En vacker novemberdag

Jag var på en syföreningsauktion igår kväll och när vi åkte hem var det ett riktigt busväder med hård blåst och ösregn och i morse såg det inte alls lovande ut, men vädret har blivit riktigt fint.

10° och en aning sol, låter inte det bra? När jag fixat färdigt här inne på förmiddagen gick jag ut och räfsade bort löv från ”plätten”. Det var ganska kvickt gjort och jag ville vara ute ett tag till, så när jag var färdig tog jag mig en promenad.

De här söta små blåklockorna fick jag se på dikesrenen och nu är det minsann inte många blommor ute i naturen, så visst måste jag ta ett kort av dem.

I Klinteviken var det fullt av olika sorters änder, sothöns och svanar, men de rackarna sticker ju iväg så fort jag kommer smygande med min kamera. Svanarna som letade mat i det grunda vattnet längs Varfsholmsbron lyckdes jag i alla fall få några kort på.

Ännu ett hösttecken – Karlsöbåten ligger på land för vinterförvaring. I år blev det ingen färd till Stora Karlsö för min del och det är några år sedan jag var där senast, så nästa sommar ska det absolut bli av.

Ännu finns det några segelbåtar längs småbåtskajen och i bakgrunden syns Warfsholms Pensionat, där vi ätit så många goda söndagsmiddagar, varit på 50-årskalas och andra fester, firat Valborgsmässoafton och ätit julbord. Nu är det slut på de fröjderna!

På hemvägen hittade jag en maskros och nog blir man lite glad av att se den stå där och lysa som en liten sol i gröngräset.

Nu hoppas jag att det här milda goda vädret fortsätter länge, länge och att det blir en skön helg för alla som ska åka Enduro på Tofta skjutfält och för alla som ska gå på kyrkogårdarna och tända ljus på sin anhörigas gravar.

Dagens ordspråk:

Det är bättre att vara borta och längta hem än att sitta hemma och längta bort.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på En vacker novemberdag

 1. Corina skriver:

  Här formligen vräker regnet ner denna dagen ! Fast det är ett ganska vanligt fenomen till allhelgona kan jag tycka. Får mysa till det inomhus istället. Kram !

 2. Ann-charlott skriver:

  Hej min vän. Ja dessa löv, dom ligger över allt och när jag var på kyrkogråden så låg det drivor i graven också. Ja här har vi inga blommor som växer, dom dog nog när vår första frost kom. Vi har haft skit väder här också men mycket blåst. Man får tända lite ljus inne så man får lite värme omkring sig. Ha en underbar helg min vän. Kram Ac

  • Ingrid skriver:

   Ännu är det mycket löv kvar på träden. Vi har ju inte haft så många kalla nätter ännu, men snart är det väl nere allihop.
   Hoppas att din helg också blir fin. 😀

 3. Znogge skriver:

  Här skulle krattan verkligen behöva komma fram. Men det får anstå en helg. Hinner inte nu…

  Önskar dig en trevlig kväll!

  kram

 4. Laila Östergren skriver:

  Visst blir man glad när man får se en blomma som blommar bland höstlöven. I dag har vi varit i stan på kyrkogården och ”pyntat” gravarna där och tänt ljus. De hade ”öppet hus” på kyrkogården så det blev förmiddagskaffe där och faktiskt skönt att sitta där på en bänk och fika. De gjorde reklam för en bok om Visbys kyrkogårdar och vi satt och bläddrade i den. Många fina bilder var det.
  När vi kom hem var det så fint väder så jag tog en promenad innan eftermiddagskaffet.
  Ha en skön helg.

  • Ingrid skriver:

   Det låter som en trevlig dag. Jag har varit på gravarna med dekorationer och lyktor och i morgon åker vi dit igen och tänder ljusen. Sen är det minnesgudstjänst i Sproge kyrka på kvällen.

 5. Du tar alltid så fina, vardagliga bilder och himlen tycks alltid vara klarblå där du bor 🙂
  Ha en skön helg!

 6. Beppan skriver:

  Härligt med blommor i november! Vilken växtkraft!
  Det där ordspråket ställer jag helt klart upp på!
  Det är ljuvligt att komma hem när man varit borta ett tag!

 7. Anne-Lie skriver:

  Dina bilder ser så rofyllda ut. Och fint väder ser det ut att vara på Gotland. Här är det råkallt och disigt.
  Trevlig Helg!

 8. Skogsnuvan skriver:

  Blåklockor och maskrosor. Så fantastiskt och fint. Du bor verkligen på ett av Sveriges vackraste ställen man kan inte tycka annat. Idag drar jag iväg på en kortare bussresa till Hassela och en gammal hälsingegård där man har julmarknad. Roligt att komma iväg och dagens ord stämmer verkligen fast den här tiden längtar jag nog bort mer än hem.

 9. Louise skriver:

  Härliga bilder, Ingrid …
  Håller med dig om att det är svårt att få fatt i fåglarna med kameran. Även svanar får man passa på, för deras huvuden och halsar försvinner gärna ner i vattnet, just när man ska knäppa en bild …
  Önskar dig en fortsatt fin helg

 10. Var har jag varit när jag glömt gå in till Dig.

  Det blir mindre timmar vid datorn nu sedan Prinsen
  kom in i mitt liv.Han behöver ju få lite vård m.m.

  Vilka förtjusande foton Du visar, fast det gör Du ju alltid.

  Blåklockor i November är inte fy skam.

  Kram Majsan

Kommentarer inaktiverade.