juni, så då får jag höra vad hon säger. Jag är så glad att jag fick kontakt med denna duktiga läkare som verkligen bryr sig om oss bensköra och våra problem.
   Kram

 4. znogge skriver:

  Trots tappra försök så känns Sveriges nationaldag som en tämligen avslagen tillställning. Nästan så att svenska flaggans dag var bättre… Får väl se om morgondagens firande överraskar?

  Kram

 5. Trevligt att du hinner in i DBW:trädgård när du har ärende i stan. Näsduksträdet är alltid är en sensation när det blommar någonstans hos oss. Ha en bra flaggdag i morgon, hälsningar Britta

 6. Laila skriver:

  Vilka fina bilder från Botan. Jag var också i stan men för att äta lunch med en kompis som jag inte träffat på länge. Hon bor norr om stan och jag söder om så vi får inte ihop det men idag bestämde jag mig bara för att åka in när hon skulle in. Vi hade en trevlig pratstund i alla fall.
  Ha en skön dag i morgon. Vi kommer inte med, vi firar sonen.
  Kram

 7. Viola skriver:

  Jag visste inte att näsduksträdet fanns i så många Botaniska trädgårdar.
  Jag har bara sett det i Göteborg.
  Visst känns det tryggt när man på vårdcentralen har en bra läkare. Hoppas proverna var
  som de skulle.
  Ha det bra-
  Kram

 8. Helena Sandegren skriver:

  Så bra du fick åka gratis på bussen. Hoppas svaren på proven är bra också.
  Får ni tillbaka husläkaren nu? Sverige hade väl det ett tag, och sen gjorde Norge också det och det är toppen.
  Spännande namn näsduksträdet.
  Ônskar dig en fin dag med firande.

  • Ingrid skriver:

   Vi ska bli listade hos en specifik läkare precis som det var tidigare på vårdcentralen.
   Tack vi har firat även om det är långt till den norska varianten. 😉
   Kram

 9. Gunnel skriver:

  Så fina bilder från Botaniskan. Det ser ut att bli en solig dag här hos mig. Nationaldagsfirandet är inte speciellt stort här, men jag kan tänka mig att större orter kanske anordnar mer. Kram

 10. Det kom 9 mm hos oss igår, vilket man får vara jättetacksam för. Och nu ska det tydligen komma mer i veckan så idag har jag klippt gräset – eller rättare sagt klippt bellis! 🙄 Vi hade vita gräsmattor innan, men nu så ser det riktigt bra ut. Det gör ju det när man inte ser ogräsruggarna!! 😆
  Rolle har legat på knä i två dagar nu för att få bort allt ogräs i vår ”stenhörna” mot vägen, men det är ännu inte klart. Det blir så mycket ogräs när man inte rensar där på en hel säsong – vilket jag alltså inte gjorde förra året – man såg knappt stenarna längre! 🙁
  Den där ”sommarens juvel” var tjusig. Är det en Agave i varje rundel? I vilket fall som helst, snyggt och prydligt. 😆
  KRAM och trevlig Nationaldag!
  Susie

 11. Kicki skriver:

  Så bra att du verkar få tillbaka vårdcentralen.
  Tänk att jag inte varit till Botaniska, trots tre gotlandsbesök.
  Näsduksträdet är för roligt, både till namn och utseende.
  Kram/Kicki

 12. Beppan skriver:

  Så vackra blomster ni har i botaniska där nere! Nästduksträd… festlig sort!
  Klokt det där med gratisbuss till sjukhuset.

 13. Elisabeth skriver:

  Så bra att få åka gratis, när man har en kallelse till vård! Botaniska trädgården i Visby är fin och näsduksträdet är festligt!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *