En tur till stan

När jag vaknade idag såg jag att det verkade bli en fin tisdag, så jag bestämde mig för att åka till Visby och julhandla lite. Visserligen sa de i radion att det blåste och att färjan från Oskarhamn var försenad, men det måste ha varit enbart på havet, för här var det kav lugnt och solen bröt fram mellan molnen då och då. Man pratade också om att det skulle bli regn, så jag beväpnade mig med ett paraply för säkerhets skull.

Jag höll mig på Östercentrum och där hittade jag allt jag skulle ha (och lite till) och snabbt gick det. Vi ska inte köpa så mycket julklappar har vi bestämt och vi har satt en beloppsgräns, som det i och för sig kan vara svårt att hålla sig till, men jag tycker att jag lyckades rätt bra. Alla pratar om att det är så mycket folk som är ute och julhandlar och att det är så stressigt och så långa köer, men idag var det hur lugnt som helst. Nu återstår det bara att göra fina paket!

Det var faktiskt jätteskönt väder i Visby. Det varken blåste eller regnade och ett tag hade jag en fundering på att gå en promenad ner i stan, men i stället köpte jag en blomma och åkte och hälsade på min svägerska. Hon fyllde år förra söndagen och då kunde jag inte uppvakta henne, för det var då jag och barnen var och åt julbord.

När jag skulle ge mig iväg hem upptäckte jag att hade börjat regna och det hade regnat en hel del, för det var mycket vatten på vägen, så lite rätt hade de där väderprofeterna i alla fall. Jag gillar inte att köra i mörker och regn, men hem måste jag ju, så det vara bara att ta det försiktigt och hem kom jag utan några problem alls.


Trevlig tisdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Visby. Bokmärk permalänken.

20 svar på En tur till stan

 1. Astrid skriver:

  Samma för mig, jag fick lov att köra i mörker och när det är våt asfalt ser man ju inte mycket
  Sedan har många så höga halvljus, det är så himla irriterande
  Önskar snön kommer då blir det så mycket lättare att köra (riktig vinter med plogkanter)

 2. Gunnel skriver:

  Jag kom på att det är en del småsaker jag glömt skaffa hem, så det blir till att åka iväg i morgon. Förhoppningsvis blir det sista köpedagen innan jul. Det är ganska så smockfullt i affärerna här. Kram

 3. Skogsnuvan skriver:

  Jag har redan börjat gruva mig för att åka till Sundsvall och hämta Sonen på flygplatsen. Det är 12 mil och han är där 10 på kvällen så det kommer att bli en hemsk resa i mörkret och med mötande lastbilar och älgar som lurar i vägkanten.

 4. Hejsan Ingrid !

  Det var och blev en trevlig Tisdag för dig, även för mig. fast jag höll mig hemma.efter vurporna i Söndags är jag inte så smidig.

  Ha det gott och må det också.

  Kram Mi

 5. Gunnar skriver:

  Vet inte varför men nu funkar kommentarsfunktionen igen här när jag skriver via Ipad. Troligen nåt som varit fel hos mig.
  Vi är i ett grönt Karlstad men i Årjäng där vi är då o då är det snö.

 6. Znogge skriver:

  Just nu är det väldigt mörkt när man är ute i regnväder kvällstid. Har man glasögon så tycker jag också att man ser sämre när det är mörkt så det gäller att vara försiktig.

  Kram

 7. Musikanta skriver:

  Jag kör inte i mörker om jag inte är absolut tvungen. I synnerhet inte när asfalten är våt och drar till sig allt ljus. Jag tror också, som Znogge att man ser sämre när man har glasögon. Det blir ju en massa extra reflexer.
  Kram från Ingrid

 8. Karin skriver:

  Kollade på Bosses bild av stormfällda granar! Vilket jobb han har nu! 😕
  Minns ännu Gudrun med fasa, då skogarna i norra Skåne såg ut som ”plocke pinn”.
  Ha en fin onsdag! 🙂
  Kram Karin

  • Ingrid skriver:

   Visst ställer stormarna till med en hel elände, men Bosse för söker se det positiva i det och säger att nu behöver han inte fundera över vilka träd han ska ta ner till nästa vinterved.
   De är redan nere. 😉
   Kram

 9. Raija skriver:

  Vi gör likadant med julklappar till de vuxna och har satt en gräns. Men vi har en typ av julklappsbyte där vi spelar om klapparna med tärning. Det kan bli så att någon får fler och att någon blir utan, som jag blev förra året. Men det gör inget för det är kul.

 10. Lisbeth M skriver:

  Halloj!
  Tycker inte heller att det är mycke folk på stan,men det är så fint upplyst.
  Skall på en lunch med en god vän i morrn och efter det inöp avde sista julklapparna,vi har 7 barnbarn,jag säger som Kurt Eskedahl är alla friska då är man verkligen miljonär,visst är det sant.
  Nu har jag lunch klar till mina arbetskamrater som också har gått i pension,vi ses en gång i månaden,himla mysigt att ses.
  Ha en fin jul Ingrid,hoppas du ochså tar det lugnt,nu är det barnen som tar över,vi ska mest bort i jul,bara lite julkaffe som vi tagit upp med gamla vänner.
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har ju dåligt med barnbarn, som du kanske vet och de som jag har är inga barn längre, men jag är väldigt glad över dem.
   Så trevligt att ha återträff med gamla arbetskamrater. Jag har några som jag träffar då och då, men inte regelbundet.
   Jag önskar dig och din familj en riktigt God Jul!
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *