Entiteter av typen Personer

En solig och fin morgon gjorde att jag satte lite extra fart när frukosten var avklarad. Först gick jag ut och putsa vardagsrumsfönstret, för det gick nästan inte att se ut genom det, och sedan ta mig en promenad. Det var jätteskönt ute och solen värmde gott.

Det är oroväckande lite vatten i Klinteån

Grisslan bevakar nerfarten till hamnen

Men var är alla klintebor? Sitter alla hemma och lyssnar på Ring så spelar vi och Melodikrysset? Ute på samhället är de i alla fall inte. Jag mötte ingen på min promenad och det kändes nästan ödsligt.

Inte en enda bil på den stora parkeringen

Bara tre bilar utanför Konsum/Apoteket

När jag kom hem igen satte jag in en lasagne i ugnen, så nu har jag lunchen på gång och sedan har jag tvättat håret. Nu ska det bara fönas till lite.

Till rubriken: Jag var inne på mitt personkort i SPF:s medlemsregister och på försök tryckte jag på en knapp där det stod INAKTIVERA. Eftersom instuktionerna på hur man ska hantera det här komplexa programmet är väldigt knapphändiga, så får man testa sig fram, ibland med helt oväntade konsekvenser.

Undrar om de låtit Google översätta instuktionerna till svenska?
Ni kanske förstår vad vi användare har att brottas med!

Vad är en entitet? I Wikipedia kan man läsa följande:

Entitet (av latin entitas, avledning av ens, ’det som är’, pres. part. av esse, ’vara’) är en i filosofin använd term för någonting över huvud taget; det måste alltså inte vara ett fysiskt ting, utan en entitet kan lika gärna utgöras av exempelvis en idé eller en teori, och understundom även mytologiskt väsen.

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader, SPF. Bokmärk permalänken.

23 svar på Entiteter av typen Personer

 1. Znogge skriver:

  lite tråkigt att det är så lite folk ute med tanke på att solen skiner och det är lördag. Men jag känner igen det från vår lillhåla. Ibland möter man ingen.

  Själv är jag inte speciellt bra på tekniska saker. Eller kanske är det mer så att eftersom Husse är så bra och det är hans område så behöver jag inte försöka…

  Kram och trevlig lördag!

 2. Ja du Ingrid det är ett sjo

 3. Geddfish skriver:

  Just den biten i tekniken, tyckte jag inte om 😀 annars, så.
  Och du, som jag, måste ju försöka själva.
  Ha en fin fortsatt lördag och kram, Gerd

 4. Laila skriver:

  Jag kan meddela att trafiken efter melodikrysset var i Västerbykvior. När vi gått där i veckan har det nästan inte varit någon trafik alls men idag var det trafik åt båda hållen. Även här har det talats om att putsa av fönstren i vardagsrummet på utsidan men än har det inte blivit av.
  Ha en skön lördag.

 5. wiolettan skriver:

  Trevlig början på din dag. Jag tror att många sover längre på lördagarna och en del kanske lyssnar på Ring så spelar vi och Melodikrysset. Det gör jag den tiden, för det mesta.
  Fina bilder och jag ser att inte har ni mycket till snö inte.
  Ibland är det tekniska och ordvändningar i förklaringarna nästan obegripliga.
  Trevlig helg och varm kram till dig.

 6. Lambergsfrua skriver:

  Det var fasligt så tomt det var på din promenad. Tur att du fick lite sällskap en stund av grisslan där vid hamnen 😉
  Det var nog Google-språk, för det kan ingen människa förstås. Ibland bir man lite trött på sånt.
  Vi har -4, barug vind och snö på marken efter gårdagens snöfall. Rôset med andra ord.
  varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 7. Jag vet inte riktigt om jag vill vara en ”entitet av typ person”… Det låter fasligt stereotypt!

 8. Jag vet inte riktigt om jag vill vara en ”entitet av typ person”… Det låter fasligt stereotypt!
  Väldigt så öde det var på din promenad! Här var det också soligt och fint på förmiddagen, men då bakade jag, så jag hann inte ut och sen började det blåsa alldeles väldigt, så det blev ingen promenad idag. Men i morgon…
  Kram, Monica
  P.S. Bara en del av kommentaren kom med, så jag provar att skicka den igen! D.S

 9. Gunnel skriver:

  Det ser nästan lika öde ut i Åstorp på helger och kvällar som de bilder du visar. Men så fört mörkret faller kryper ”skummisarna” fram….ibland tidigare. Varför kan vi inte använda normala svenska ord? Är det inte engelska så är det nåt annat konstigt. Trevlig helg.

 10. Skogsnuvan skriver:

  Ja du det såg lika öde ut som det gör här på byn. Nu menar jag inte lilla Fisksjön för här finns inte en käft men igår såg vi några skotrar som körde över sjön på väg till fiske på Kolbjännsjön. Även nere i samhället Kälarne kan man åka igenom ibland och inte se en människa fast det bor bra många hundra där i alla fall. Fast det är kallt här över 20 grader och det lockar inte till att gå ut. Visserligen är det varmare idag men i alla fall Ha en skön söndag

 11. Alldeles nyss var jag inne på min tyska väninna Marlises blogg där hon berätta om att det var massor av snö hos henne och att hon kunde se kyrktuppen över ett snöigt tak. 🙂 Hon hade skrivit om tuppen på tre ställen, men jag som använde mig av googles översättning fick läsa ”kuk” istället för ”tupp”. 🙄 Jag skrattade faktiskt högt….. 😈
  Så man ska tydligen vara lite försiktig med googles översättningar! 😉
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Ibland roar jag mig med att översätta en utländsk text med hjälp av google och så översätter jag tillbaka den sedan. Efter ett par omgångar är texten totalt obegriplig.
   Nog ska man vara försiktig med att använda deras översättningar.
   Kram

 12. Kicki skriver:

  Jag läste entiter först, trodde du skulle skriva nåt om fåglar.☺
  Entiteter var ett mystiskt ord som jag aldrig hört .
  Rätt kyligt idag, -10 på fm, men i morgon ska det visst bli + 6
  Kram/Kicki

Kommentarer inaktiverade.