Martin Schibbye och Johan Persson, de så kallade Etiopiensvenskarna, var lördagens sommarvärdar. Martin skötte berättandet om deras 14 månaders fångenskapen i Etiopien och Johan hade valt musiken.

Att deras engagemang för det fria ordet är starkt framgick mer än väl och berättelsen om Martins far, Sture Karlsson, som dog bara fyra månader efter att de frisläppts fick mina ögon att tåras.

Sture Karlsson, var kapten vid P18 här på Gotland och han kom 1968 i konflikt med överste Gerhard Hjukström, då han vägrade att godkänna Hjukströms son vid ett prov. Han JO-anmälde Hjukström eftersom denne hotade honom och skrev sedan boken Översten och jag. Man förstår varifrån Martin Schibbye ärvt sitt rättspatos.

Det var ett väldigt intressant program, fast jag gillade inte Johans musikval, men det fanns några bra inslag i alla fall. Dessutom passade ”kravallmusiken” (Åkes uttryck) väldigt bra in i den dramatiska berättelsen.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Sedan ringde äldste sonen och bjöd på kräftor och det tackade jag givetvis inte nej till. Åke gillade inte kräftor så vi åt det inte så ofta, men jag tycker att det är väldigt gott.

Åke tyckte att det krävdes väldigt mycket arbete för att få i sig lite mat och det kan man kanske hålla med om, men Bosse hade gjort en god västerbottensostpaj också.

Dagens ordspråk:

Det träd som ofta flyttas slår sällan rot.

Trevlig lördagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...