En tur till Visby igen

I dag har det varit en grå och disig novemberdag, men det har inte blåst i alla fall. Jag sov rätt länge, för jag satt och såg på tv sent igår kväll. Jag såg en av de där Maria Lang-deckarna som går nu och de är så häpnadsväckande dåliga, så jag känner att jag måste låna någon av böckerna och se hur de är egentligen. Jag har ju läst dem, men för många, många år sedan och har för mig att jag tyckte att de var bra.

Nu är vinterdäcken på

I går kväll fick jag ett sms från sonen som undrade om jag ville ha hjälp att få på vinterdäcken och det tackade jag givetvis inte nej till, så på förmiddagen körde jag upp till Stenstugu. Dubbarna börjar nog bli lite dåliga, men vinterdäcken är bättre än det där sommardäcket Bosse håller på att rulla bort i alla fall och jag behöver ju inte ge mig iväg ut och köra om det skulle bli riktigt halt och besvärligt. Jag får väl se vad de säger på bilbesiktningen? Går inte däcken igenom får jag väl investera i nya.

Halmbock i en rondell nere vid hamnen i Visby

Det passade bra att få däcken bytta, för i dag skulle jag åka till Visby och uppvakta en 90-årig SPF-medlem. Nu var det ju inte halt, men halkan kan ju komma överraskande kvickt. Jag åkte tidigt så att jag skulle kunna köra hem medan det ännu var lite kvar av dagsljuset.

Det var en pigg och glad 90-åring som tog emot släkt och vänner i Församlingshemmet i Visby och hon bjöd på härlig gravad och varmrökt lax och potatissallad, bröd, ost och kex och sedan kaffe och kladdkaka med vispgrädde. Det var totalt onödigt att jag åt lite innan jag åkte hemifrån. Det blev senare än jag tänkt, för det hölls några tal och då kan man ju inte bryta upp, men helt mörkt var det inte och jag kom hem lyckligt och väl.

Trevlig söndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF, Visby. Bokmärk permalänken.

12 svar på En tur till Visby igen

 1. Håller helt med dig angående Maria Lang-filmerna, som går på TV nu! Jag såg dom förra gången dom gick och tyckte att de var urusla! Vi har många av böckerna och jag läste om några då och visst, dom är bättre än filmerna, men inte så bra som jag mindes dom!
  Trevligt med en pigg 90-åring, man får hoppas att man blir det…
  Att dom vågar ställa ut en halmbock – det ska bli roligt att höra om den slipper brinna!
  Ha en skön lördagskväll!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det har funnits en halmbock inne i stan tidigare år, men den har blivit nedbränd. Så för att inte ställa till med något inne i Visbys gamla bebyggelse står nu den här i en rondell nere vid hamnen. Det är tråkigt om den brinner, men risken för annan bebyggelse är inte så stor.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Jag minns att jag tyckte böckerna var väldigt bra och att jag gillade karaktärerna. Filmerna har jag inte sett och kanske lika bra det.

  Skönt att få vinterdäcken på för man vet aldrig när halkan slår till.

  Kram och trevlig helg!

 3. Karin skriver:

  Tänder som behöver lagas, axel som värker men du är vid gott humör ändå! Det är så härligt att läsa din blogg, men den där mjölkrapen förstod jag inte! 😉
  Här väntar julstädning och fönsterputs i veckan som kommer. Jag håller tummar och tår för att det blir uppehållsväder.
  Ha en riktig fin söndag!
  Kramar Karin

 4. Gunnel skriver:

  Jag satt också en stund och tittade på den svenska deckaren, men sen slog jag över till en annan kanal. De är urusla! På måndag ska jag få mina vinterdäck på plats och det ska bli skönt. Vi har redan haft ishalka här flera morgnar och det är inget kul. Kram

 5. Jag brukar också kolla Maria Lang – hahaa… har inte märkt att det är dåliga 🙂
  Och så gör jag ofta som du… lägger mig precis då jag vill, sover länge om jag vill.
  Jag är nu äntligen som en pensionär, sådär att jag bestämmer själv över dygnsrytmen, men annars jobbar jag ju rätt mycket – på dagar och klockslag som passar mig.

 6. Elisabeth skriver:

  Så bra att du fick hjälp med att byta däcken. Praktiskt innan turen och uppvaktningen i Visby!

Kommentarer inaktiverade.