En solig och fin fredag

Fredagen blev precis lika fin som gårdagen, men det har blåst lite mer och det har varit riktigt skönt med lite svalkande vindar. Jag vaknade ganska tidigt, så jag hade ätit färdigt frukosten redan vid halvtiotiden och då gick jag till lägenheten, smorde in mig med solkräm och gick och la mig i solstolen vid poolen.

Någon glömde ta skorna med sig i natt när hon gick upp till lägenheten

Jag tog en kort lunchpaus på rummet och sen gick jag ut igen, men vid halvtretiden hade jag fått nog. Då gick jag upp, klädde om mig och gick ut på en långpromenad. Det var gassigt varmt så länge jag gick inne i stan, men när jag väl kom ut mot havet svalkade vindarna behagligt.

Det är Lanzarote som skymtar i horisonten, så den ön ligger inte långt bort.

Islas de Lobos är en vulkanö, som ligger precis utanför Corralejo. Det är en helt öde ö, men det går båtturer ut dit, så man kan åka ut och vandra runt ön.

Någon är väldigt förtjust i blommor och finns det inte naturliga tar man till konstgjorda. Bara det blommar!

Det här är inte en cappuccino utan dagens drink, en frozen daiquiri. Den var svalkande och god när jag kom hem efter min promenad.

Någon kanske undrar vad jag gör på kvällarna i min ensamhet. Jag gör som jag alltid gör, kollar på datorn (när och om jag har någon uppkoppling) och ser på TV. Här på hotellet är det ingen kvällsunderhållning, som det var där jag bodde på Mallorca. Det är bara poolbaren som är öppen och så sköna har kvällarna inte varit att det lockat att sitta där.

Jag hade inbillat mig att jag kanske skulle gå ut på stan och sätta mig på något ställe och ta mig något att dricka, men det har inte blivit av. Har man aldrig känt sig ensam så gör man nog det då. Jag ser såna som sitter själva vid något bord med en bok med sig och ser ut som om de är så inne i boken att de inte har tid med något annat, men jag måste säga att det ser närmast patetiskt ut.

Nej, jag ser på TV, precis som vanligt. Nyheterna på BBCNews och SkyNews och så underhållning på en spansk tvkanal. Det finns en spansk lekunderhållning som gör att jag nästan missar middagen ibland. Den är jätterolig trots jag inte förstår så mycket av den. Det är en ”opponent” i mitten och åtta andra runt omkring som opponenten ska tävla mot. Frågorna är enkla och visas i skrift. Jag förstår ju inte när de pratar spanska, men en enkel skriven fråga går bra, så jag klarar en del. Problemet är bara att jag inte kan svaren på spanska. Hur som helst, det roliga är att när någon svarar fel öppnas golvet och de ramlar ner i underjorden. Det är förfärligt roligt!! 😀

Pengarna på bordet har de också varje kväll och det är också kul att se på även om jag inte förstår så mycket. Reglerna är också annorlunda mot vad vi har i Sverige.

Nu pågår karnevalen i Las Palmas och det har visats en hel del därifrån också. Och så är det en tysk kanal som visar skoj och lekprogram, men den gillar jag inget vidare.

Jag roar mig med andra ord så gott jag kan och nu är det snart slut på det roliga. Nog skulle jag kunna tänka mig att stanna någon vecka till, men samtidigt känns det skönt att snart vara hemma igen.

Ha en skön helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fuerteventura. Bokmärk permalänken.

10 svar på En solig och fin fredag

 1. Vonna skriver:

  När jag fick se din Daiquiri fick jag abstinens! Var på Cuba år 2001,besökte La Froidita i Havanna
  Historien säger att det var Ernest Hemingway stamkrog? Vet ej kanske en turistfälla? Men vi drack drinken den var inte gratis kan ja säga, men jag hade sparat länge o jobbat mycke övertid.

 2. Lambergsfrua skriver:

  Blåsigt men härligt ser det ut.
  Vi var ju nere i Las Palmas under karnevalen förra året och det var en upplevelse. Förstår att du har fullt upp på kvällarna med att titta på TV – både lekprogram, nyheter och imfo från karnevalen.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Vi har ofta varit i Las Palmas just karnevalstider. Igår satt jag och såg tävlingen om vem som skulle bli karnevalsdrottning. Vilka enormt spektakulära kreationer. Den lilla kvinnan inne i alla fjädrar och glitter syntes nästan inte.
   Jag orkade faktiskt inte se slutet och det är ju i och för sig ganska ointressant vem som vann. 😉

 3. Åh vilken härlig daiquiri, bra mycket godare än sånt där kaffeblask….. 😆 Alltså tycker jag, som inte dricker kaffe alls och det gör inte gubben min heller. Förmodligen därför vi klarat oss från den lasten under alla år! 😉
  Kan du inte ta med dig lite värme och framförallt sol när då åker hem? 8)

 4. Skogsnuvan skriver:

  Blått blått blått är vatten och hav där du är och så fint så fint. Drinken såg verkligen härligt svalkande ut. Idag kommer bloggkompisen Skatan hit till mig. Eftersom det småsnöar så hoppas jag att hon kör försiktigt för det är långt från Nyköping till Fisksjön. Ha nu det skönt den tid du har kvar i värmen och på Gotland börjar det säkert bli vår tills du kommer hem. Tack för att du skrivit så flitigt och visat så fina bilder.

 5. Bosse Lidén skriver:

  Hoppas det programmet kommer till Sverige. Hoppas även att det är mjukt där de ramlar. Fina bilder. Förstår att det är många olika sorters tankar som kommer till dig. Jag tycker du är en tuff kvinna som ger dig ut så. Utomlands har jag aldrig åkt själv. Tänk att det är första vårmånadsdagen idag. Kram Bosse

Kommentarer inaktiverade.