En stillsam dag

Mestadels soligt påstod Google att det skulle vara här i dag, men jag vet inte om jag ska hålla med riktigt. Jag tycker nog att det varit övervägande mulet, men visst har det varit soligt då och då.

Jag har haft en riktig slappardag och legat i solstolen hela förmiddagen och en bra bit in på eftermiddagen och sen flyttade jag inte längre än till balkongen, där jag suttit och läst. Det har varit varmt och skönt och när solen visar sig är det riktigt gassigt.

Undrar vad de här gubbarna gör på besinstationens tak? De gick där i morse när jag tittade ut och de går där nu också. Det är nog något byggnadsprojekt på gång.

Nu har jag bara ett avsnitt av The Crown kvar och jag tycker att serien varit mycket bra, men kan inte låta bli att slås av likheten mellan Drottning Elisabeth och Saga Norén i Bron. Samma förvirrade och vilsna ansiktsuttryck när det kommer till känslor och social kompetens. De är till och med lika i rösten.

Det kan inte vara lätt att dömas till ett liv där allt man säger och gör granskas med argusögon och att dessutom hela tiden styras av ”mustascherna”, som Philip uttryckte det. Hovmän som bara meddelar sin drottning det som de tycker är lämpligt. Att dessutom ha så dålig utbildning som hon tydligen hade, måste ha varit ett riktigt handikapp.

Näst sista delen, om det helvete prins Charles upplevde på intenatskolan i Skottland, orkade jag nästan inte se. Barn- och kvinnovåld på film gör mig illamående! Hur kan en far döma sin son till ett sådant helvete?!?

Nu ska jag strax gå ner i receptionen för i dag kommer det en guid från Ving hit. Jag tänkte boka in mig på några utflykter så att jag får se lite mera av ön. Visserligen gjorde väl Åke och jag det här rundturerna när vi var här, men det är snart tjugo år sedan så minnet behöver nog fräschas upp.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Film, Puerto de la Cruz och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

20 svar på En stillsam dag

 1. Det kan vara skönt med en riktig slappardag då och då! Men lite omväxling måste man ha, så några utflykter blir säkert bra! Det finns kanske några nya också, som inte fanns när ni var här senast?
  Visst ser det ut att vara något byggprojekt på gång när man ser de hjälmklädda figurerna!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag kommer ihåg att vi inte gjorde turen till Teide, för vi var lite trötta på bergsturer. Det är upp, upp. upp och sen ner, ner, ner och vulkanberg såg vi ju mer än nog av på Sicilien, så nu har jag bokat stora Unescoturen som går på lördag. Det blir säkert intressant.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Visst är serien otroligt bra och ger en inblick i deras liv. Håller med om att hennes bristande utbildning måste varit ett aber och sedan dessutom behöva ”lyda” mustascherna. Det måste verkligen ha varit tufft. Tack och lov så blåser det väl lite nya vindar numera i kungahusen.

  Så skönt med en slappardag men det låter också trevligt att åka på några utflykter. Själv vill jag gärna se lite mer än just orten man bor på.

  Kram

 3. Lena i Wales skriver:

  Njut av att bara slappa och hoppa vädret blir fint!
  Har inte sett se serier du refererat ill. Har sett tidigrare Bron,men har den senaste kvar.
  Ha det riktigt bra!

 4. Kraka skriver:

  Har också haft en slappardag här hemma. Mest legat i sängen och omväxlande sett film, omväxlande pluggat. Bakat två limpor, gett bort den ena till dem som passar Lucas.
  Var nere i Akalla, bortre delen, och hämtade ett paket. Nu är Kingston och jag tillbaka i sängen igen.
  Hur länge blir du där på ön?
  Kram

 5. Det är nog inte bara så att du glömt en del, det har säkert ändrat sig otroligt mycket på dom 20 år det gått sen ni var här. Så det blir nog en trevlig utflykt! 😛
  KRAM/Susie

 6. Lambergsfrua skriver:

  Slappardagar är skönt som omväxling, framför allt när vädret inte är särskilt samarbetsvilligt.
  The Crown är fantastiskt bra och jag håller med dig i dina tankar om Drottningen och hennes liv. Det var fruktansvärt att se hur Prins Charles led under sina år på internatskolan. Jag kan bara inte fatta att pappa Philip kunde vara så kall och framför allt att Drottningen accepterade situationen om än motvilligt. Jag kände bara avsky inför den delen.
  Hoppas att du bokade några trevliga rundturer på ön – jag är säker på att mycket har förändrats under åren, sedan du och Åke gjorde de där utflykterna.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   På lördag ska jag åka med på Unecoturen som går upp på Teide och till den gamla huvudstaden La Laguna. Den gjorde vi faktiskt inte, så det blir något nytt, .
   Kram

 7. Helen skriver:

  Hoppas du inte känner dig ensm där nere i v¨rmen. Skönt att slippa snön och kylan.
  Härligt med utflykter.

 8. Gunnel skriver:

  Det låter trevligt med guidade turer. Kram

 9. wiolettan skriver:

  Härligt det låter med att koppla av och njuta av stunden och en god bok.
  Det är trevligt också att åka ut på utflykter med en kunnig guide och få se kanske lite mer och veta lite mer än man kan forska ut själv. De har ju ”läst på läxan”.
  Ha det fortsatt bra och hoppas att solen kommer fram lite mera.
  Kram!

 10. Elisabeth skriver:

  Jag hoppas du bokat in dig på några trevliga utflykter. Även om det är skönt att sitta och läsa är det trevligt med nya intryck! Ha dé riktigt bra! Kramar

Kommentarer inaktiverade.