Ett antiklimax?

Jag tror faktiskt att den här följetongen med det häckande svanparet inte kommer att få något lyckllgt slut! Idag när vi kom ner till hamnen låg ingen och ruvade på de två äggen och det syntes bara till en svan, som låg ute i vattnet och åt.

När jag klev ur bilen gick den upp på slipen och mot boet, stod och tittade på äggen en stund och sedan vände den och gick ner i vattnet igen. I luften ovanför cirklade skränande måsar och de skulle nog inte ha något emot ett svanägg. Jag tror inte att jag kommer att kunna visa några nykläckta svanungar, men vi får ta en ny koll i morgon. Ligger ingen och ruvar då, så är det nog kört!

      
Bilderna är klickbara!


När vi åkte hem körde vi förbi Klinte kyrkogård och där blommar blåelden så vackert mot den fina kalkstensmuren.

Det har varit solsken ett tag här mitt på dagen och vi har suttit ute en stund, men nu har vi plockat in stolsdynorna, för det mulnar till igen och det ser ut att kunna börja regna när som helst. Det blir nog inneväder resten av dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

28 svar på Ett antiklimax?

 1. Hejsan Ingrid !

  Men så synd i så fall.Får hoppas hon bara gick upp för att sträcka på benen, de måste ju bli stela de också, ligga i samma ställning en hel dag.
  Kanske de inte befruktades riktigt ordentligt.Eller så är den ena steril,för de ätit giftiga alger.Vi avvaktar ett tag.

  Här har hällregnat hela dagen, Maggan ville komma först sen ville hon jag skulle fara till stan, inte i detta vädret, helst inte och inte en Söndag, då går bussarna så sällan.

  Gick i alla fall ut en Nordic walking. Kul va! Försökte publicera fotona men det gick inte.

  kram och ha en fortsatt fin Söndag !

 2. Ailas skriver:

  Vore ju trist! Men jag var allt lite undrande från start. Du får hålla oss underättade även i fortsättningen.
  Regn hela dan idag, verkar det som… eller i alla fall dugg. Ingen trädgård, men lite bättre ordning i vissa köksskåp… och så finns det ju trevliga böcker och den underbara datorn. Det går ingen nöd på mig alltså!
  Njut på bästa sätt av söndagen!
  Kram

 3. skogsnuvan skriver:

  Blåeld är hur tjusigt som helst. Dom finns inte här uppe men jag satt en planta för några år sedan men den dog under vintern.
  Tre svanar har jag i närheten men dom är väldigt skygga och kommer inte så nära.

  • Ingrid skriver:

   Blåelden tål väl kanske inte era hårda vintrar, fast här har vi ju i och för sig också haft ordentligt kallt två vintrar nu och de blommar hur rikligt som helst.

 4. Astrid skriver:

  Men så tråkigt ,det är kanske något fel med äggen . Dom verkar veta om något är galet
  Jag ser hur burfåglar puttar ut ägg som de tnte blir något av
  Blåeld är ju så vacker
  Tack för att du tycker att Tindra är fin

 5. Ama de casa skriver:

  Men vad tragiskt… Troligen har det väl hänt den ena svanen nåt, som gör att den andra inte kan hantera det. Svanar är ju monogama för livet.
  Jag HOPPAS att du hittar en familjefröjd imorgon!

 6. Ama de casa skriver:

  sv: Ja, du hjälpte Znogge fram till en andraplats – hon är säkert jätteglad för din hjälp 🙂

 7. Sylvia skriver:

  Men så olyckligt med svanäggen. Något fel är det säkert. Ska bli spännande att höra fortsättningen. Nu har det regnat från morgon till kväll. Det behövdes, nu blir det grönt och friskt igen!
  Ha det gott/ Kram

 8. Gun skriver:

  Synd om det inte blir ungar:( Regnväder på konfirmationen tyvärr…

 9. Elisabeth skriver:

  Så tragiskt med svanäggen. Du får fortsätta rapportera. Blåeld är vackert mot den grå stenen. Ha dé!

 10. Znogge skriver:

  Jag som hade hoppats på ett lyckligt slut… Men så blir det nog inte.

  Kram

 11. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Men vad är detta? Bara EN svan kvar eller är den andra på rymmen? Om svanar kan jag inget men det verkar underligt att bara överge äggen så där utan vidare. Hur sjutton kan dom veta att det inte blir något av äggen?
  Här har vi också ägg, på taket, fiskmåsar! Men jösses så dom skränar och skriker utan paus så fort någon närmar sig äggen. Men hur de små ungarna ”ramlar” ner från taket på ett trevåningshus utan att bli skadade, det vete katten. Dom har nu återkommit varje år i över 30 år och lagt äggen på taket. När ungarna är ute på promenad då vågar ingen människa gå i närheten för måsarna störtdyker rakt mot huvudet på de människor som inte varit uppmärksamma. Men visst är det ändå lika spännande varje år att se vad som händer och hur de små växer och lär sig flyga.
  Men ingen i husen gillar måsarnas skrik…usch så det låter 🙁
  Svarta moln o regn hela dan i dag och en liten solglimt mot kvällen men ingen sommarvärme alls.
  Ha det gott vännen! Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Efter dagens kontroll kunde vi konstatera att det bara är en svan nu, men den låg i alla fall och ruvade. Är den ensam måste den ju lämna boet ibland och äta. Fortsättning följer…

   Härligt väder har vi haft idag, men vad jag förstår så har det varit sämre hos er.
   Ha en fin kväll! Ikväll ser vi Lotta på Liseberg, jag har för mig att du bor alldeles intill?
   Kram Ingrid

 12. Ann-charlott skriver:

  Hej Ingrid. Så synd om det inte blir några ungar. Svanar är ju så vackra. Det är många fåglar som inte får ett lyckligt slut i livet. Här ligger det skator på vägen och det är ungar, dom klarar sig inte. Såg en skatunge i går och då var det två måsar som håll på med denna lilla unge. Man undrar ju vad mamma och pappa är någon stans och rädda denna lilla unge. Tack för du tittade in hos mig, blir så glad när jag ser dig varit inne. Jag är så nöjd med min nya hemsida och den är så lätt att jobba med. Hoppas du har haft en skön helg. Ha det gott vännen. Kram

  • Ingrid skriver:

   Ja det händer mycket i naturen. Det värsta tycker jag är massdöden av sjöfågel som på sina ställen helt håller på att slå ut bland annat ejdern.
   Ha det så bra Ann-charlott och tack för att du tittade in.

 13. Skatan skriver:

  Ja, då undrar man ju vad som kan ha hänt … Hoppas han/hon bara är ute på vift lite längre bort och snart tillbaka men det ser onekligen inte ljust ut.

  Härligt när solen tittar fram … det har den bara gjort en dag här i Thailand (om jag inte missminner mig) även om det bara är mulet och inte regnar hela tiden … och blåser.

  Hoppas ni får en fin midsommar!

  Kramar

 14. elisabeth skriver:

  jag vet inte om jag har sett väldigt tidigt kläckta svanungar….. så jag hoppades få se lite trevliga och ovanliga bilder av dig, men det kanske blir fler tillfällen om det inte händer nåt underverk……….. Jaaaa det är mycket som händer i naturen och allt får tyvärr inga lyckliga slut.

  Ha d gott !
  Tack för du är så flitig vill rapportera till oss alla nyfikna, du är en duktig intressant bloggare !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *