En trevlig kväll….

…hade vi igår då vi var bjudna på kaffe hos en av våra grannfamiljer. Det blev en riktigt gemytlig stund med glögg, kaffe och goda julkakor, mycket julgodis och som avslutning pannacotta. Tänk så behändigt att bara ta inneskorna i handen och gå tvärs över vägen!


Jag kan inte fatta att azalean i julgruppen jag fick av Bosse o Carina på julafton blommar så vackert. Den är helt otroligt fin och alla knoppar är ännu gröna och friska. Azalea som brukar vara så knepig!

Det blåste hemskt när vi gick hem igår kväll, men idag är det jättefint väder med en aning sol till och med. Vi har varit ute och promenerat en stund på förmiddagen och ska nog ta en vända till nu efter lunch. Man måste ju passa på.

Ha en fin fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bortbjuden, Jul. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till En trevlig kväll….

 1. Lambergsfrua skriver:

  Visst är det praktiskt att ha så nära till dem man ska hälsa på. Det låter som att ni har fått trevliga grannar i ert nya boende. Sådan är värdefullt.
  Azalean är ju helt fantastiskt fin! Det är bara att gratulera! Jag tycker att det är en svår blomma att lyckas med. De få gånger jag har haft en azalea, har knopparna snabbt torkat och ramlat av – trots att jag tycker, att jag har skött den enligt alla konstens regler.
  Önskar dig och din Åke ett riktigt Gott Nytt År!
  Kram,
  Lambergfrua

  • Ingrid skriver:

   Det är trevligt att kunna småprata med folk när man möter dem, de är verkligen värdefullt 🙂
   Hoppas att den här azalean fortsätter att vara så här fin. Jag trodde inte att den skulle trivas i en julgrupp, men än så länge frodas den verkligen 🙂
   Gott Nytt År till er också!

 2. Gunnel skriver:

  Så härligt med gångavstånd till vännerna. Kram

 3. Ailas skriver:

  Grattis till den fina azalean! Har själv märkt att det är väldigt olika med dem, ibland har man tur och de blommar och blommar… andra gånger tynar de bara bort, avsett vad man gör.
  Tack för detta år i bloggosfären. Ett riktigt Gott 2012 önskar jag dig!
  Varm kram!

 4. Anne-Lie skriver:

  Underbar färg på azalean. Jag har ingen i år för precis som du säger så är den lite ”knepig”.
  Gott Nytt År!
  Kram!

 5. Ama de casa skriver:

  Det är praktiskt att bli bortbjuden till grannar 🙂

  Jag har dödat många Azaleor i mina dar… Duktigt av dig att klara den 🙂

 6. Elisabeth skriver:

  Sån vacker azalea du har! Jag har för varmt i lägenheten för att de ska trivas här.
  Ha ett bra slut och ett riktigt gott nytt år!

 7. Hejsan Ingrid !
  Tusen tack för hälsningen !
  Önskar Dig och Din Åke ett gott slut på det gamla 2011
  och önskan om ett förträffligt 2012 som vi inte vet något om än.

  Det är Babbi som fixat mig med både luva o.hatt,finurligt. Mi i hatten, kan tolkas på två sätt.

  kram Majsan

 8. glömde ju kommentera Azalean, mina har hållit sig sedan förra Julen,för de ät av tyg, men inte på långa när så vacker som en i äkta vara.

  Dennis köpte jag ju en åt (han betalade) den var lika fin ännu då på Annandagen

 9. Lisbeth skriver:

  Under över alla under min lever också trots mina icke gröna fingrar.
  Är avundsjuk på er som kan gå ut och promenera. Här är det tjock blåis och ingen sand eller broddar hjälper. Men det blir väl endera dagen Hoppas på snö som täcker rejält. Är så mysigt när det knarrar under sulorna
  Ett riktigt Gott Nytt år på dig
  Kram

 10. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!
  Så här (tidigt) på årets sista dag vill jag önska dig och Åke ett riktigt Gott nytt År 2012. Önskar av hela mitt hjärta att hälsan blir bättre detta nya år. Att ryggen uppför sig som den ska 😉 Ert nya boende verkar redan vara en fullträff med många och goa grannar på lagom avstånd och sådant är viktigt och nu har ni ju liksom ”bott in bostaden” ett tag så det kan bara bli bättre 2012 🙂

  Azalea ja, dom har även jag lyckats ta död på ofta och nu har jag givit upp. En moster till mig klarade dom i evigheter och påstod att dom skulle dricka fr. ett fat tills dom var nöjda. Lite som orkidén, men som sagt, det beror nog även på hur varmt det är inomhus. Hur som helst så är den otroligt vacker och färgen är ljuvlig.
  Sådana fin gåvor blir man glad av 🙂

  Har läst hela din trevliga årskrönika och det är roligt att känna igen sig som jag faktiskt gjorde men det smärtar ännu när jag ser svanarna….:-( Otroligt så fort ett år går för dina foton tycks mig vara tagna nyss…
  Hoppas det blir lugnt och inte ett evigt smällande som här, till kvällen men jag befarar att det blir värre än vanligt p.g.a. den gröna vintern. Stormen har äntligen bedarrat men i går var det vedervärdigt med orkanbyar…tar det aldrig slut? Snö behövs och lite kyla så att alla små kryp försvinner…..en nätvän har just fått ett fästingbett läser jag. Trodde dom höll sig borta över vintern.
  Ha det nu så gott vännen!
  Varma kramar, Agneta

 11. skogsnuvan skriver:

  Gott nytt år på er. Vilken härligt fin blomma. Dom brukar ju vara jättesvåra att få att överleva.
  Jag ligger mest på soffan med mitt ryggskott och väntar på att mitt skånefrämmande ska komma. Dom har nått Sundsvall nu så det är bara 10 mil kvar.
  Sådan tur att vi ska till brorsan på middag ikväll alla 15 eller så. Annars är det alltid här vi brukar vara och jag har nog inte klarat av det med min rygg

 12. Sylvia skriver:

  Vilken fin årskrönika och så kul för mycket av det du skriver känner jag igen. Svanarnas underliga boplats och flytten från Stenstugu och er nya trevliga bostad. Det är alltid lika roligt att titta in på din blogg och du har alltid något nytt och intressant att skriva om. Tack för alla dina goa inlägg hos mig under året och hoppas det ska bli lika fin samvaro år 2012.

  GOTT NYTT ÅR !
  Varm Kram Sylvia

 13. Suss skriver:

  Det var en vacker blomma, jag håller med dig om azaleor, de är inte alltid så lätta att bli vän med. Er är hur pampig som helst.
  Vill önska dig och din fina man ett Gott Nytt År!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *