En strålande vacker sommarmorgon, men smolk i glädjebägaren

20&#176 En väldigt vacker morgon är det idag också, svalorna flyger i stora flockar och jagar insekter och trafiken har inte kommit igång riktigt ännu.
När man läser GA idag blir man dock lite nedslagen. På en stor miljöcertifierad gård har man blivit ertappad med att tömma ut miljögifter i ett grustag, två anställda och ägaren har anhållits. Nu oroas man över hur varunamnet Gotland kommer att skadas av det inträffade och stor utredning om vem som har ansvaret för den här miljöskandalen pågår.
Nu pågår också den så kallade Stockholmsveckan och inatt har polisen fått ingripa på en fest där minst sex personer fått tas om hand och några av dem hade 3 promille och fått skickats till tillnyktringsenheten. Den gotländska polisen med förstärkning från Stockholm och Norrland jobbar för fullt med förebyggande insatser, vilket bland annat innebär att man är ute tidigt på kvällen och beslagtar sprit från minderåriga och från de som dricker ute på förbjuden plats och häller ut den.
Här på Stenstugu går det lugnare till. Igår plockade jag vinbär och kokade gelé på förmiddagen och på eftermiddagen hjälptes jag och maken åt med kanthuggning av grusgångarna och det ska vi fortsätta med idag också. Det är en stressig tid nu, man vill göra så mycket och jag får sån energi när solen skiner och det är vackert väder. Jag vill vara inne och rusta, jag vill vara ute i trädgården och jobba, jag vill sitta och sola, jag vill åka till stranden och bada och jag vill ut och promenera och njuta av allt vackert. Det blir hela tiden en avvägning mellan mer eller mindre viktiga måsten.
Nu ska vi dra igång med kanthuggningen för nu har maken vilat frukost och är redo med spaden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentarer, Nytt från Stenstugu, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på En strålande vacker sommarmorgon, men smolk i glädjebägaren

  1. Corina skriver:

    Jisses, 3 promille ! Inte klokt, med tre promille i blodet skulle ju en annan aldrig stiga upp igen !
    Kramis !

  2. Pysen73 skriver:

    Vila frukost… Han har så många bra ideer, din Åke :o)
    tråkiga nyheter.. tråkigt med folk som fuskar och tråkigt att vackra Gotland förvandlas till ett fylleslag emellanåt…