En snabbis Visby tur o retur – Främlingen vid havet

I förmiddags körde jag Evas väninna till flyget och hade egentligen tänkt stanna i Visby ett tag, men det var så varmt, så mycket folk och så mycket bilar överallt, så jag svängde bara förbi Krister o Thomas, för att se om de var hemma. Det var de inte, så då körde jag tillbaka till Klinte igen och kom hem i lagom tid för lunch.

Athena Farrokhzad var dagens sommarvärd, men henne gjorde jag processen kort med. Jag vill inte bli matad med en massa jämmer och elände och politik när jag förväntar mig ett trevligt sommarprogram, men jag hade mina misstankar, så jag tog aldrig fram solstolen en gång utan satte mig bara på min uteplats och lyssnade de första tio minuterna, sen stängde jag av radion och började röja i min rabatt. New England Aster har gjort sitt för året!

När jag klippt bort allt avblommat satte jag mig i skuggan och läste färdigt den här boken. Jag har varit ganska kritiskt inställd till Nora Roberts och det här är väl inte heller något större litterärt verk, men den är spännande och helt ok underhållning. Precis lagom invecklad, för att sitta ute i skuggan och läsa en sån här varm och fin sommardag.

Boken handlar om advokaten Eli Landon som drar sig tillbaka till sitt för tillfället övergivna föräldrahem efter att ha blivit anklagad för mord på sin hustru. Där träffar han Abra, en trevlig, sprudlande yogatjej som får honom att kämpa för sin oskuld i mordfallet. Samtidigt händer det konstiga saker i huset och givetvis uppstår ljuv kärlek, som alltid i Nora Roberts romaner.

När jag läst färdigt drog jag upp vattenslangen och vattnade, för nu är det väldigt torrt och i den här värmen torkar krukor och rabatter ut med en gång.

Nu ska jag snart gå iväg till frissan och klippa mig och det ska bli skönt att få det gjort, för jag är alldeles för långhårig. Min svärmor brukade säga att hon var ”bösig” i håret och det kan jag nog påstå att jag också är just nu.

Trevlig fortsättning på måndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Odvalds, Radioprogram, Trädgård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

14 svar på En snabbis Visby tur o retur – Främlingen vid havet

 1. Znogge skriver:

  Nora Roberts böcker brukar vara underhållning för stunden men inte mer än så! Fast det är i och för sig ganska så lagom i värmen 🙂

  Kram

 2. Skogsnuvan skriver:

  Den boken har jag också läst och som sagt lagomt underhållande för en sommardag. Här har vi fått ett utbrott av bromsar som biter så man kan inte göra någonting utomhus utan får ligga i vattnet med bara huvudet över vattenytan för att klara sig. Attans när man nu kan vara ute i värmen Just nu vid 8 tiden på kvällen är det 24 grader i skuggan.

 3. Inger Johansson skriver:

  Jag började inte ens lyssna för jag misstänkte samma sak som Du!
  Skönt att vara hemma när det är så varmt. Vi var hos mamma på försenat margaretakaffe och vi satt ute i svalkan trots att stora granngården spridit gödsel på åkrarna runtom…men man är väl född på landet… 😉
  Kram Inger

 4. Helena skriver:

  Förstår att du inte stannade i Visby. Jag orkar inte heller med när det är för varmt och för mycket folk.

 5. ulla laiho skriver:

  Värmen är verkligen tryckande. Man orkar inte arbeta ute fysiskt någon längre stund. Klippte av grenar på rosen New Dawn igår men lika mycket tid detta tog, lika mycket tid tog det att vifta bort bromsarna, som bet mig då och då. Fick även besök av en bålgeting men den höll sig till blommorna.

  Jag har precis köpt en bok av Niklas Rådström – ”Boken” heter den. Bordsfläkt och ett glas saft blir ett bra sällskap, när det är för varmt att vara ute.

 6. Hejsan Ingrid !

  Du far runt och har mycket att stå i om dagarna.
  Själv försöker jag hålla mig still så länge jag kan.
  Önskade jag kunde läsa de småstilta böckerna,
  men det blir så tröttsamt för mitt enda, det högra.
  I LT kan jag läsa Inger Frimanssons ”En yxa åt Alice”
  Har Du läst den ?

  Kom in till Dig till slut.Första bloggen jag läser på bra länge.
  Sitter inte länge här vid datorn, hellre ute på Prinsens rastplats.

  Det vackra vädret gör att jag vill ut i havsbandet,men har ingen
  att åka med.Nöjer mig med den fina resan till Mariefred i Fredags.
  Då Sonia lät mig följa med, där hon gick i skolan.

  Må så gott.
  Kram Majsan Mi

  • Ingrid skriver:

   Jag lånar e-böcker och då kan man själv välja hur stor stil man vill ha. Mycket praktiskt! Just pocketböcker kan annars ha väldigt liten text.
   Ha det stå gott Majsan!
   Kram

 7. Hillevi skriver:

  Jag har precis också läst den boken och den var underhållande för stunden, även om man undrade lite ibland… den hade med ganska små medel kunnat bli något bra mycket större. Men för att vara en Nora Roberts, så dög den. Läser just nu en annan av henne som inte inte alls ens underhåller. Men det är ju sommar… kravlöst osv! 🙂

  • Ingrid skriver:

   Nora Roberts böcker är verkligen lättviktigt gods, men som underhållning går de an.
   Nu har jag lånat en bok av Jörn Lier Horst, Jakthundarna heter den och den lär ska vara spännande. Vi får väl se…..
   Kram

Kommentarer inaktiverade.