Etna har utbrott!

Lördagen den 25 november 2006

Mulet har det varit och regn varje dag/natt, ibland har man dock kunnat ana solen, men det är inte mera heller. Temperaturen idag är 8-9 gr och i morgon ska det bli ännu varmare!

Jag har inte gjort något speciellt, i går eftermiddag tog jag en promenad och var och handlade lite. Min gamla rygga börjar bli så ful, så det fick bli en ny väska.

På Sicilien har Etna ilsknat till riktigt och igår var flygplatsen i Catania stängd på grund av aska från vulkanen. Det var en askpelare på 5000 m som drev in över stan, så folk gick med uppslagna paraplyer för att skydda sig. I natt har askpelaren minskat, men ur kratern kastas lava 200-300 m upp i luften.
Ska man våga ge sig iväg dit på tisdag?? Jag pratade med Eva idag och hon säger att där de bor märker de just inte så mycket av utbrottet den här gången. Det ska bli spännande att se hur det utvecklas, vi kanske inte kommer längre än till Milano!

Nu har jag tagit bort vinterbilderna för att lämna plats för advent, men tills dess uppmärksammar jag Kattens Dag och har satt in en vacker kattbild som Maud skickat till mig.

Besöksräknaren Neocounter har jag bytt ut mot Neoearth, som visar varifrån besökarna kommer.
Gå gärna in och titta och klicka på den lilla kartan så att du kommer in på den stora.

Det är verkligen häftigt, för sedan kan man zooma och åka omkring och se alla orterna. Fast jag tycker nog att de är lite dåligt underrättade. När Eva varit inne, säger den att det varit ett besök från Brucoli på Sicilien och jag själv är från Sanda, som ligger en mil härifrån. Så bli inte förvånad om du går in och kollar och ser att orten du kommer ifrån inte riktigt stämmer, men det ska vara på ett ungefär i alla fall. Det försäkrar åtminstone Neoearth.

Nu börjar det närma sig kaffedags, så jag ska gå och göra i ordning fikat, för Åke är nog snart hemma. Han har åkt i skogen en stund för att hämta hem enestör, som han huggit tidigare under veckan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Sicilien, Temadagar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.