En vända till Visby

Idag gick jag upp lite tidigare än vanligt, för jag skulle ta bussen till Visby. Jag hade fått en kallelse till lasarettet för röntgen av ryggen. Solen sken och det var riktigt skönt väder när jag gav mig iväg.

Jag klev av vid busstationen och gick över Klinten ner till lasarettet. De här blommorna, som jag inte vet vad de heter, växer längs ett avsnitt av vägen. Tydligen sprider de sig väldigt, för på en bit av Nygatan finns de på båda sidorna längs husväggarna. De är inte planterade i rabatter, utan växer vilt i springorna mot stenmurarna. Väldigt dekorativa är de i alla fall.

Jag fick vänta ganska länge innan det blev min tur. Något hade tydligen trasslat till sig, för killen som gjorde undersökningen beklagade förseningen så mycket. Genom ett missförstånd hade rätt personal infunnit sig, men på fel plats ❓


När det nu var så fint väder tog jag givetvis en promenad ner i Botaniska trädgården när jag var klar och fick till min glädje se att det vackra näsduksträdet blommar nu. Jag tror att det är första gången jag ser det så rikligt blommande. Det är med det trädet som med våradonisen på Hoburgen, antingen är man en vecka för tidigt eller en vecka för sent ute. (Alla småbilderna är klickbara!)

Man höll på med arbeten i trädgården och den stora rundeln låg nu tom på växter. Rosorna växte gröna och fina, men ännu var det inte många buskar som blommade. Undrar hur man klarar det där med bevattning av alla växterna i parken?

Sen gick jag in en vända på Skoboden vid Kruttornet och köpte mig ett par nya sandaler, för mina gamla börjar bli så fula och så fortsatte jag ner genom Almedalen.

Almedalen är nyrenoverad och vacker

När jag kom fram fick jag se en massa folk i gotlandsdräkt och upptäckte då att man höll på med en tv-inspelning inför midsommar och då stannade jag givetvis till och tittade på. Deltagarna band en midsommarstång och vackra blomsterkransar och sedan reste man stången. Fotografer och män med stora ulliga mickar dirigerade det hela.

De här änderna lät sig inte störas av allt ståhej, utan vilade lugnt i gräset

Sen knogade jag mig uppför alla backarna till Östercentrum för att få mig en kopp kaffe på Siesta innan jag åkte hem. Jag hade i och för sig ätit lunch på lasarettet, men den var inte god, så det satt bra med en smarrig bananpetitchoux som efterrätt.

I morgon väntar en ny vända till Visby och lasarettet. Nu är det osteoporosmottagningen jag ska till. SMHI snackar om regn i natt och kanske i morgon också. Om det ändå vore så väl, men ännu skiner solen från en klarblå himmel. 🙄

Trevlig tisdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Trädgård, Visby. Bokmärk permalänken.

20 svar på En vända till Visby

 1. Gunnar skriver:

  Näsduksträdet är verkligen speciellt. Vi har sett det Göteborgs botan en gång
  Här kommer och går åskan men inga större regnmängder. Börjar bli lite torrt här också nu trots allt regn som kom i maj.

 2. Znogge skriver:

  Lite retfullt att behöva vänta men nu är det i alla fall avklarat. Hoppas det går smidigt i morgon..

  Kram och trevlig kväll!

  • Ingrid skriver:

   Det gjorde inte så mycket, för jag hade ju ingen tid att passa, men det var några som var inbokade på läkartider efter röntgen och de blev riktigt nervösa.
   Kram

 3. Jag tror att den rödblommande växten du undrar över, är pipört. Jag har både röd och vi pipört i min trädgård; hoppas att de inte sprider sig så mycket!
  Jobbigt med väntetider på lasarett, men inte mycket man kan göra åt det. Du fick ju en ganska trevlig utflykt i alla fall! Hoppas att det går bättre i morgon!
  Kram, Monica

 4. Hillevi skriver:

  Så fint och speciellt näsduksträdet är! Har aldrig sett ett sådant, undrar om Botan i Uppsala har ett sådant – värt att undersökas.
  Vilket flängande till Visby! 😉 Hoppas att rtg och benprov ger tillfredsställande prognos.
  Vilken blomprakt! Ja, hur löser de bevattningsproblemen, kan man undra. Dispens, kanske, eller tankbilar från fastlandet? Här kom det 40mm regn för ett par veckor sedan men det märks sannerligen inte längre. Idag mulet och blåst och några förargliga regnstänk som inte bidrar ett dugg.

 5. Gunnel skriver:

  Lite utflykter är alltid kul, men lasarettsbesök är kanske inte det roligaste. Jag har aldrig sett ett näsduksträd i verkligheten. Det måste vara något unikt. Kom du också med på TV-inspelningen? Kram

 6. Kraka skriver:

  Jag gillar också de där bananbakelserna. Men det är ett bra tag sedan jag åt just en sådan.
  I Enköping finns det visst också ett näsduksträd, men precis som du säger så är det sällan man är där i rätt tid.

  Ha det gott!

  Kram

 7. Lambergsfrua skriver:

  Så vackert det blommar nu och dina bilder är så fina! Näsduksträdet fascinerar mig i alla fall dess blommor.
  Visst är det trist att behöva vänta länge, när man har en bokad tid. Skönt ändå att det ordnade upp sig och du blev undersökt som planerat.
  Vad trevligt att få se midsommarfirande med alla dessa vackra dräkter lite i förväg! Då behöver du ju egentligen ite fira midsommar sedan 😉
  Den där bakelsen ser läcker ut. Gotta att få avsluta en inte alltför god lunch på det sättet.
  Varm kram! 🙂

  • Ingrid skriver:

   Visst är gotlandsdräkten fin! Mamma sydde en sådan till en bekant som skulle ha den som bröllopsdräkt. Det var ett väldigt arbete och hon ångrade många gånger att hon åtog sig uppdraget.
   Kram

 8. Bosse Lidén skriver:

  Fina foton från Visby. Bra du fick en god fika efter den sämre maten. Hoppas det gick bra både igår och idag med undersökningarna.
  Kram Bosse

 9. wiolettan skriver:

  Så vackra bilder och alla blommorna, så härligt. För att inte tala om den goda efterrätten till kaffet, ser verkligen aptitlig ut.
  Ibland kan det vara riktigt jobbigt att vänta på sjukhus, fint att det gick bra för dig att vänta. Det är nämligen inte min starka sida.
  Hoppas att det är bra med röntgen, du kanske inte får svar direkt?
  Mysigt att du kom precis vid en inspelning, skojigt med lite annorlunda saker som händer.
  Kram och sköt om dig.

  • Ingrid skriver:

   Jag stressar inte upp mig för att jag får vänta ett tag. I alla fall om det inte är något annat viktigt som väntar.
   Resultatet av röntgen var väl inte så muntert precis, men det kunde var värre.
   Kram

 10. Geddfish skriver:

  Så fina blomsterbilder! Men jag studsade till vid bananbakelsen. Det var åratal sen jag åt en sån och tyckte det var gott. Den är inte så söt heller.
  Hoppas det gått bra på dina lasarettsbesök.
  Varm kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Jag måste hålla med dig. Det var jättelänge sedan jag åt en sådan bakelse, men den smakade precis som den skulle.
   Det har gått bra med läkarbesöken tycker jag,
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *