En trevlig eftermiddag med SPF

Det blev en riktigt eftermiddag vi fick tillsammans med en stor skara andra pensionärer, när Klinteortens SPF-förening firade sitt 30-årsjubileum i Hejde bygdegård. Styrelsen hade ordnat med god mat och dryck och trevlig underhållning och de hade också plockat fram fotografier och tidningsurklipp från åren som gått sedan föreningen bildades.

Vi fick sill, lax, ägghalvor och potatis och sedan potatisgratäng, mimosasallad, grönsallad och tre olika sorters kallt kött. Vatten och lättöl fanns det på borden, men man kunde köpa sig både en snaps och en starköl till sillen och ett glas vin till varmrätten. Senare blev det kaffe och tårta.

Lottförsäljning med fina vinster var det också och vi köpte många lotter, men den här gången hade vi inte turen med oss. Vinsterna var sponsrade av olika företag och man kunde vinna både båtresa för två personer inklusive bil och biljetter till nyårsrevyns generalrepetition och mycket, mycket annat.

Jag lägger inte ut så många bilder här i bloggen, men föreningens hemsida ska uppdateras med desto flera. Det här järngänget vill jag i alla fall visa. De här fyra damerna har varit med från allra första början och de hade en hel del att berätta.

Underhållning var det också och den här gången var det Astu Stompers som dansade linedance och efter några nummer fick de som kände för det prova på att dansa. Ett uppskattat inslag både av de som ställde upp och dansade och för de som satt och tittade på.

Uppdatering 13/11: Vill du ser flera bilder från 30-årsjubléet kan du klicka HÄR.

Nu är det lördagskväll och TV-kvällen tar vid. Först ser vi Så mycket bättre och så Downton Abbey, som ju nästan är kvällens höjdpunkt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

11 svar på En trevlig eftermiddag med SPF

 1. Trevligt; där ser du vilken fin insats du kan göra med din datorkunskaper.
  Tänk så trevligt vi som panchos kan få det på våran ålderstrappa. Och det är just vi själva, vi i åldrarna runt pensionsåldern och ÄLDRE, som kan fånga upp det nya, dela med oss av det till varandra och försöka påbörja ett myllrande samtal med omvärlden om äldre livet och och utvecklingen.
  Själv tror jag inte ett dugg på att vägre se, vägra höra och vägra saga något.

  Var med på pensionärsträffar och berätta så här blir det fr o m nu, för oss äldre.

 2. Skatan skriver:

  Paus i Så mycket bättre så … en snabb kommentar till Ingrid: Jag hade också trevligt på min SPF-introduktion så det bådar gott. De gör verkligen mycket för pensionärerna med utflykter, kurser, föredrag osv … så det skall bli kul med fortsättningen . Nu skall jag bara locka med Mannen också. Så vi kan åka tillsammans på teaterresor o s v.

  Kram!

 3. Ama de casa skriver:

  Såg verkligen trevligt ut, och fantastiskt bra arrangerat! 🙂

 4. Lisbeth Öhlin-Petersson skriver:

  va kul jag tycker mig se min storebror. Vi var själva och åt gås ihop med Skånegillet i går kväll. Inte så dumt det heller

 5. Doris skriver:

  Så kul att eran förensing är så aktiv !
  Ilar vidare för att läsa igenom allt jag missat sedan sist ;-).

Kommentarer inaktiverade.