En tur till Visby

Straxt efter nio gav vi oss iväg till Visby idag, för Åke skulle till tandläkaren. Vi kom fram i god tid och när jag lämnat av Åke parkerade jag bilen och tog en promenad i stan. När vi åkte hemifrån var det varmt och skönt, men i Visby var det riktigt kylslaget. Jag hade inga strumpor på mig, men som tur var hade jag inte sandaler i alla fall utan ett par täta skor. Mitt mål med promenaden var Botaniska trädgården och magnolieträdet där.På vägen till ”Botan” fick jag se den här vackra magnolian med stora rosa knoppar alldeles i början av S:t Hansgatan.

Klappat träd vid Konstmuséet
Vid Konstmuséet hade man klappat träden så de stod som svarta skulpturer mot husfasaden


Magnolian i Botaniska trädgården mår helt klart inte bra. Det fanns bara några knoppar på en del av trädet annars såg det helt dött ut. Det brukar annars vara alldeles fullt av vita vackra blommor.


Penséerna i rundeln är på plats och i Rosenträdgården pågick beskärning


Vid S:t Drottens kyrkoruin höll man på med plantering och vattning

Nu skyndade jag mig tillbaka till tandläkaren. Jag gick fort, men ändå kändes det kallt, man märkte helt klart att det kylde från havet och när jag kom in i väntrummet och satte mig ner hade jag nästan ”nygel” i fingrarna. Jag kom precis lagom, för jag hade inte mer än satt mig ner, så var Åke klar. Allt hade gått bra och det mest smärtsamma återstod – betalningen!

Vi tog en vända till Lind´s växthus innan vi satte kurs mot Klintehamn igen, men vi åkte inte snabbaste vägen utan körde in över landet. Bonden vill se hur det går med vårbruket och Toftavägen hade vi ju sett när vi åkte in till stan. Det märktes stor skillnad i grönskan så fort vi lämnade kusten och i Eskelhem och Sanda var det riktigt grönt och fint.

När vi kom hem upptäckte vi att arrendatorn varit här och harvat och nu håller han på att så ärtor på åkern här utanför.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Utflykter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till En tur till Visby

 1. skogsnuvan skriver:

  Här blåser det isvindar idag. Var tvungen att lägga mig i badkaret när jag kom in efter krattningen för att återfå värmen. Jag ska nog gå och titta på botaniska trädgården när jag kommer till Visby.

 2. Iréne skriver:

  Magnoliorna är ju så underbara, Vi var i parken i Alnarp i Skåne i måndags, och magnoliorna var lite mera utslagna där, inte helt, men i flera olika färger, man bara njuter

 3. Gun skriver:

  Vilken härlig nostalgitripp för mej:) Vi var på skolresa till Visby, 1967, och jag blev helförtjust i staden. Tyvärr har det inte blivit av att komma dit på nytt:(

 4. ingmarie skriver:

  Idag lite kyligare i luften fast det är sol men lite regn kom det i alla fall
  Usch idag blir jag ett år äldre, fast det känns ju inte

  ha det bra

 5. Znogge skriver:

  Ser ut som om våren kommit lite längre hos oss. Men din ö ser ut att vara en trevlig bekantskap som man borde spana in…

  Kram

 6. Skatan skriver:

  Vi har ett magnoliaträd här i trädgården men det är bara knoppar än så länge … Det är verkligen underbart när de är översållade med sina blommor om ett tag. Havet svalkar ner och det märks tydligast när vi åker till Femöre och sommarstugan. Man får inte glömma bort det … det är så lätt att som barnen i visan Blåsippan ute i backarna stå … att snabbt vilja kasta av sig alla vinterkläder. Själv var jag lite frusen när jag gick hem från stan idag för vindarna var som du säger lite kylslagna.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag älskar magnolia, men har inget träd själv. Jag får nöja mig med att titta på andras. När jag jobbade åkte jag buss och då passerade vi en trädgård med en fin magnolia och det var en ren fröjd varje vår att få följa utvecklingen dag för dag…

 7. Anne-Lie skriver:

  Magnolian är så fin. Jag fick en magnolia av min dotter för två-tre år sedan, en vit, den har aldrig blommat, hoppas den tänker göra det i år.
  Kram!

 8. anki skriver:

  Oj vilken dag ni fick, ja det är kyligt i luften här med, men björkarna har slagit ut helt i alla fall. 🙂

  inte kul att betala tandläkaren, brukar kosta lite kulor att gå dit..

  ha en fin kväll

  • Ingrid skriver:

   Det ser faktiskt ut som om det kommer att bli lite kyligar och ostadigt lagom till helgen och det är ju lite trist, men vad gör man….

   Tandläkarna tar snuskigt mycket betalt 🙁

 9. Hejsan Ingrid !
  Idag har jag inte hunnit sitta och läsa bloggar, 2 i morse,nu blir det mina favoriter,var ju till hälsoenheten hos Mia, sjukgymnasten, hon fick mig att cykla det var ju inget svårt, lite anfådd blev jag. Men låg på genomsittet för min ålder och vikt.

  Innan var jag och handlade på Clas Ohlson, sugup dukar,som en ”stoor blöja,” lägger den i frysen och ställer in hett vatten inte en droppe på golvet, helt suverän. För oss som inte har självavfrostande frys.59:- för två stycken.
  Tina upp.står det på påsen håller 5L.
  Sen köpte jag hand-tränare.och 12 tandborstar, made in china.Såg de hade vattenkokare för bara en halv liter.79:- det kan ju inte vara något.

  Jag skulle ju handlat på torget, men glömde totalt bort det.Får bli en annan dag.
  I morgon stavgången.

  I stan har de nyligen planterat Magnoliaträd, smala taninga, men de blommade igår, tror jag tog ett foto.Jo det gjorde jag sätter in det på bloggen nu.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Så bra att du hade värden för din ålder. Det är lite trist att höra det uttrycket, men det får vi ju finna oss i, vi som blivit lite äldre 😉

   De där dukarna ska jag titta efter nästa gång jag kommer till Clas Ohlsson, vi har en sån butik i Visby, för jag har inte heller någon självavfrostande frys och det brukar vara ett fasligt slabbande när den ska frostas av.

   Jag måste kolla din magnoliabild!
   Kram

 10. Inger Maryissa skriver:

  Ljuvliga foton !
  helt otroligt att Magnoliaträd och andra träd slår ut redan.
  tycker det går så fort…
  känns som det blev en mycket kort vår och försommar direkt
  men ljuvligt är det…fast skulle vilja stanna tiden lite..
  kramar

 11. Karin skriver:

  Klappa träd, det utrycket har jag aldrig hört förr. Våra pilar beskärs ju i stort sett årligen, men jag har inte hört någon säga att de har klappat pilarna. Kanske gotländskt?
  Du har tydligen haft en varm och och skön påsk, som tom solat i bikini. Jag fällde ner markisen över terassen och höll mig i skuggan!!!
  Kram Karin

  • Ingrid skriver:

   Jag vet faktiskt inte om ”klappa träd” är ett gotländskt, så jag googlade lite och hittade bara gotländska sidor, så det kanske är ett uttryck härifrån.
   Påsken har varit ”kanon” 🙂

 12. Agneta skriver:

  Hej Ingrid!
  Vilka underbart vackra foton. Det där klappade (?) trädet är vackert som ett konstverk mot fasadens bakgrund. Urnsyggt! Likaså gillar jag ruinen som ser ut att ha en staty i grönt vid höger sida. Så trevligt att man sköter om planteringarna så att det ser lite fint ut även vid en ruin. Magnolia är en vacker blomma liksom själva trädet.
  Hoppas att tandläkaren ochså lämnadene ”vacker” faktura 😉
  Förstår att Åke tycker om att se efter arrendatorn. Gamla takter sitter i och det gäller oss alla. Men det tog i alla fall en hel dag att få plöjt åkern. En lång dag för killen ska ju hem också. Måste kännas gott för Åke att höra ljudet, om inte annat, och se att något händer, som han är van vid. Viktigt för välbefinnandet.
  Hoppas att du inte dragit på dig någon förkylning eller värk av kylan. Men att gå utan strumpor….lite tidigt låter det som. Solen är sådär i dag och vinden lite kall men nu är det då grönt så det förslår även här. Fiskmåsarnas oljud är hemskt nu för dom har parkerat sig på sitt vanliga ställe uppe på hustaket där dom lägger sina ägg…suck. Det blir fullt krig med skator, kråkor och så skränande måsar. Dom ska vara ute i havsbandet och inte här inne i stan, så det så 😉
  Nattiskram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Det gläder mig att du gillar mina foton från Visby! Ni har väl mycket mera vår än vi, men det börjar bli vackert här också.

   Fakturan var ”vackrare” än vi trott för Åke var inne i en pågående behandlingsperiod och fick en bra slant i statligt tandvårdsstöd.

   Visst är det viktigt för ”bonden” att hänga med i jordbruket. Likadant vill han alltid ut på hamnen när vi är i Klintehamn, så att han får kolla sjöfarten. Såna intressen måste tas tillvara!

   Tack för ditt gästbokssvar. Då förstår jag lite bättre hur utlämnad du måste känna dig! Jag läste det och skulle svara, men dabbade mig, så du har nog fått ett svar utan svar 😉

   Varma kramar, Ingrid

 13. Doris skriver:

  Här blåser det också kalla vindar ( som vanligt 🙁 ) men jag grillade ändå i förrgårkväll och hängde ut tvätt för första gången i år i dag.
  Sköt om dig !
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *