En solig och fin lördag vid poolen

Fast dagen började med en riktigt mulen himmel. Jag låg kvar i sängen tills det började bli dags för frukost, men när jag kom ut i badrummet fick jag se att morgonens frisyr absolut inte var lämplig för offentligheten, det var bara att sätta igång med hårtvätt.

Först vid halvtio var jag på plats i matsalen och då var värsta ruschen över. Jag slog mig ner och gick och hämtade en tallrik med ägg och bacon, tomat och potatisbollar. Gott, gott!

När jag satt där och tittade mig omkring kom det in ett par som såg lite ovanliga ut för de var väldigt smala, speciellt kvinnan. Hon hade smala, smala jeans och de fladdrade runt benen på henne och byxbaken var alldeles tom. Det var ju ganska gott om plats, så de diskuterade ett bra tag över var de skulle sitta. Det fanns ett ledigt bord längs fönstret och det fanns ett lite längre in. Kvinnan provsatte sig ett tag vid det inre bordet, men så enades de tydligen om att de skulle sitta vid fönstret.

Mannen tog av sig jackan och hängde den över en av stolsryggarna och sedan gick de och började lasta på sina tallrikar. Plötsligt kom mannen tillbaka och tog sin jacka och hängde den på en stolsrygg vid det inre bordet i stället. Sedan fortsatte de att fylla på mat, men när de till slut kom tillbaka hade de tydligen enats om att sitta vid fönstret i alla fall, för där ställde de av tallrikarna och mannen hämtade sin jacka. Tala om Expressen eller Aftonbladet! 😉

När jag kom ut från frukosten hade molnen börjat spricka upp, så då gick jag upp på rummet och bytt kläder igen. Idag skulle jag ju sola och det blev en riktigt skön dag. Molnen skymde solen då och då och det har blåst, men det har varit varmt i alla fall. Jag har träffat ett svenskt par som jag pratat med ett par gånger och de hade också siktat in sig på en solskensdag och så blev det ju.

När det blev dags för lunch gick jag upp till lägenheten och gjorde mig några mackor med ost och skinka och så satte jag mig och kollade på nyheterna från Sotji en stund innan jag gick ut igen.

Vädret blev bättre och bättre och i eftermiddag har solen lyst från en klarblå himmel. Jag låg ute tills klockan var nästan tre, sen vågade jag inte längre, för jag kände att det började strama lite i ansiktet trots att jag smort in mig ordentligt. Jag gick till baren och köpte mig en cappuccino och när jag druckit den gick jag in.

Nu sitter jag i receptionen och klockan fem kommer guiden hit och då ska jag boka en utflykt till morgondagen. Det är en sån där ulltur, där tanken är att man ska handla ullprodukter, vilket jag inte tänker göra, men det brukar vara trevliga utflykter i alla fall. Man får lite nyttig information om Fuerteventura förr och nu, man får lunch och sangria och man får se kanarisk konstsömnad och vara med om likör och vinprovning och som avskedspresent får man en flaska vin. Allt till ett pris av 10 euro. Åke och jag var med på en sån tur när vi var på Teneriffa och det var hur trevligt som helst.

Ha en skön lördagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fuerteventura. Bokmärk permalänken.

20 svar på En solig och fin lördag vid poolen

 1. Gerd skriver:

  Det låter jättemysigt! Lycka till på utflykten i morgon. Jag gillar att se mig omkring också. Och gillar även att studera folk, vilket du ju gör med.
  Kramar, Gerd♥

 2. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Härliga dagar förstår jag att du har. Den där ”ullturen” är ju riktigt billig!

  Här är det OS på TV som gäller och så har Madeleine fått en liten dotter den 21/2.
  Kanonerna har saluterat runt om i Sverige….

  Vill minnas att Estelle föddes den 23/2 så det var ju bra tajmning 😉

  Alltid händer det något som vi har åsikter om 🙂

  Ha det så gott i solen/värmen!
  Kram, Agneta

 3. Kusin Göran skriver:

  Min favoritfrukost! Typisk engelsk. Inte så nyttig dock enligt min doktor.
  Trevlig utflykt.

 4. Skogsnuvan skriver:

  Du kan tro att jag kastar mig över datorn det första jag gör på morgonen för att läsa om dina äventyr i Italien. Ska bli spännande att se vad det där med ullen är för något. Verkar finnas många utflykter att åka på och mycket att se. Ha en bra dag och jag ser fram emot att följa med varje dag.

 5. Raija skriver:

  Ser ut som om du har en riktigt härlig resa och mycket fint att se. Kaktusarna du tagit bilder på är jättefina.

 6. Syster Kerstin skriver:

  Jag tycker att det låter mycket avslappnat, skönt och väldigt ”lagoma” väder!
  Kaktusar finns verkligen i alla varianter på de här öarna, arter som man aldrig har sett förr.
  Läser på FB att Bosse och Carina har varit i stan och festat, hoppas dom har haft det kul !

  Fortsatt trevlig semester önskar vi dig plus en stor klem!!!

 7. Znogge skriver:

  Låter som en prisvärd och bra utflykt. Ullprodukterna behöver du naturligtvis inte köpa även om de väl hoppas på strålande affärer! Ha det fortsatt gott i värmen.

  Kram

 8. Annica skriver:

  Du ser ut att ha det jättehärligt på din semester, kan tänka mig att det är aningen varmare än vad vi får utstå här hemma.
  Hoppas du får en fin fortsättning på din resa!
  Kram Annica

 9. Laila Östergren skriver:

  Det ser gott ut det du fotat, lasagne, frukost och lunch. Idag har vi gått vår promenad i solsken i alla fall och det ser jättefint ut ute.
  I går var vi på SPF och lyssnade på Calle Brobäck, alltid roligt att höra honom berätta. Jag hade turen med mig och kom hem med en blomma och hembakt knäckebröd. Bråttom hem blev det för det var ju skidskytte. En trevlig eftermiddag var det i alla fall.
  Kul att ”höra” dina iakttagelser av övriga gäster. Ha det fortsatt skönt på din semester.
  (Nu strax dax för ishockeyfinalen. 5-milen klarade vi av före promenaden.)
  Kram Laila

  • Ingrid skriver:

   Det är synd att jag missade Calle Brobäck, men man kan ju bara vara på ett ställe i taget. Kul att ni uppskattade det i alla fall.
   Det gick inte så bra på ishockeyn. 😥

 10. susan skriver:

  Nu har jag läst igenom din första vecka på din resa. Tråkigt att inte vädret varit på topp. Men det ser ut som du haft det skönt ändå. Hoppas din ullresa blir bra och att du får en riktigt härlig andra vecka….
  Kram Susan

Kommentarer inaktiverade.