Daniel Sachs – En sommarpratare som berörde

Idag har det varit mulet och det har regnat några mm. Redan igår kväll monterade jag dit platsslangen på stupröret och lät det ligga hoprullat på gräsmattskanten och idag fick nöjet att se när det rullade ut sig automatiskt över gräsmattan, efterhand som det fylldes av vatten. Jag är onekligen lättroad! 😉

Dagens sommarpratare, Daniel Sachs, bjöd på ett program som var både underhållande och mycket tänkvärt. Jag fick ett intryck av att han är en klok man med stor humor.

Visserligen kunde jag inte ligga i solstolen och lyssna, för det hade blivit lite för vått, men det gick bra ändå. Musiken, som är nog så viktig, var också helt i min smak. Så ska Sommar i P1 vara för att jag ska bli helt nöjd!

Härmed utnämner jag Daniel Sachs till årets bästa sommarpratare, av dem jag lyssnat på, är det väl bäst att tillägga och dessutom kanske det ännu dyker upp någon annan kandidat till den titeln. 😉

Dagen har annars förflutit i slöhetens tecken. Jag hade en liten strykhög som jag tog mig an i förmiddags och sen har jag tömt över foton från kameran och mobilen till datorn och sedan sorterat och gallrat. Jag brukar göra det månadsvis, men nu har det inte blivit av på ett tag.

Dagens ordspråk tål kanske att fundera på ett tag:

Ingen fisk utan ben, ingen man utan men.

Ha det så gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Musik, Radioprogram, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Daniel Sachs – En sommarpratare som berörde

 1. Gerd skriver:

  Allting har sina brister och avigsidor!
  Här stönar jag i värmen, har burit banankartonger, många!
  Soliga och varma kramar, Gerd♥

 2. Hejsan Ingrid !

  Tänkte på Dig idag om Du tog Dig an det där om att skriva en artikel till vad det nu var har jag glömt.
  Förstår inte varför jag är så glömsk, har ju börjat lösa lite korsord då och då.Nästan glömt hur man gör där med.
  Måste väl snart skriva av mig,men et är ju inte roligt för mina läsare att jämt läsa deprimerade ord.Idag var en sådan dag som byttes ut till ett glatt möte med Emma Prinsessan och hennes Mamma.FB-vänner, första gången vi träffades IRL.

  Ha en fin kväll

  Kram Majsan

 3. Elisabeth skriver:

  Tyvärr missade jag att lyssna, men det får väl bli senare. Då vet jag att jag har något att se fram emot. Kram ELisabeth

 4. Din kommentar
  Missade honom idag det är den ende jag missat i sommar. Får ta till webben om han var så bra.

 5. Suss skriver:

  Typiskt att jag missade just idag. Jag var på lunch med mina resedamer, som jag kallar dem. Vi planerar för något under det s.k. novemberlovet, vi får väl se om, och i så fall, vad det blir! Jag hoppas jag kommer mig för att lyssna i efterhand på Daniel Sachs. Det är bra att du bevakar åt oss andra. KRAM!

 6. Birgitta skriver:

  Ser framför mig hur du med spänning står vid fönstret, blicken fixerad vid slangen. Och så ler du när regnet kommer och ser att slangen vecklar ut sig. Ha ha ha! Ja verkligen, du ÄR lättroad 🙂

  Jag har inte lyssnat på minsta lilla sommarpratare, för jag har inte en susning hur man rattar in P1. Tycker det är besvärligt nog när radion tappar sina radiokanaler och jag skall hitta tillbaka till P4 Malmöhus igen. Eller Mix Megapol (som i mitt tycke blivit lite väl fjantigt, så det blir inte så ofta numera).

  Kram på dig!

  • Ingrid skriver:

   Jag gillar när saker och ting fungerar som det är tänkt. 😉
   Jag lyssnar på sommarprogrammen i mobilen, men min radio är så lätt att ställa om, så det är inga problem där heller.
   Kram

 7. Skatan skriver:

  Oj då. Då missade jag ”årets sommarpratare” då men ska söka upp honom på sr.se och lyssna i efterhand. Man missar ingenting helt och hållet nuförtiden. Åtminstone inte på radio och TV.
  Jag har så fullt upp så jag ”missar” bloggen (och mina bloggvänner) fast jag hela tiden har intentionen att försöka skriva … och ju mer jag missar ju svårare är det att komma igen. Men snart nog är hösten här och då … om inte förr … ska jag väl tiden att räcka.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det är mycket som ska hinnas med på sommaren och bloggen och datorn måste ju få komma i sista hand. Släkt och vänner är väl ändå det viktigaste.
   Du hinner nog blogga när höstrusket kommer.
   Kram

 8. Znogge skriver:

  Då kanske man skulle ta och lyssna i efterhand. Jag har inte hört så många men det jag hört har varit av god kvalitet!

  Kram från ett regnigt Skåne

 9. wiolettan skriver:

  Det där med foton känner jag igen. Det verkar, hos mig, aldrig ta slut, jag skjute upp och lägger det på framtiden vilket gör att det blir svårare att få någon ordning. Borde göra som du, sätta igång.
  Roligt detta med slangen på stupröret, det skulle ha roat mig mycket att få se. Det låter onekligen kul.
  Bra ordspråk.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det är ju väldigt praktiskt att gå igenom fotona en gång i månaden och tagga dem, för då blir det ju så enkelt när det är något speciellt man letar efter. Jag sorterar mina foton i mappar årsvis-månadsvis
   Kram

 10. Kicki skriver:

  Jag tyckte också att Daniel Sachs var väl värd att lyssna på. Hans bakgrund var ju ytterst intressant.
  Kram/Kicki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *