En trevlig dag i Visby

Idag har jag varit i Visby, för jag behövde byta några julklappar och ville passa på att göra det så här i mellandagarna. Det har varit ett helt fantastiskt vackert vinterväder med klarblå himmel, svag vind och runt 0 grader, men morgonen var kall. När jag kom upp var det -6° men det lär ska ha varit -10°. Jag kom upp lite senare än jag tänkt, men jag satt och såg Gudfadern igår kväll, så det blev sent innan jag kom i säng.

Fiskargränd, den uppmärksamme läsaren ser nog att uppe till höger på bilden finns det ännu några rosor och det är ju något som Fiskargränd är känd för.

Jag parkerade vid Kruttornet, för jag skulle till Ödins och byta ett par tofflor och när jag gjort det gick jag en promenad bort mot Botaniska trädgården och jag var minsann inte ensam att ströva omkring där idag.

Sen åkte jag hem till Krister och Thomas, för Krister har julledigt och Thomas jobbade hemifrån. Jag har inte träffat dem sedan vi var och åt julbord på Toftagården, för de har firat julen i Skåne i år.

Lunch fick jag också och det smakade jättegott och sedan drack vi en kopp kaffe med godis till innan jag gav mig iväg för att uträtta det sista ärendet.

När jag körde hem svor jag lite över solen, för den var som en stor bländande strålkastare rakt i ögonen på mig. Jag är ju så kort i rocken så när solen går lågt hjälper inte solskyddet. Jag måste se till att jag har en solskärm liggande i bilen, men nu hade jag ju inte det, så det var bara att styra med en hand och skugga med den andra, men hem kom jag lyckligt och väl och vägarna var torra och fina.

I morgon är det jobb på Kupan i Hemse och sen är det här året slut och ett nytt väntar. Jag vill passa på att önska alla ett riktigt Gott Slut och Gott Nytt År!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul, Visby. Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till En trevlig dag i Visby

 1. Hillevi skriver:

  Underbar bild på Fiskargränd!
  Go’mat på det och hem kom du! Solen är inte att leka med nu… bländande, minst sagt!

 2. Elisabeth skriver:

  Vilken fin dag du haft! Ha dé fortsatt bra!

 3. Znogge skriver:

  Vilken bra och trevlig dag på alla vis!

  Kram och trevlig kväll nu.

 4. Wow, vilken vacker julgran Thomas och Krister har! 😯
  Du undrade på min blogg vad ”hålen” var för något. 5 dagar efter operationen den 13 maj så sprack mitt op.sår upp och ur rann det en massa (det var som om jag kissade på mig) sårvätska. 😥
  Det hela slutade med att jag hade 4 stora hål (större än 5-kronor) när jag fick åka hem efter 10-11 dagar. Det här fick Rolle lägga om, men man prövade med allt – bl.a. hade jag en period stomipåsar över dom största hålen. Till slut hade två av dom läkt ihop helt och nu har jag bara ett pyttelitet och ett som är som en oval tioöring kvar. Men det är en jäkla massa sårvätska fortfarande. 👿
  Alltså får Rolle stoppa in uppsugande material samt skölja mig två gånger varje dag. Tidigare åkte jag till VC varje dag – bl.a. till Visby på lördagar och söndagar innan jag fick hemsjukvård i helgerna. Men nu är det VC en enda gång i veckan som gäller. 🙂
  Men det här är ju inte så kul och ingen vet när jag kommer läka ihop helt – och framförallt när jag slutar vätska. Det är alltså ett stort hålrum under dom här hålen….. 🙄
  KRAM och GOTT SLUT PÅ DET GAMLA ÅRET
  Susie

 5. Vilken idyll Visby är! Även här blommar en och annan ros, faktiskt!
  Vilken god lunch du fick – jag gillar buffémat där man kan plocka vad man vill!
  Jag har samma problem som du med solen i bilen så här års, det är verkligen svårt att köra när man har den rakt i ögonen.
  Önskar dig också ett Gott Slut och ett Gott Nytt År!
  Nyårskram, Monica

 6. Anne-Lie skriver:

  Köp ett par solglasögon som du har liggande i bilen. Gott Nytt År !

 7. Laila Östergren skriver:

  Det har verkligen varit en fin dag idag. Vi tog promenaden på eftermiddagen och träffade då på vår granne Elisabet som bjöd in oss på eftermiddagskaffe och det blev en trevlig stund. Önskar dig också ett Gott Slut och ett Gott Nytt År.

 8. Margaretha skriver:

  Fina härliga bilder! Och vilken läcker gran de har.
  Ja, den här tiden på året kan vara hur som helst, men kommer solen, ja, då står den lågt. Och ingenstans kan man vägen om man sitter och kör. Tur att det gick bra.
  Gott Nytt År önskar Margaretha

 9. Lambergsfrua skriver:

  Fiskargränd är vacker även vintertid ser jag. Jag njöt i fulla drag, när vi var där en sommar och jag fotograferade hur mycket som helst.
  Så trivsamt det ser ut hemma hos Krister och Thomas. Jag gillar verkligen den lite ovanliga placeringen av sofforna, när fönstret så man kan njuta av utsikten.
  Din hemresa lät jobbig med himlastrålkastaren mitt i ögonen. Skönt at allt gick bra ändå.
  Önskar dig också ett gott slut och ett Gott Nytt År!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 10. Kicki skriver:

  Jösses vilken julgran Thomas och Krister hade. Kan man verkligen få plats med så mycket prylar i en gran. Amerikainspirerad måtte den vara, för där är väl granarna i den stilen. Men pampigt var det.
  Kram/Kicki

 11. wiolettan skriver:

  Jodå, jag ser allt rosorna där de blommar så fint. Jag tycker också att det är en mycket fin julgran, så vacker där den står.
  Det är otroligt jobbigt att köra bil då solen står lågt, kan ju vara farligt också. Bra att det inte var halt också.
  Vill önska dig ett riktigt Gott Nytt År.
  Kram!

 12. Leva-Kerstin skriver:

  Vackert vinterväder Oooo, vad jag blir avundsjuk. Här i Skåne så regnar och blåser det dag ut och dag in. Och ändå finns det några vackra rosor kvar. Fantastiskt.
  Ett gott slut och ett gott nytt år till dig från mig.

 13. Bosse Lidén skriver:

  Jag längtar till Fiskargränd och Gotland. Fina bilder. Du verkar ha det bra. Det var länge sedan jag såg Gudfadern. Solen i kombination med snö kan vara mycket jobbigt när man är chaufför.
  Jag önskar dig Gott Nytt År. Kram Bosse

 14. Kraka skriver:

  Visby är en vacker stad. Får se om jag kan komma mig dit under våren, jag har ju så förfärligt svårt att få ihop det där med att disponera tiden effektivt…

  Den julgranen var verkligen något extra!

  Önskar dig en fin Nyårsafton och ett riktigt Gott Nytt År!

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *